Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Čeká nás malování - budeme malovat skoro všude kromě chodby - pokojíčky, ložnice, obývací pokoj. Ještě nejsme rozhodnuti pro barvy.
Jaké máte barvy v těchto místnostech? Jste spokojeni? Podle čeho jste vybírali?
Dcera už nechce barvu růžovou, oranžovou, žlutou. Syn zatím neví, ale je to tmavá místnost, tak jedině nějakou hodně světlou.
Já bych zvolil barvy, které se Vám líbí a další bych doladil s odborníky. Já to měl obdobně, protože jsme se s manželkou vůbec nemohli shodnout, ani na výběru barvy. Koukal jsem na netu a nakonec to nechal na profících v tónovacím centru Barmakolor. Přeji ať máte krásně sladěné barvy a cítíte se útulně, což je to nejdůležitější.
Bílou, bílou a bílou
nedávám barevné zdi, pak se s tím blbě ladí nábytek a dekorace, tmavší barvy zmenšují prostor, studené odstíny zas vyvolávají pocit chladna. Bílá je čistá, hodí se ke všemu, byt vypadá prostornejsi a je takový vzdusnejsi a jako bonus pak nemám nikde fleky, když je potřeba premalovat třeba jen nějakou část ![]()
Dulux cow
Mám různé odstíny. To snad záleží i na nábytku a doplncich, aby ti to ladilo, ne? Ladim to vždycky tak, aby se to hodilo ke zbytku interiéru samozřejmě, a zároveň bylo tak nějak univerzalni. Často mám odstin lasturove bílá, pouštní stezka a aromatický kardamon, a nějaké další.
@Kriss Tina já premalovavam ty duluxky běžně, třeba když je už větší zaspineni, které nejde umyt (jsou jinak omyvatelne) nebo se to poskrabe, a žádné fleky tam nemám. Mají stalobarevne pigmenty a stálou paletu.
@Semtex Jojo pak záleží na te konkrétní barvě no, dulux jsem asi nikdy neměla. My si je většinou nechávali míchat, ale nikdy už to nikdo nenamichal znova úplně stejně a bylo to pak poznat.
@Kriss Tina to pak jo, no. Já prave používám už jen ty jejich klasické odstíny, mám to porad ve sklepě, a když je třeba, otevru plechovku, vemu stetec a pretru ![]()
Nikdy nic nezkazíš bílou.
Jinak bez znalosti vašeho interiéru těžko radit
Barvy v interiéru mají samozřejmě svoje zákonitosti. Pak také záleží na vkusu jednotlivce. Navrhnout si to samodomo ale určitě lze, pokud máš alespoň trochu představivost. Půjč si v malířském centru vzorník a doma zkoušej.
Pokud ale vůbec nevíš a nedovedeš si to představit, svěř svůj byt odborníkům. Nebudeš litovat ![]()
@Sára 1 píše: Čeká nás malování - budeme malovat skoro všude kromě chodby - pokojíčky, ložnice, obývací pokoj. Ještě nejsme rozhodnuti pro barvy.Jaké máte barvy v těchto místnostech? Jste spokojeni? Podle čeho jste vybírali?
Dcera už nechce barvu růžovou, oranžovou, žlutou. Syn zatím neví, ale je to tmavá místnost, tak jedině nějakou hodně světlou.
Máme vymalovaný jen obývák na červeno (je omyvatelná, to jsme nevěděli)
Jídelní kout na Šeříkovou. Všude bílá a někdy do půlky bílá omyvatelná (chodba, kuchyň). V létě budeme nejspíš přemalovávat. Zanechané stejně barvy. Zeleň obývák mi ještě neprosel
Když jsme se stěhovali měli jsme v ložnici dva hnědé odstíny a přes jednu stranu bílí pruh (do cípu. Vršek světly, spodek čokoláda).
@vedma007 píše:
Nikdy nic nezkazíš bílou.
Jinak bez znalosti vašeho interiéru těžko raditBarvy v interiéru mají samozřejmě svoje zákonitosti. Pak také záleží na vkusu jednotlivce. Navrhnout si to samodomo ale určitě lze, pokud máš alespoň trochu představivost. Půjč si v malířském centru vzorník a doma zkoušej.
Pokud ale vůbec nevíš a nedovedeš si to představit, svěř svůj byt odborníkům. Nebudeš litovat
Jaké zákonitosti? Vzorník už máme doma. Ale pořád nejsem rozhodnutá. Vždy si děláme vše sami. A většinou narychlo. ![]()
@Atisia píše:
Máme vymalovaný jen obývák na červeno (je omyvatelná, to jsme nevěděli)
Jídelní kout na Šeříkovou. Všude bílá a někdy do půlky bílá omyvatelná (chodba, kuchyň). V létě budeme nejspíš přemalovávat. Zanechané stejně barvy. Zeleň obývák mi ještě neproselKdyž jsme se stěhovali měli jsme v ložnici dva hnědé odstíny a přes jednu stranu bílí pruh (do cípu. Vršek světly, spodek čokoláda).
Nepřišla ti ta hnědá smutná? Ne třeba hned, ale časem? Šeříková by neprošla.
Máme hodně bílou, ale i různé barvy - a chceme změnu. Hlavně něco, co se hned neokouká, zvykneme si. Takže třeba žlutou opravdu nechci.
Mě třeba barevné zdi přijdou strašně nemoderní a jak u cigánů
. Když už, tak dát jen jednu zeď v tlumených, či přírodních tónech. U holky v pokojíčku třeba starorůžová, u kluka světlá khaki.
@Semtex píše:
Dulux cowMám různé odstíny. To snad záleží i na nábytku a doplncich, aby ti to ladilo, ne? Ladim to vždycky tak, aby se to hodilo ke zbytku interiéru samozřejmě, a zároveň bylo tak nějak univerzalni. Často mám odstin lasturove bílá, pouštní stezka a aromatický kardamon, a nějaké další.
V jedné místnosti je nábytek světlé dřevo, bílý lesk, v jiní místnosti je nábytek červenohnědý, bude se dokupovat, doplňky se dají vyměnit.
@Bytsamsebou píše:
Mě třeba barevné zdi přijdou strašně nemoderní a jak u cigánů. Když už, tak dát jen jednu zeď v tlumených, či přírodních tónech. U holky v pokojíčku třeba starorůžová, u kluka světlá khaki.
Máte všude bílou?