Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Prosím o radu, vybíráme dveře do pokojů a Nemůžeme se shodnou jak moc prosklene..
Příspěvek upraven 11.11.23 v 15:27
Nemame zadne dvere prosklene a nechtela bych. Kdyz uz tak maximalne to horni okno ale ne cele.
Tam kde se spí, nedávejte žádné sklo. My to tak máme a už bych to nechtěla.
My máme do pokojů v podkroví prosklené a jedny do koupelny plné. Pokud zvolíš sklo. Tak dejte mléčné sklo. V pokoji pro hosty v přízemí máme plné. Tam by blbě vypadalo jedny prosklené a zbytek dveří plný. Takže tam jsem se skleněných vzdala.
Máme takto..máme v bytě jen troje dveře krom vchodových - do pokoje, ložnice a koupelny..a všechny máme takove..jen v koupelně máme jen 3 horní skla, hned vedle dveří je WC tak aby nebylo nic vidět…sklo je teda mléčné takže jsou vidět jen obrysy…ale stejně 😁 😅
Celé plně by se mi asi nelíbily a stejně krom koupelny dveře nezavirame…děti jsou zatím malé takze tam jsou zarážky proti privreni prstiku😉pokud později budou chtít do pokojíku dveře plné tak jim je tam dáme…
Z obýváku do chodby máme celoskleněná kvůli světlu, jinak všude bez skla nebo nějakých blbosti.
Design má být účelný, dát (trochu) prosklené dveře a pak se nevyspat, to je fakt konina ![]()
Do ostatních pokojů klidně celé prosklené.
Nechtěla bych nikdy čiré sklo a s malými dětmi bych nešla do skla příliš pod úrovní kliky.
Znami mají byt, v chodbě není přirozené světlo, tak v ložnicích mají prosklené dveře, dětem tam museli dát roletu, aby je světlo z chutný nebudilo. Já bych dala všude plné dveře.
Naši mají v baráku plno prosklených dveří a člověk jen hlídá průvan, aby se něco nerozbilo…
Jo, prosklená dvere je opravdu někdy lepší dat kvůli světlu. Aspoň to horní sklo, do té ložnice bych to opravdu neprehanela. Pak taky záleží, jak mate navrhnuty ten byt, že. A taky, jak ty jednotlivé místnosti využíváte. A jak často ty dvere vůbec zavírate, my stejně spime s otevřenými ![]()
Já bych například někdy naopak ocenila, kdyby byly v obýváku plné dvere. Manžel by se tam zavřel a nerusil by světlem v celem baráku, když se mu nebude chtít spát.
Nemyslím si, ze by vadilo, kdybyste měli někde jedno sklo a někde tři, pokud bude jinak design dveri stejný.
Nemáme žádné prosklene, mě to přijde jako blbost, buď je tam ztrata soukromí, když je přes ty dveře vidět a tím pádem ty dveře ztrácí (aspoň pro mě) smysl, a nebo je to sklo nějak mléčné a to stejně propustí prd světla.
Moji rodiče mají jen takový čtverec v horní části dveří ze skla, jim se to líbilo, mě to akorat rozčiluje, když tam spim, protože pokazde když jde v noci někdo kolem a rozsvítí, tak mě hned vzbudí ![]()
Měli jsme vždy sklo. I na minulém domě. A žádný problém. Pokud není někdo nějaký agresor, který tříská pěstí do dveří, tak nevidím důvod se bát. Nám se teda celé plné všude nelíbí. Jak v hrobce to je na té chodbě. Ale my máme i obrovské celé skleněné, posuvné dvoje. Takže jsme na skleněné dveře zvyklí. Taky s tím problém není. Takže interiérovky do pokojů se sklem jsou jen třešínka.
Do ložnice a detskych pokojů, prostě kde se spí, mame plne, zbytek prosklenné. A samo na wc a do koupelny plné. V chodbe bylo puvodne taky šero, vyřešil to Lightway světlovod.