Život Praha vs Vídeň?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
809
9.11.23 17:11

Život Praha vs Vídeň?

Je tady někdo kdo žil aspon ve Vídni a mohl to porovnat s Prahou? Životní náklady na život jsou více méně podobné?
Mě by zajímalo proč Víden je nejlepší město na světě? Je velký konstrast když člověk žije v Praze a potom pojede do Vídně?
Stačilo by mi €3,000 na průměrný život single muže?

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35734
9.11.23 17:22

Stejně tam nepojedeš, tak na co další anketa?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
9.11.23 17:35
@pikola píše:

Zajímá mě proč to město je nejlepší na světě a ne Praha. Co toto město dělá tak úžasným že by se tam chtělo žít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10921
9.11.23 17:35

:mrgreen: Priste se nejdriv podivam, kdo to zaklada. Hele, karibik lepsi :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
9.11.23 17:49
@DandátkoP píše: :mrgreen: Priste se nejdriv podivam, kdo to zaklada. Hele, karibik lepsi :mavam:

1. Tropiky jsou nesnesitelný pro Evropana i v zimě
2. Letět 13 hodin
3. Nemusím černochy a mulaty
4. Je to třetí svět kde je špína, hluk a jiná kultura

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.11.23 17:50

My máme centrálu ve Vídni a občas tam někdo z kolegů přejde pracovat a musí obvykle shánět nájem přes agenturu. Protože tak jako my neradi dáme nájem někomu z východu, tak stejně se oni koukají na nás…

• Citovat
  • Upravit
35734
9.11.23 17:51
@z861 píše:
Zajímá mě proč to město je nejlepší na světě a ne Praha. Co toto město dělá tak úžasným že by se tam chtělo žít.

A proč by to měla být Praha? Tak se tam jeď podívat, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
9.11.23 17:56
@pikola píše:

Copyrightr se musí nějak živit. Když nebude zakládat pitominy, tak si nic nevydělá ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
9.11.23 17:57
@Anonymní píše:
My máme centrálu ve Vídni a občas tam někdo z kolegů přejde pracovat a musí obvykle shánět nájem přes agenturu. Protože tak jako my neradi dáme nájem někomu z východu, tak stejně se oni koukají na nás…

Jo máš pravdu to že Rakušáci koukají na Čechy arogantně ale jak jsem koukal na ceny garsonek v dobrých čtvrtích Vídně, tak se tam dá najít dokonce lepší byt jak v Praze okolo €200,000. Ono kupuvat byt ve Vídni je mnohem výhodnější jak v Praze. Takže třeba do nájmu bych nešel ve Vídni ale v Praze v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
9.11.23 18:00
@pikola píše:
A proč by to měla být Praha? Tak se tam jeď podívat, ne?

Protože v ní žiju. Potřebuji názor lidí jak se tam cítí abych mohl popřemýšlet o koupě bytu tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35734
9.11.23 18:04
@z861 píše:
Protože v ní žiju. Potřebuji názor lidí jak se tam cítí abych mohl popřemýšlet o koupě bytu tam.

A budeš se učit rakousky a platit tamní daně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13116
9.11.23 18:07

Kde se učí rakouský? To je jako kanadsky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35734
9.11.23 18:12
@Magical-eyes píše:

Tak když hledá Turčanku, tak proč ne rakousky? Navíc jejich němčina je fakt jiná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
9.11.23 18:16
@pikola píše:
A budeš se učit rakousky a platit tamní daně?

Budu muset se naučit němčinu jestli tam život je opravdu lepší mnohonásobně jak v Praze pro rentiéra. Jedině co jsem se dočetl, že tam platí daně z kapitálového zisku což v ČR není. To mě nejvíce odrazuje. Ale kdybych si koupil garsonku ve Vídni kde není žádna dan na nemovitost tak tím bych snížil svoje měsíční výdaje za nájem tak o 40% což by se mi vyplatilo. Ale znovu opakuji potřeboval bych vědět proč Víden je tak úžasne město, že je ve všech světovích žebřičkach na prvním místě. Třeba já ho idealizuji a ve skutečnosti se od Prahy moc neliší a tím komfort mého života se moc nezmění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
9.11.23 18:18
@Magical-eyes píše:

No ona Rakouština se hodně liší od spisovné Němčiny. Takže kdybych se učil spisovnou Němčinu nemusel bych Rakušákum rozumět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí