Bydlení na Zličíně

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
23.10.23 12:27

Bydlení na Zličíně

Zdravím, máme možnost se stěhovat na Zličín, ulice Tulešická. Máme dítě, jak se tam žije, je kam jít?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3139
23.10.23 12:39

Je to úplný konec Prahy, co myslíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
23.10.23 12:41

Konec světa. Najdi si stejně drahý panelák na metru, bude se ti bydlet 100× líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.23 13:48

Neni tu moc hristatek a moc prirody taky ne, nicmene na prochazky se tu chodit da. Ja tu spis ocenuju, ze v okoli je dost nakupnich moznosti (Metropole, Tesco, Globus, Penny, Albert…), Na Pramenisti se delavaj akce pro deti, to same akce od dobrovolnych Hasicu. Jsou tu 2 skolky, jedna blizko Tulesicky. Spis si to tu projdete. Nekdo ti napise, ze je to konec sveta :roll:,ale je tu klidek, blizko na metro i autobus…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.10.23 14:17

A nám zas počet hřišť stačí, děti navíc rady zajedou do Sobina nebo Rep. Akci pro děti je tu fura, jen škoda zrušeného mateřského centra. Starostka je posedlá obnovou parku.

@Sisika9 píše:
Konec světa. Najdi si stejně drahý panelák na metru, bude se ti bydlet 100× líp.

Tady je metro :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
3792
23.10.23 14:23
@Anonymní píše:
A nám zas počet hřišť stačí, děti navíc rady zajedou do Sobina nebo Rep. Akci pro děti je tu fura, jen škoda zrušeného mateřského centra. Starostka je posedlá obnovou parku.Tady je metro :mrgreen:.

Ale jak daleko? 10-15 minut chůze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.23 14:27
@Sisika9 píše:

Podle mapy a podle toho, jak Zličín znám, tak je to tak nějak. Já to mám sice na metro taky tak, ale to je v centru za 10 minut a můžu na to metro jet asi 8 různými autobusy + tramvají, z různých zastávek teda. Na Zličín bydlet by mne asi nikdo nedostal, nebo by to muselo být opravdu hrozně levné.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.10.23 20:11
@Sisika9 píše:
Rychlejší deset, odstěhovali jsme se kus dál. Dřív jsme bydleli blíž, tak na pět minut. Ani jedno mi nepřijde nějaká hrůza. Navíc nezřídka jedu na Motol, tam mi jede autobus téměř od domu. A na Zličín se dá také popojet. Nebo jsem za chvíli v Repich, když potřebuji na Anděl, jedu radši tramvají.
@Anonymní píše:
Podle mapy a podle toho, jak Zličín znám, tak je to tak nějak. Já to mám sice na metro taky tak, ale to je v centru za 10 minut a můžu na to metro jet asi 8 různými autobusy + tramvají, z různých zastávek teda. Na Zličín bydlet by mne asi nikdo nedostal, nebo by to muselo být opravdu hrozně levné.

Já bydlela na Žižkově, v centru za pár minut tramvaji i bez metra. Už bych tam nebydlela ani zadarmo, zlatý klidný Zlicin.

• Citovat
  • Upravit
7844
23.10.23 21:06

Mne je tam nepříjemný ten smrad :nevim: léta jsem si myslela, ze je tam špatně udělaná kanalizace - smrdí to hrozně jako otevřeny kanál - ale je to nějaká výrobna psích granuli. Někdy lepší, někdy opravdu puch po celém Zličíně (pracuji tam, tak mám načicháno)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3793
23.10.23 21:09
@Anonymní píše:
Já bydlela na Žižkově, v centru za pár minut tramvaji i bez metra. Už bych tam nebydlela ani zadarmo, zlatý klidný Zlicin.

Přesně. Zličín je sice konečná stanice metra, ale bydlet tam někde v docházkové vzdálenosti od metra, tak pořád mnohem lepší, než bydlet někde v centru Prahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.10.23 21:13
@vulpes píše:
Mne je tam nepříjemný ten smrad :nevim: léta jsem si myslela, ze je tam špatně udělaná kanalizace - smrdí to hrozně jako otevřeny kanál - ale je to nějaká výrobna psích granuli. Někdy lepší, někdy opravdu puch po celém Zličíně (pracuji tam, tak mám načicháno)

To byly Chrášťany. Ale už strašně dlouho jsem to necítila. Vlastně si nevybavuji, kdy naposledy.

Jediné hodně slabé místo je autobusak, ten je ostudny.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.10.23 21:18
@smile_xxx píše:
Kámoška tam bydli, v novostavbách, a hrozně si na ten smrad stěžuje. Léta se podepisují petice, a nic. Prý s tím něco udělali, ale efekt žádný. Prý je majitel jedna ruka s Vodrážkou (starosta P 13).

Vážně i v poslední době? Já to opravdu cítit přestala a ani nikdo z okolo si nestezuje. Psi krematorium taky nebude, což je super.

• Citovat
  • Upravit
3139
23.10.23 21:29
@smile_xxx píše:
Jakože na žádném konci Prahy nežijí lidi?

ne, ale všude daleko

bydlela jsem v Řepích 20 let, teda skoro, Zličín znám docela dobře, jeden z nejošklivějších kusů Prahy co znám a to jsem už bydlela v Praze leckde, Zličín má jedinou výhodu a to, že je blízko do Ikei

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí