Nejlepší čtvrť pro single je Praha 7 - Letná ?

809
5.11.23 09:28

Nejlepší čtvrť pro single je Praha 7 - Letná ?

Přestěhoval jsem se před pár měsíci na Letnou sto metrů od parku Stromovka. Považujete toto místo za nejlepší pro svobodné lidi v Praze? Doposud jsem žil dvacet kilometrů od Prahy proto zatím nevím co od tohoto místa očekávat a potřebuji slyšet názor nebo typy od těch kdo tam žije nebo žil dlouhodobě.

Letnou jsem zvolil především kvůli velkému výběru dovozu jídla Řecké & Libanonsko-Izraelské kuchyně kterou miluji a hlavně blízkosti největšímu parku v Praze Stromovce kde mohu dýchat čerstvým vzduchem a dělat dlouhé procházky které prospívají mému zdravý a možna zde je větší klid v porovnáním s Karlínem a Vinohrady? Pokud někdo z vás žije na Letné tak by mě také zajímalo, proč zrovna jste si vybraly tuto čtvrt' a jinou ne?

Anketa

Hlasovalo:

Loreipsum doloret

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12630
5.11.23 09:46
@z861 píše:
Přestěhoval jsem se před pár měsíci na Letnou sto metrů od parku Stromovka. Považujete toto místo za nejlepší pro svobodné lidi v Praze? Doposud jsem žil dvacet kilometrů od Prahy proto zatím nevím co od tohoto místa očekávat a potřebuji slyšet názor nebo typy od těch kdo tam žije nebo žil dlouhodobě.Letnou jsem zvolil především kvůli velkému výběru dovozu jídla Řecké & Libanonsko-Izraelské kuchyně kterou miluji a hlavně blízkosti největšímu parku v Praze Stromovce kde mohu dýchat čerstvým vzduchem a dělat dlouhé procházky které prospívají mému zdravý a možna zde je větší klid v porovnáním s Karlínem a Vinohrady? Pokud někdo z vás žije na Letné tak by mě také zajímalo, proč zrovna jste si vybraly tuto čtvrt' a jinou ne?

Segra bydli na Proseku a je spokojena tj. myslim Pha 9

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
5.11.23 09:56
@lilith1 píše:
Segra bydli na Proseku a je spokojena tj. myslim Pha píše: Více

No to je právě takový sídliště. No nevím někomu se sídliště asi líbí ale máš tam menší nabídku jídla na dovoz, protože většina kvalitních restaurací jsou v centru a do Proseku to máš 7km.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.11.23 09:58

Zálěží na preferencích. Ale podle mého subjektivního pocitu bych to seřadila takto: Karlín, Holešovice, Žižkov, Vinohrady, Budějárna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
5.11.23 09:58

Letná, Vinohrady, Karlín, hipsta čtvrti, možná s velkým výběrem jídla, ale plné chovínek a pochcané psy, Letná v létě vyloženě páchne psí močí. Dále je tam nájem vyšší než jinde. Malá Strana ještě násobně víc. Navíc o obchod pro místní, nepředražený tam skoro nezavadíš.
Jsem svobodná, bydlím jinde, MHD cca 15 minut od Letné. Nemám potřebu nějak často kupovat jídlo s sebou, nebo chodit do restaurace, tak si klidně popojedu.
Bydlím kousek od zeleně, okolo domů hromada zeleně a klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
5.11.23 10:02

Jé to seš ty, jak jsi řešil stěhování do Prahy, lokalita hlavně s dostatkem restaurací, protože nevaříš?
Diskuzi si pamatuju, a Letná je výborná volba, nejen pro singly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1161
5.11.23 10:05
@Karamba2020 píše:
Jé to seš ty, jak jsi řešil stěhování do Prahy, lokalita hlavně s dostatkem restaurací, protože nevaříš?

Je to určitě on :mrgreen: tak teď ještě stáhne tinder a pojede to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2525
5.11.23 10:10
@lilith1 píše:
Segra bydli na Proseku a je spokojena tj. myslim Pha píše: Více

Nemuzes srovnavat Prosek a Letnou..prosek je proste takove sidliste

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2525
5.11.23 10:11

Za me ano a jeste Vinohrady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5098
5.11.23 10:12
@beruska2105 píše:
Zálěží na preferencích. Ale podle mého subjektivního pocitu bych to seřadila takto: Karlín, Holešovice, Žižkov, Vinohrady, Budějárna

Uprimne si myslim, ze je celkem fuk, kde svobodny single clovek bydli, protoze vetsinou se tam chodi jen vyspat :mrgreen: A jinak je otazka, jestli chce rezidencni ctvrt (ale nebude tam tolik obchodu a restauraci), nebo centrum (ale bude tam milion cizincu a AirBnB). Z rezidencnich ctvrti jsou nejlepsi Podoli, nektere casti Vinohrad a Vrsovic, Dejvice, Orechovka, Malvazinky…Vsechno nejdrazsi ctvrti v Praze na bydleni. Treba Podoli je prima - blizko centrum, naplavka, sportovni vyziti a reka, Vysehrad je nadherny.

Pokud nekoho laka to centrum s maximem restauraci, tak bych rekla Karlin, Holesovice, Liben, Letna, Smichov, Zizkov. Akorat ze tahle mista proste trochu vic pritahuji i ruzny fetaky a divny existence, specialne na Smichove to je dost problem. A ja jsem treba rada, kdyz znam sve sousedy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
5.11.23 10:18
@annlady píše:
Letná, Vinohrady, Karlín, hipsta čtvrti, možná s velkým výběrem jídla, ale plné chovínek a pochcané psy, Letná v létě vyloženě páchne psí močí. Dále je tam nájem vyšší než jinde. Malá Strana ještě násobně víc. Navíc o obchod pro místní, nepředražený tam skoro nezavadíš.
Jsem svobodná, bydlím jinde, MHD cca 15 minut od Letné. Nemám potřebu nějak často kupovat jídlo s sebou, nebo chodit do restaurace, tak si klidně popojedu.
Bydlím kousek od zeleně, okolo domů hromada zeleně a klid.

To jo slyšel jsem že díky Stromovce tam je hodně chovatelů psů ale nemohu to porovnat z jinnými čtvrtěmi. Je jich hodně ve srovnání mimo Prahu to jo. Smrad výrazný jsem nijak zatím nepostřehl. Nájem platím 16,000 KČ za garsonku to je podle mě normální cena v centru a v širším centru ne?

Já si kupuju pochutiny a ovoce přes rohlík, tak to nemohu srovnat ty ceny v místních obchodech a jídlo jen na dovoz v Řecký a Libanonský kuchyni, který samozřejmě je drahý to jo. Právě já bych nemohl žít bez dovozu jídla, protože nechci trávit čas nákupem a vařením proto potřebuji cca být 3km od centra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
5.11.23 10:32
@Karamba2020 píše:

Jo jo trvalo to nějakou dobu než jsem si vybral mezi Karlínem, Vinohrady a Letnou. Ale myslím že je to lepší volba jak Jiřák z toho důvodu že tam více zeleně na procházky jako Stromovka a není tolik lidí. Žít někde blíže Stromovky se mi zdá více poklidnější než v cetrum Letný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
5.11.23 10:40
@z861 píše:
To jo slyšel jsem že díky Stromovce tam je hodně chovatelů psů ale nemohu to porovnat z jinnými čtvrtěmi. Je jich hodně ve srovnání mimo Prahu to jo. Smrad výrazný jsem nijak zatím nepostřehl. Nájem platím 16,000 KČ za garsonku to je podle mě normální cena v centru a v širším centru ne?Já si kupuju pochutiny a ovoce přes rohlík, tak to nemohu srovnat ty ceny v místních obchodech a jídlo jen na dovoz v Řecký a Libanonský kuchyni, který samozřejmě je drahý to jo. Právě já bych nemohl žít bez dovozu jídla, protože nechci trávit čas nákupem a vařením proto potřebuji cca být 3km od centra.

smrad na Letné v létě je a strašný, jezdím přes ní domů, tak jsem tam skoro denně, 16t na Letné za garsonku bude dost podezřelý nájem, tolik se platí za slušné sídliště

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
5.11.23 10:44
@deniiina píše:
Je to určitě on :mrgreen: tak teď ještě stáhne tinder a pojede to.

Tinder je pro Prahu jako dělaný jen mě tyto aplikace trochu odrazují protože více jak poloviná žen dělají fotky s filtry a mejkapem, fotí se v různých úhlech kde není moc poznat jich obličej a kdyby přišlo na rande tak se často stáva že v realitě vypadají trochu jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
5.11.23 10:51
@annlady píše:
smrad na Letné v létě je a strašný, jezdím přes ní domů, tak jsem tam skoro denně, 16t na Letné za garsonku bude dost podezřelý nájem, tolik se platí za slušné sídliště

Tak to se bojím co bude v létě. Našel jsem garsonku hned vedle Stromovky dokonce za 13,000 KČ
Když se podíváš na inzerci srealit na Praze 7, tak kolem 15,000 KČ se pohybují ceny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí