Živíte se některá malochovem?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Dekuji za prispevky. no, musim nad tim poradne zauvazovat. ale tak strasne by me to lakalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lemaz píše:
Ja toho prostoru zatim moc nemam, ale uvazuji o koupi pozemku. jen do te doby musim byt pevne rozhodnuta, ze do toho pujdu. odber bych snad i mela.
Já bych si k tobě jezdila
Daleko to nemám ![]()
- Citovat
- Upravit
@lemaz Ahoj s přítelem máme včely a prodáváme med, letos chci zkusit i medovinu, máme králíky a chceme si pořídit ovečky ale zatím jenom pro vlastní potřebu.
Taky pěstujeme hodně zeleniny a pak jí většinou roznáším po známých protože je toho pro nás moc, takže jsem si říkala že by se to taky dalo zužitkovat a prodávat přebytky.
Jinak přivydělat se určitě dá ale zbohatnout ne, hlavně je to strašně práce, zvlášt když se pohybujeme stále na cestách mezi Prahou-Žatcem a Teplicemi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lemaz píše:
Ahoj holky, dotaz v nadpisu. Zivite se nektera prodejem napriklad vajicek, masa, medu apod? Da se tim uzivit? Nemyslim zbohatnout, ale aby to alespon pokrylo naklady. Premyslim, kam se vrtnout dal.
ano je to ale nevděčná práce. Třeba prodáváme králiky, ale pak najednou i po očkování začne chcípat jako to máme nyní a je to k pláči. A potom máme výhodu, že na jednom dvoře bydlíme s rodiči takže můžem odjet na dovolenou jinak nevím. Jinak toho máme více
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@janina2222 tak to je smutny. toho se take celkem bojim. mame mlade samice z lonskeho chovu a chceme nechat naockovat rovnou s mladyma, tak doufam ze se do te doby nic nestane.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lemaz A co by jsi chtěla dělat? Pěstovat zeleninu nebo chovat zvířata?
Nevím odkud jsi záleží i na lokalitě, ale jestli už obchod máte co třeba zkusit z něj udělat farmářský a prodávat to tam?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zupa spise bych se orientovala na chovatelstvi. na zeleninu moc mista nemame, nestaci to pokryt ani nase naroky. obchod mame v pronajmu od obce a na obchod s potravinama by to neproslo hygienou. a obec nechce o nejakych upravach ani slyset.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Vím, jakou máš situaci ohledně dětí, takže bych do toho šla všema deseti. Pamatuju si, žes i někde psala, co všechno děláš domácího, skoro všechno, co jde (machr
), takže bys ani neměla problém se „zaučením“, vplula bys do toho všeho rychleji, než nepolíbená městská panička. Jeden čas jsem uvažovala o tom samém- barák na vesnici, velká zahrada, chtěla jsem být kvůli dětem co nejvíc doma, zároveň vydělávat. Ale člověk míní, život mění, barák je na prodej, takže nic nebude. Odkud jsi?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lemaz Hmm
tak to se obávám, že by nebylo nejmoudřejší objednávat z Prahy vajíčka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lemaz Ty děláš skoro všechno doma?
a nemáš náhodou někde sepsané co všechno a ideálně ještě s recepty?
my jsme zatím v bytě, ale i tak jsem loni zavařovala a peču domácí pečivo. Letos se konečně budeme stěhovat do baráku s oooooobr zahradou, která plodí a plodí, ptž tam 20let nikdo nic nepěstoval:)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kaspinka najdi si ode mne diskusi 2500,– pro 4 osoby na jidlo. jsou tam odkazy do skupiny a posleze i nejake recepty.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lemaz Tak jižní morava je celkem v pohodě na takové podnikání ne? Jinak třeba obchody Grunt prodávají právě takové produkty od malochovatelů tak co třeba zkusit jestli by ti něco nevzaly do prodeje, i když podle mě je pořád nejlepší prodávat po známých nebo jak se říká „ze dvora“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lemaz Jo a když budeš sledovat stránky vašeho města nebo kraje dají se použít i nějaké ty dotace a to taky není k zahození ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit