Živíte se některá malochovem?

3040
13.2.14 09:50

Živíte se některá malochovem?

Ahoj holky, dotaz v nadpisu. Zivite se nektera prodejem napriklad vajicek, masa, medu apod? Da se tim uzivit? Nemyslim zbohatnout, ale aby to alespon pokrylo naklady. Premyslim, kam se vrtnout dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4957
13.2.14 09:58

Da se, pokud si udelas pravidelnou klientelu.
Znama ma slepice, kachny, kruty, kraliky, ovce a med delaji. Maji hodne prostoru(zelenyho), takze vsechno beha venku. vcetne kraliku. Plus chce zacit delat syry, mliko a poridit jeste kravu. Ma dve deti, manzel ma praci obcas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
13.2.14 10:00

Nezivim, ale rozhodne bych byla zakaznikem mit neco takoveho pobliz…i za cenu toho, ze bych si priplatila…

• Citovat
  • Upravit
3040
13.2.14 10:01

Ja toho prostoru zatim moc nemam, ale uvazuji o koupi pozemku. jen do te doby musim byt pevne rozhodnuta, ze do toho pujdu. odber bych snad i mela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
13.2.14 10:04

@lemaz já ne, tchán částečně ano, ale téměř nevydělá, ale pokryje to náklady
dělá vajíčka, kačeny - na prodej vykrmené ale i jen vysezené, vloni měl na výkrm i nějakou husu, moráka a brojlery, spíše mám pocit, že prodává své přebytky - v loni měl více vysokých vrhů králíků tak po odečtu počtu co chce pro sebe přebytek prodával, to samé u mladých kuřat, vloni se líhli jak praštěný :lol:
včelaře znám dva, jeden jede ve velkém a ten už má zisk, ten co jede v malém - tuším 6 včelstev tomu se prodejem vrací spíše pouze náklady a ještě ne každý rok (pokud je špatný)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
myšák1187
13.2.14 10:05

Já se taky neživím, ale hlásím se jako případná odběratelka :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Jemys
13.2.14 10:06

Strejc od chlapa se takhle „živí“ - přivydělává si teda ještě truhlařinou. A v sousední vesnici je taky chlápek, co žije jen ze svého hospodářství. Takže to jde.

• Citovat
  • Upravit
3040
13.2.14 10:08

Mame pul roku na to, abychom se rozhodli, jestli soucasny obchod budem drzet dal nebo ho zavrem. a ja zoufale nechci nekam makat do kramu do mesta. a tak spekuluji. ted mozna budu mit odber kvaskoveho chleba do restaurace. na tom se moc nevydela, ale alespon se o me bude vedet. a to je zaklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
13.2.14 10:09

@lemaz osobně bych se rozhodovala jestli do toho jít i podle partnera, jestli v případě nějakého problému je schopen alespoň on zajistit příjem rodiny,
u nás by to šlo, máme jistý příjem cca 20.000kč a také o tom stále uvažuji, že to pak přebereme po tchánovi, předěláme aby to bylo lépe uživatelné a využitelné a já zůstanu doma u zvířat + tedy asi přivýdělek účetnictví doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
13.2.14 10:11

@lemaz ale bacha na závist, můžou z toho být i pěkné problémy, pokud tě budou udávat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
13.2.14 10:14

@stiskoch urcite to budem probirat. jen zatim sonduju co a jak. on prijem ma jak kdy - zivnostnik, ale ja jsem momentalne uplne bez prijmu a zvladame to. sice blbe, ale zvladame. takhle bych hrave opatrila jidlo pro celou rodinu a mozna by mi to zaplatilo naklady na chov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3040
13.2.14 10:15

@stiskoch nedelali bychom to necerno. to bych si nelajzla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
13.2.14 10:17

Tak také přidám svou hrstku do mlýna :) Celá početná rodina mého partnera je živa z hospodářství. 10krav dojných, cca 10masných, ovce, husy, kralici a slepice nepočítaně. I já se musela zapojit a tak dojím 2× denně, vyrábím jogurty, tvaroh, sýry atd. Musím říct, že na uživení tedy pořádná makačka a to máme stálou klientelu. Přeji šťastné rozhodování. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12429
13.2.14 10:19

Něco podobného máme v plánu taky:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5269
13.2.14 10:20

@lemaz je to určitě lepší mít na to papíry, ale je pravda že to zase stojí spoustu peněz a času okolo
nejlepší by se bylo spojit s někým kdo v tom už nějaký rok jede a ví už přibližná čísla, ale pokud to budeš dělat alespoň trochu ve větším - ne dva tři králíky např. tak to většinou vychází tak že nevyděláš do rodinné kasy nic, vše zase hned točíš, ale nemáš ani náklady na svoje maso atd., to se tím většinou pokryje, což je dle mne ve výsledku super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat