Zimní Primigi - koupím

6160
12.9.15 00:35

zimní Primigi - koupím

Neprodáváte některá Primigi zimní boty pro holčičky, které už neupotřebíte a válí se vám doma?

Chtěla bych dceři dopřát kvalitní boty na zimu, ale za tu cenu si je nemohu dovolit a tak koukám po bazarech, ale nabídka není žádná, tak to zkouším touto cestou :nevim:

Raději když bude mít použité kvalitní, než nové od „vietnamců“ :?

Její chodilo měří 14,5 cm, takže stélka by měla být asi cca 15,5cm? Možná spíše i těch 16cm? :think: :nevim:

Předem děkuji za nabídky :oops: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
23847
12.9.15 01:03

Neblázni, to je lepší koupit nějaké nové Pegresy, Peddy apod než jetý Primigi. Já bych skoro řekla, že co se týče obuvi, tak by byly i lepší nové boty od Vietnamce než vyšlápnuté od cizího děcka. Je to docela risk a nějaký prachy za to utratíš stejně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
12.9.15 01:22

@Gina108
Já tomu moc nerozumím, proč by tolik vadily použité boty?
Nespravila by to nová vložka do bot? :nevim: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
950
12.9.15 05:43

Zkus se podívat na net, třeba najdeš výprodeje nových bot z loňské kolekce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
12.9.15 08:20

Fakt se to dneska trochu přehání s tím, že V ŽÁDNÉM PŘÍPADĚ POUŽITÉ BOTY, dítě nutně musí mít nové..
Většina dětí má normální nohy a jsou lehké na to, aby boty nějak zdeformovaly. Pozná se to i podle podrážky, když je trochu ošláplá, ale rovnoměrně, tak jsou ty boty v pohodě. Když je na podrážce vidět, že dítě špatně našlapuje na jednu stranu, tak chápu, že takové boty nebrat, ale jinak?

@zvědavá borůvka Zkus prohledat bazárky v okolí, tam teď bude plno mírně použitých zimních bot. Třeba najdeš :palec:
Edit: aha, píšeš, že po bazarech nic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
831
12.9.15 08:32

@Klementyna Naprostej souhlas. Jak moc asi malý dítě většinou s ještě dobře tvarovanou nohou v jedněch botách chodí, aby je za pár měsíců sešlapalo, když dospělákovi to s úplně jinou váhou a četností nošení trvá u celoročních bot třeba rok, dva… to je zas jen o penězích pro výrobce : )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
504
12.9.15 09:35

@zvědavá borůvka Každé dítě boty určitým způsobem „sešmajdá“. A každé jinak. Pokud použiješ použité boty, automaticky tím dítěti předáš tuto informaci po předchozím majiteli. Není to tedy jen o vnitřku ale i vnějšku. A stačí i minimální opotřebení. Co se týče zimních bot - ani ty nejlepší značky nemají v zimních botách anatomicky tvarovanou stélku (dělá se z měkkého teplého materiálu tedy tvarování by tam nemělo význam). Doporučuji tedy koupit boty nové - klidně levnější značku u zimních je to víceméně fuk a pokud tam chceš zdravotní vložku tak ji za 150 dokoupit. Jinak ale - vloni byla opravdu taková zima že i my máme zimní boty naprosto netknuté tedy to by se snad dalo, v každém případě VŠECHNY boty máme nové, značkové, kvalitní, zdravotní… až na zimní - máme Lidl s vložkou za 150 a super. Tedy zimní bych tolik neřešila, značkové kup celoroční, ty má na noze pořád ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
12.9.15 09:42

@Klementyna
Dívala jsem se na aukro, mimibazar a emimino.
Další bazary mĕ nenapadají :nevim:
Za případný tip budu ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
12.9.15 09:45
@Taciras píše:
Já dávám na zimu větší nadměrek, syn nosí froté punčocháčky se zesílenou ťapkou a taky chci, aby byly až do jara, problém s tím při chůzi nemá, takže když má teď nožku 16 cm přesně, tak kupuju boty 18 cm.
Obecně doporučovaný nadměrek je 1,2 až 1,5 cm, to dodržuju u všech ostatních bot. Takže tvoje by měla mít boty minimálně! 15,7 cm, klidně 16 cm a já osobně bych jí touto dobou kupovala 16,5 cm, protože taky ještě chvilku potrvá, než je začne nosit.

Dĕkuji moc za radu, nebyla jsem si právĕ jistá. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
12.9.15 09:56
@Taciras píše:
Klid, to je prostě taková hysterie (teď nemyslím té, co to psala), ale hodně rozšířená. Přitom je to právě tak, že jsou lepší kvalitní, i když použité boty, než nový křusky, co zmrví dítku nohu. Myslím, že jsou dvě pravidla, co bys měla dodržet a není problém: 1) VŽDY nové stélky, i když ty, co tam budou, by byly zachovalé, prostě vždy nové. A především bych nikdy nekoupila boty po dítěti s ortopedickou vadou, teď jsem viděla takový inzerát, maminka to tam ještě dávala jako přednost, že originální vložky jsou nové, protože měli svoje ortopedické 8o. No takový boty fakt koupí jen blázen.

Ty vložky do bot jsou univerzální a nebo má každá značka svoje?
Je nĕco na co bych si mĕla dát pozor?
Např. materiál, délka… :nevim:
A jak poznám, že ty boty jsou po dítĕti s ortopedickou vadou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
12.9.15 10:15
@zvědavá borůvka píše:
A jak poznám, že ty boty jsou po dítĕti s ortopedickou vadou?

Opravdu se stačí podívat na opodrážku, tam je to krásně vidět. Když je bota trochu ošláplá rovnoměrně po celé ploše, je to ok.
Naše děti třeba mají ortopedickou vadu a kdybys viděla jejich boty - mají je sešlapané jen z boční strany, to poznáš na první pohled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
12.9.15 10:36

Zase takhle - boty po dětech s LÉČENOU ortopedickou vadou nejsou takový problém, jako po dětech s NELÉČENOU ortopedickou vadou. Ty jsou opravdu sešláplé špatně. Ale ty s léčenou, tam se prostě vytvaruje u ortopeda vložka, která ze spodní strany je normálně rovná jako každá jiná vložka, takže s botou nic neudělá. A z té nášlapné strany je vytvarovaná přesně podle potřeby daného dítěte, takže dítě v ní našlapuje zdravě, jako se zdravýma nohama, a s tou botou to fakt nic neudělá.
Od doby, co naše děti mají spešl vložky od ortopeda, po nich opravdu zůstávají boty rovnoměrně sešlapané, nemají nikde vyšlapaný důlek nebo tak..
Takže když se stane, že po některém z nich zůstanou boty pěkné, málo chozené, tak je klidně dám i dalšímu, s vložkou pro něj vhodnou..
(a toto mi opravdu řekla naše ortopedka, že se nemusím bát ty boty použít pro dalšího)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20848
12.9.15 10:47

Dobrý den,
boty Primigi seženete v Bazaru na eMimino.cz, doporučuju kouknout. :)

Hezký den,
Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
12.9.15 13:20

Je pro tebe 1000Kc za novy Primigi hodne?
Maji ted vyprodej na mall.cz
https://www.mall.cz/…iruna-e-aw14?…
maji i jiny typy, tak se podivej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
12.9.15 16:05
@Klementyna píše:
Opravdu se stačí podívat na opodrážku, tam je to krásně vidět. Když je bota trochu ošláplá rovnoměrně po celé ploše, je to ok.
Naše děti třeba mají ortopedickou vadu a kdybys viděla jejich boty - mají je sešlapané jen z boční strany, to poznáš na první pohled.

To jsem nevěděla, díky moc za radu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková