Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Zvažovala jsem odchod od partnera a rozhlížela se po bydlení. Je to pro mě nereálné koupit si vlastní bydlení.Napadlo mě založit diskuzi, kolik stojí u vás byt, dům? Bydlím v malém městě a byty jsou tu opravdu strašně drahé. Byt 1+1, 40 m2, nezrekonstruovany za 2 800 000 Kč. To mi přijde šílené. Pozemky kolem 3 mil. Kč. Domy novější kolem 12 mil., starší 6 mil.
Okresní město kousek od nás má ceny jiné, příznivější.
Najdi si různé realitky na netu a dívej se, čti, jak to vypadá v různých městech, obcích. To nemusíš zakládat diskusi.
@Kelsey píše:
Najdi si různé realitky na netu a dívej se, čti, jak to vypadá v různých městech, obcích. To nemusíš zakládat diskusi.
Já si to nechci porovnávat na realitkach. Vím, že to jde. Myslela jsem spíš, že by byla fajn diskuze. Napadlo mě to uz cca před týdnem při čtení jedné diskuze. ![]()
@Sadman píše: Že ty jsi z té diskuze o baráku na samotě?![]()
![]()
![]()
Stejná osoba, která zakládá tyhle nenápadné nastrčené diskuse. Normální člověk si udělá srovnání sám.
@Anonymní píše:
Zvažovala jsem odchod od partnera a rozhlížela se po bydlení. Je to pro mě nereálné koupit si vlastní bydlení.Napadlo mě založit diskuzi, kolik stojí u vás byt, dům? Bydlím v malém městě a byty jsou tu opravdu strašně drahé. Byt 1+1, 40 m2, nezrekonstruovany za 2 800 000 Kč. To mi přijde šílené. Pozemky kolem 3 mil. Kč. Domy novější kolem 12 mil., starší 6 mil.
V Brně šly ceny ležáků dolů i o desítky %!
a pořád nic
Asi bych nepremyslela o hypo, kdyz je na me vse drahe, protoze je potreba pocitat s vyssi castkou splatek (kdyz pominu, ze nejspis resis hlavne to, ze na ni nedosahnes). Ale spis si polozit otazku, kdyz budu sama a vypadne mi prijem, jak to zvladnu..
A kolik máš peněz do základu hypotéky? Jestli nemáš někde odkloněný aspon milion, ale spíš dva, vůbec o koupi nemovitosti neuvažuj
Není nic divného na tom jít bydlet do nájmu, zvlášť, když jsi na to sama.
@Kelsey píše:
Stejná osoba, která zakládá tyhle nenápadné nastrčené diskuse. Normální člověk si udělá srovnání sám.
Jak to myslíš? Já nepotřebuji srovnání. Vím, jak se pohybují ceny tady v okolí a nepotřebuji nutné vědět ceny nemovitostí v jinych krajích. Šlo mi jen o normální diskuzi.
Ale tak když je to blbost, tak nemusíme diskutovat.
@PAN66 píše:
Asi bych nepremyslela o hypo, kdyz je na me vse drahe, protoze je potreba pocitat s vyssi castkou splatek (kdyz pominu, ze nejspis resis hlavne to, ze na ni nedosahnes). Ale spis si polozit otazku, kdyz budu sama a vypadne mi prijem, jak to zvladnu..
Nejsem nejmladší, o hypotece neuvažuji. Ani nevím, jestli bych ji dostala. Spíš ne. S mým příjmem.
@Anonymní píše:
Nejsem nejmladší, o hypotece neuvažuji. Ani nevím, jestli bych ji dostala. Spíš ne. S mým příjmem.
A z čeho to teda chceš kupovat? Nebo jaký je smysl diskuze? ![]()
U nás v Praze stojí momentálně 3kk 90m2 12 mega, a soused prodal starej malej barák ke komplet rekonstrukci za 15, k čemu ti ta informace bude? ![]()
@Anonymní píše:
Jsi sama, tak muzes jit do garsonky. Skoro nikdo si nemuze dovolit bydleni jen v 1 osobe. Natoz uvazovat o pozemcich a domech. Najem maleho bytecku a casem se uvidi. Postavit se na vlastni nohy a nebyt zavisla. Hloupe je, ze tech minibytecku je malo a tak cena neni uplne nizka. Tak treba spolubydleni muze byt resenim. 2 pokoje pro 2 lidi vyjde lip nez 1 pokoj pro jednoho. Jinak u nas na kraji Prahy stoji 3kk 7-8milionu. Uz si to nemohou dovolit ani 2 pracujici s prumernou prazskou mzdou.
@Anonymní píše:
Tak proc te to tak zajima?
@PAN66 píše:
Tak proc te to tak zajima?
Jak jsem již psala, šlo mi jen o diskuzi, pokec s někým, koho to zajímá a komu se o tom chce diskutovat. Vidím, že dobrá diskuze nevznikla, tak to nemá cenu dál rozebírat. Spletla jsem se. Nechtěla jsem řešit konkrétně svoji situaci.
@Anonymní píše:
To mi ještě nepřijde jako nějak vysoké ceny…
Zkus Sudety. Ceny poloviční, až třetinové a některá města hezká (počítám ceny v hezkých částech měst). Nebo nájemní bydlení. Není na něm nic špatného.
Zvažovala jsem odchod od partnera a rozhlížela se po bydlení. Je to pro mě nereálné koupit si vlastní bydlení.
Napadlo mě založit diskuzi, kolik stojí u vás byt, dům? Bydlím v malém městě a byty jsou tu opravdu strašně drahé. Byt 1+1, 40 m2, nezrekonstruovany za 2 800 000 Kč. To mi přijde šílené. Pozemky kolem 3 mil. Kč. Domy novější kolem 12 mil., starší 6 mil.