Parkety - natřít barvou?

• Fotoalbum (3)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
455
24.10.23 12:58

Parkety-natrit barvou?

Dobrý den, potrebovala bych radu od zkušenějších. O víkendu se budeme stehovat. V chodbě, loznici a kuchyni je nove lino a v obýváku a dětském pokoji jsou tyhle parkety (fotka). Vůbec se mi ty parkety nelíbí, tak jsem premyslela, co s nimi. Prvně mě napadlo, ze koupíme koberce nebo lino, ale vzhledem k velkým místnostem (obyvak ma cca 30m2 a detsky 25m2) bychom se vyšplhali na větší částku a proto jsme to zavrhli a hledáme levnější alternativu. Napadlo mě, jestli by ty parkety nesly jen natrit třeba světle šedou barvou na dřevěné podlahy? Prisetlili bychom a za rok-za dva bychom udělali podlahy nove/poradne ale do te doby hledáme co možná nejlevnější možnosti. Nemate nekdo zkusenosti? Je to dobrý napad nebo vůbec? Popripade co by se s tím dalo udelat, nebo co na to použit? Jen tu barvu nebo i nějaký olej na parkety? Moc Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35740
24.10.23 13:27

To jsou nějaký divný parkety :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
24.10.23 13:30

@pikola já se v tom vůbec nevyznam, takze to nejsou parkety?🙈 😂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35740
24.10.23 13:33

Těžko říct z ty fotky :think: vypadá to jak koberec :lol: je to vůbec dřevo? To je nějaký rodinný dům nebo kde to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3680
24.10.23 13:39

@pikola má pravdu. To fakt nevypadá jak parkety. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14574
24.10.23 13:41

Nemáš nějakou normální fotku? Tohle je rozmazane a není tam nic vidět, teda krom toho kusu matrace :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
24.10.23 13:41

@pikola Joo, dřevo to je stoprocentně. Bohuzel lepší fotku nemám ale je to něco takového. Je to tripatrova stará bytovka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
24.10.23 13:46

Myslím, že když na to kydneš šedou barvu, bude to hnusný…
Přebrousit a přelakovat.
Nebo zakrýt kobercem.
Nad jinou variantou bych nepřemýšlela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3680
24.10.23 13:47

Hezké parkety. Maximálně bych je dala přebrousit a znovu nalakovat bezbarvým lakem. Vždyť je to už zase in, ne? A maximálně použít nějaké menší koberce třeba pod konferenční stolek jako doplněk. Myslím, že šedé barvy bys brzy litovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14574
24.10.23 13:52

Natrit se dá cokoliv, to ne ze ne, ale bylo by to Škoda, jsou ty parkety zajímavé. A taky by to nestalo zrovna malo, stejně jako “jenom” zbrousit a nalakovat, lidská práce je draha. Podle mě by to stačilo vyčistit, tím prokouknou, no a třeba se ti i zalibi v mezicase a nic měnit nebudete? :lol: Třeba jenom nové lišty udělat by taky pomohlo, dalo by to tomu takovy modernější vzhled. A v kombinaci s tím cistenim… proč ne? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3680
24.10.23 13:56

Tak ty stroje na broušení parket se dají půjčit a práci se štětkou snad zvládne každý. Pokud mám hluboko do kapsy, tak se holt zapojím sama, pokud to doma chci mít hezký. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14574
24.10.23 14:13
@Fee-bee píše:
Tak ty stroje na broušení parket se dají půjčit a práci se štětkou snad zvládne každý. Pokud mám hluboko do kapsy, tak se holt zapojím sama, pokud to doma chci mít hezký. :nevim:

Tak zrovna tohle bych teda sama nedělala. Nejde jen o stroj, potřebuješ i vysavač s oklepem filtru na ten jemný prach, jinak tam zdechnes. Plus další naradi na to lakovani a taky ten materiál. A ty parkety ani nejsou zcela rovné, takže o to hůře by se to dělalo. A lakovat je sam? To je opruz, akorát si zničí zada, budou cuchat ten příšerný smrad celou dobu, pokud nekoupí nějaký lepší (tudíž hodně drahy) lak, bude to trvat dlouho a výsledek je nejistý :lol:

Edit a remeslnika na to bych taky nezvala, není jiste, ze ten vysavač bude mít a ze nezmatla zbytek bytu tím lakem, jsou to často fakt prasata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
24.10.23 14:34

My jsme staré parkety obrousili a natřeli. Stroj jsme si půjčili v OBI a odkupovali jsme k tomu brusný papír a papírové pytle. Tam se odsával dřevěný prach. Takže žádný vysavač nebyl potřeba. S lakem a tmelem nám poradili v Bauhausu. Dvě místnosti nás vyšli před pěti lety cca na šest tisíc. Ale byla to dřina. Původní plán bylo najmout firmu. Ale takovéhle malé zakázky pro ně nejsou top, tak jsme dostali termín ta čtvrt roku a to už nám nenavazovalo na další práce. Takže nám nezbylo nic jiného než to udělat sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22839
24.10.23 14:58

@Babadook Jestli to jsou parkety, tak vybrousit a nalakovat a nebo rychlé řešení, koupit koberec :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79841
24.10.23 15:15

@Semtex Takže sami ne a řemeslník taky ne? A kdo tedy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí