Život na slovenských hranicích

Anonymní
21.11.23 21:23

Zivot na slovenskych hranicich

Je tu někdo z této oblasti? Jak se vám tam žije? Jaká je úroveň tamních škol? Úroveň života? Zvažujeme dům. A tam je levno, ale. Zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74217
21.11.23 21:33

Myslíš Holíč? Tam znám hodně lidí původně žijících v Hodoníně. Koupili si tam dům nebo byt. Je to kousek. Ale pracují tady někde. Děcka mají tady ve škole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18136
21.11.23 21:34
@Anonymní píše:
Je tu někdo z této oblasti? Jak se vám tam žije? Jaká je úroveň tamních škol? Úroveň života? Zvažujeme dům. A tam je levno, ale. Zkušenost?

A to konkrétně kde? Tohle je dost široký pojem- slovenské hranice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.23 21:38

Vyskovec/Lopenik

• Citovat
  • Upravit
18136
21.11.23 21:43
@Anonymní píše:
Vyskovec/Lopenik

A co tě konkrétně zajímá? To jsou Moravské Kopanice. Je tam hezky. Domečky rozeseté po kopcích, nádherná příroda. Jinak nevím, odkud jsi, ale je to prostě jiný život, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8643
21.11.23 21:57
@Anonymní píše:
Vyskovec/Lopenik

Tam je hodně svérázný život. Je tam krásně, ale spíš na výlet, chalupu (měli jsme), ale žít trvale bych tam nechtěla. Aspoň o chlup blíže civilizaci, Bystřice pod Lopeníkem, Bánov, Strání/Květná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
21.11.23 22:01

Pisek skola, tam se pry decka i ucitele o mista perou. Ja bych zivot tam nedala, jsem rada, ze ziju v dosahu civilizace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5236
21.11.23 22:04

Lopenik uz je takovy dost sverazny kraj :mrgreen: Radsi bych neco bliz civilizaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76450
21.11.23 22:05
@matkabagristy píše:
Pisek skola, tam se pry decka i ucitele o mista perou. Ja bych zivot tam nedala, jsem rada, ze ziju v dosahu civilizace

ve Strání je dobrá vysoká, soukromá :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
21.11.23 22:07

Ahoj, vyrůstala jsem cca 20 min autem od Lopeníku (vesnice u Uh. Brodu). Strejda tam má nádhernou chalupu pomalu s wellnesskem, jsou tam s manželkou pokaždé, kdy to jde i po práci, příroda krásná… Ale děti tam od cca osmi už moc nechtěly jezdit a co je rodiče nechaly, zůstávaly doma. Pro ně je to tam strašná nuda. Všude by musely autobusem, dětí v okolí minimum, střední bude taky nejblíž Uh. Brod, ale spíš Uh Hradiště. Na důchod ráj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76450
21.11.23 22:08
@Anonymní píše:
Vyskovec/Lopenik

no od dob Žitkovských bohyní se změnilo jenom to, že před každou chalupou stojí auto, i když některá místa jsou v zimě nesjízdná, a lidi mají mobily,
jinak jsou tam velmi svérázní, všechno je šíleně daleko, a mentalita tak 30 let dozadu - já bych tam nebydlela ani zadarmo,
a co je tam levné? v obchodech i benzín jsou ceny jak kdekoli jinde, energie také, tak snad jenom nájemné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76450
21.11.23 22:09
@blbab píše:
Ahoj, vyrůstala jsem cca 20 min autem od Lopeníku (vesnice u Uh. Brodu). Strejda tam má nádhernou chalupu pomalu s wellnesskem, jsou tam s manželkou pokaždé, kdy to jde i po práci, příroda krásná… Ale děti tam od cca osmi už moc nechtěly jezdit a co je rodiče nechaly, zůstávaly doma. Pro ně je to tam strašná nuda. Všude by musely autobusem, dětí v okolí minimum, střední bude taky nejblíž Uh. Brod, ale spíš Uh Hradiště. Na důchod ráj.

no jak na jaký důchod, když jsou staří imobilní a zdravotně postižení, tak je to katastrofa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
108
21.11.23 22:18

Je to chalupa po tetině tatínkovi, sám tam bydlel až do smrti, pouze posledních pár dní dožil u nich. Strejda už má taky důchodový věk, ale podniká, teta je v předčasném důchodu, v momentě kdy to strýc zabalí v práci, už tam zůstanou na stálo. I takto jsou tam víc než doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.11.23 22:39
@stinga píše:
no od dob Žitkovských bohyní se změnilo jenom to, že před každou chalupou stojí auto, i když některá místa jsou v zimě nesjízdná, a lidi mají mobily,
jinak jsou tam velmi svérázní, všechno je šíleně daleko, a mentalita tak 30 let dozadu - já bych tam nebydlela ani zadarmo,
a co je tam levné? v obchodech i benzín jsou ceny jak kdekoli jinde, energie také, tak snad jenom nájemné?

V jakém směru jsou dozadu 30 let? Znáš trochu tamní lidi?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.11.23 22:47
@stinga píše:

Byt na Lopeniku je za dva tisíce i s energiemi.. do milionů máš barák. To jsem si overila. Něco v tom ale musí být, že je tam tak levno a něco mi nesedí. Ty to tam nějak více znáš?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová