Život na sídlišti - Praha

Anonymní
3.11.23 20:05

Zivot na sidlisti Praha

Ahoj vybirame kam se prestehovat (nyni bydlime v Nuslich, stara zastavba )…chceme nejaky novejsi bytovy dum a jeden takovy byt jsme nasli, jen je umisten na sidlisti (konkretne Kamyk Praha 4)…predstvovla jsem si spis lokalitu, kde bude nejaka nova vystavba, trochu me to sidliste odrazuje. Jenze u nove vystavby se obavam, co vse se jeste pristavi, jestli je tam dostatecna infrastruktura.jake mate zkusenosti? Bydleli by jste na sidlisti? Bydlala jsem asi rok v panelaku a to co jsme meli za “zvirata “ za aousedy, radeji zpomenout…takze nevim, jestli se pl takova skladba lidi neobjevuje i v okoli sidliste (oproti nove zastavbe).

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22457
3.11.23 20:39

Kdyz jsme schaneli byt, tak jsme si nekolikrat byli projit danou lokalitu (vsedni den, vikend, pres den, vecer), pak jsme si o lokalite zjistili kde co na netu. Pred koupi i ocihnout sousedy. My sli na schuzi spolecenstvi vlastniku jednotek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14592
3.11.23 20:44

Já jsem vždycky dala na nějaký ten první dojem :lol: jak je špatný, tak je to špatný :lol: na kamyku se mi fakt nelíbilo, naštěstí jsem tam nebyla dlouho, hezké jsou modrany, případně lhotka. Nicméně lidi tam normálně zijou, tak se jim tam asi líbí, ne? Nějaké zvláštní existence jsem tam nepotkavala, o tom to nebylo, ale proste celkově to sídliště mi přišlo divne. A ten konkrétní panelák ještě divnejsi, v zivote jsem tak divnej panelák neviděla😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2387
3.11.23 20:58

Já tam bydlela během střední, ještě dneska občas zajdu - existence různé, aktuálně hodně Ukrajinců a Slováků, ale nic hrozného. :) Možná to je tím, že jsem na to zvyklá… Mně třeba přijdou hard core a ošklivé ty Hnusle, jak se říká… :D Asi teda záleží, jak to kdo vnímá. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2829
3.11.23 21:04

Kamyk se mi libi, ale poradně to tam neznám. Vyrostla jsem na jiném pražském sídlišti a popravdě už bych tam nesla. Vadí mi to nesoukromi, vyjdes z baráku a zira na tebe 100 páru oci. Ale infrastruktura skvělá. Teď bydlím stále ve městě, ale taková menší zástavba a vyhovuje mi to víc. Ale to je dost individuální, šla bych se tam podívat v různou denní dobu, srovnala plusy a minusy a rozhodla se. Nusle nejsou můj šálek kávy, takže bych Kamyk brala 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
3.11.23 21:13

Já bych tam klidně bydlela, kousek do přírody, časem tam povede metro, občanská vybavenost OK, proti Nuslím bych řekla, že si polepšíte.

Dřív to bývalo policajtský sídliště. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.11.23 21:37

Tak bydlím na Kamýku už nějaký ten pátek. Mám to tu ráda. V okolí hodně zeleně, dopravní dostupnost dobrá. Všude to má své mouchy, ale tak já bych zas nešla do staré zástavby. To bude hodně o preferencích. Každopádně za mě je to tu fajn.
Anonym prosím prozradit čtvrť už mi tu přijde moc. :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.11.23 22:31

Bydlím na největším sídlišti v ČR- jizni město a jsem spokojena.

• Citovat
  • Upravit
5889
3.11.23 23:36
@Karamba2020 píše:
Já bych tam klidně bydlela, kousek do přírody, časem tam povede metro, občanská vybavenost OK, proti Nuslím bych řekla, že si polepšíte.Dřív to bývalo policajtský sídliště. ;)

Tak Nusle nejsou malé. V některých částech je metro, tramvaj, bus běžně. Škola pár metrů několika směry, poliklinika kousek. Různé parky kousek a pokud chce člověk do lesa, tak sedne na metro a jede na Roztyly. Žiju v Nuslích a žila jsem i jinde po Praze a stěžovat si opravdu nemohu. Bydlíme v domě ze 30. let, zahrada pro dva vchody, ale používá jí minimum lidí. Pár minut chůze na tramvaj a metro. Denně jsou děti v parcích v okolí. Včera jsme vyrazili tedy mimo Nusle, ale přesto kousek( do Grébovky). Ani se nesetkáváme s opilci, vandaly, zloději apod., jako se to děje jinde v Nuslích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
4.11.23 00:47

My tam jezdíme nakupovat. Ano, je tam teď dost Ukrajinců, já s nimi problém nemám. Přijde mi to v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.11.23 08:01
@Anonymní píše:
Ahoj vybirame kam se prestehovat (nyni bydlime v Nuslich, stara zastavba )…chceme nejaky novejsi bytovy dum a jeden takovy byt jsme nasli, jen je umisten na sidlisti (konkretne Kamyk Praha 4)…predstvovla jsem si spis lokalitu, kde bude nejaka nova vystavba, trochu me to sidliste odrazuje. Jenze u nove vystavby se obavam, co vse se jeste pristavi, jestli je tam dostatecna infrastruktura.jake mate zkusenosti? Bydleli by jste na sidlisti? Bydlala jsem asi rok v panelaku a to co jsme meli za “zvirata “ za aousedy, radeji zpomenout…takze nevim, jestli se pl takova skladba lidi neobjevuje i v okoli sidliste (oproti nove zastavbe).

Na sousedy de*ily můžeš narazit i v lese. - píšu z vlastní zkušenosti. A musím říct, že v létě se v klidu a lépe vyspím v paneláku než v domku na konci světa, který je téměř v lese. Protože venkovani mají nějakou utkvělou představu a potřebu od května do září každý den chlastat a řvát až do ranních hodin. To se mi na sídlišti nestalo. A když náhodou někde šel nějaký opilec, tak MP v Praze funguje dobře. Narozdíl od venkova, kde se každý s každým zná. A chtít po Pepovi aby alespoň v noci nepouštěl hlasitě hudbu, přeci jeho kámoš od MP nemůže.

No chci tím říct, že to chce hlavně koukat po okolí, klidně na sousedy zazvonit atd.

• Citovat
  • Upravit
164
4.11.23 08:07

Bydlela jsem v Hostivaři, na Zahradním městě, Proseku a chvíli kousek od Flory. Každé to místo mělo něco do sebe. Na sídlišti bych klidně bydlela, nevidím v tom problém. A řekla bych že lepší Kamýk než Nusle - ty mi přijdou takové špinavé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
4.11.23 08:50
@cukýnečka píše:
Bydlela jsem v Hostivaři, na Zahradním městě, Proseku a chvíli kousek od Flory. Každé to místo mělo něco do sebe. Na sídlišti bych klidně bydlela, nevidím v tom problém. A řekla bych že lepší Kamýk než Nusle - ty mi přijdou takové špinavé.

My bydlíme na hranici Nuslí a Krče a tady to spinavé neni, nikdo problémový, celkem klid. Ale je fakt, že ve skupině na fb mají v okolí problémy, ale tady ne. Nevím zda na to má vliv nedaleká policie, ale tady ani na ulici neni nepořádek a naopak vidim každého třídit odpad(taky třídíme).Trochu mi tato část nuslí připomíná Smíchov od Anděla směrem na Motol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.11.23 09:28

Kobylisy jsou nej.. spousta zeleně, 2 venkovní bazény, 1 aquapark, obchody, skoly, metro, 2 háje na rekreaci a k Vltavě a do zoo kousek.

• Citovat
  • Upravit
5889
4.11.23 09:36
@Anonymní píše:
Kobylisy jsou nej.. spousta zeleně, 2 venkovní bazény, 1 aquapark, obchody, skoly, metro, 2 háje na rekreaci a k Vltavě a do zoo kousek.

V této lokalitě se mi líbí sídliště Ďáblice. Opravdu klid, paneláky i kus od sebe, takže si lidi nevidí do talíře a přitom vše blízko. Kaufland, pošta, lékárna, poliklinika. Chvilku na Bulovku. Kousek na Ládví a autobusem na Vysočanskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí