Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zítra mě čeká v nemocnici kyretaž skrze dlouhé krvácení, prý je to docela banalita, ale stejně se bojím. Nemá tady někdo s tím zkušenosti? Děkuji za odpovědi
Ahoj, pracuji na gynekologii. komplikace jsou velmi vzacne a kyretaz se dela
denne. jde o kratkou anestezii po ktere se probudis jeste na operacnim sale. budes pospavat, mozna si to nebudes pamatovat. sestra to zmeri tlak a bude kontrolovat krvaceni. cca za 2 hodiny ti da napit a az bude cas, tak ze doprovodi na wc. jestli jsi negativni skupina dostanes injekci do hyzde kvuli dalsimu tehotenstvi. muzes mit mirne bolesti v podbrisku a sestra ti muze dat neco na bolest, ale pacientky to chteji vyjimecne. kdyztak se ptej. ![]()
Taky jsem měla kyretáž skrze dlouhé krvaceni a dobrý, probudila jsem se ještě na sale, nic mne potom nebolelo.
@Teresa.p… Ahoj,děkuji za odpověď. Mě bylo řečeno, že za cca 5 hodin po zákroku mě pustí domu.Jen mám docela strach abych po tom nějak moc nekrvácela protože domu to mám docela daleko…
A vecer muzes domu, pokud nemas odvoz nebo se nebudes citit dobre tak rekni hned u prijmu, ze bys chtela domu az druhy den rano. nikdo te vyhanet nebude. pokud teda jdes do nemocnice a ne do nejakeho soukromeho centra, kde nekdy nelze zustat pres noc.
@Teresa.p… Mě jen řekli, že mám mít až mě pustí doprovod a že klidně můžu ject domu vlakem nebo autobusem.
@Teresa.p ano to vim😉 já se spíše bojím abych po tom zákroku nějak moc nekrvácela, protože já a vložky to nejde moc dohromady😀
Nemela byt krvacet moc silne neboj. na vlozky si zvykni. 6 tydnu bys nemela pouzivat tampon. ![]()
@Teresa.p jj to vím, ale tak snad dlouho se pak ne krvácí nebo jo?
Sama jsem měla kyretáž po zamlklém potratu. 15 minut na sále a hned druhý den mě pustili domů. Hodně jsem krvacela, ale myslím si, že šlo o to, že se děloha cistila. Jinak bolesti jsem měla jako při menstruaci. Není se čeho bát. Držím pěsti. ![]()
Jinak by měl být půst od sexu cca na 6 neděl. Já si teda raději opravdu počkala i přesto, že jsem po týdnu už jen špinila a potom nic.
Ještě bych měla jeden dotaz… Zítra ráno mám jít na tu kyretaž a od půlnoci nemám nic jist a pít, ale teď mě začal bolet zub tak bych se chtěla zeptat jestli si mu vzít aulin bojím se aby to nevadilo zkrz to uspani… Diky
Ahojte, jak jsem psala nahoře tak 18.5. jsem byla na té kyretaži skrze dlouhou MS… Dopadlo vše OK i podle výsledků v pátek jsem byla i u své doktorky a vše v pořádku, ale pořád ještě slabonce krvácím nebo špiním a to se mi zdá, že už je to docela dlouho od toho zákroku. Má s tím někdo zkušenosti nebo je to u některých normální… Děkuji