Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Mame vsude plne, nemam rada prosklene dvere. Na chodbe zdne prirozene svetlo nemame, nicemu to nevadi. ![]()
V pokojích máme plné, prosklené jen v chodbě a WC (a pouze vrchní sklo). Kvůli světlu a případné klaustrofobii
do pokojů bych prosklené nechtěla..
@xkoup21 píše:
Tam kde se spí, nedávejte žádné sklo. My to tak máme a už bych to nechtěla.
To ma prece kazdy jinak. Mame mlecne sklo do loznice a do jednoho decaku, plne dvere bych nechtela.
@Facetoface píše:
Prosím o radu, vybíráme dveře do pokojů a Nemůžeme se shodnou jak moc prosklene…. Posílám obrázek. Ja bych chtěla prosklene jen to 1 horní okno, manžel všechny, aby bylo v chodbě světlo, podle mě ke důležitější, aby měl ten co spí klid s nevzbudilo ho když někdo přijde později domu.. takže bych chtěla do pokojiku a ložnice jen 1 prosklene, do obýváku vše prosklene, jenže zase se to k době nebude hodit když budou každé dveře jiné? Jak to mate vy - mate někdo do pokojiku a ložnice prosklene dveře s nevadí to? Děkuji…https://www.smrkove-dvere.cz/…la-3s-vyber/
Tolik prosklené bych nechtěla, jako dítě jsem měla takový ty klasický dveře jako bylo sklo v jednom kuse, tak 2/3 dveří a měla jsem je cely polepeny plakatama. My mame jen malej svyslej pruh a mléčný sklo, přes ktery není vidět, zas úplně bez skla bych taky nechtěla, dětem když jdou spát necháváme rozsvíceno na chodbě aby jim tam šlo trosku svetla, uplnou tmu nechtěj.
Máme s úzkým pruhem mléčného skla na straně pantů do všech pokojů a s kulatým kajutovým okénkem do koupelen a na záchod. Opět je v tom mléčné sklo, takže je poznat, že se vevnitř svítí (tj. někdo tam je), ale to je všechno.
Do ložnic a dětských pokojů se dává bez skla. Snad je normální mít soukromí, ne? ![]()
@Hanka1 píše:
Do ložnice a detskych pokojů, prostě kde se spí, mame plne, zbytek prosklenné. A samo na wc a do koupelny plné. V chodbe bylo puvodne taky šero, vyřešil to Lightway světlovod.
A co je ten zbytek teda? Záchod, koupelna a různý komory jsou bez skla, to si neumim představí mít třeba do technický místnosti, nebo spajzu prosklený dveře.. Takže by nam na prokleny zbyl jen obývák a chodba, pracovna se da využít taky k přespání, takže tam by podle tebe byly taky plný.
@AnoNe píše:
Do ložnic a dětských pokojů se dává bez skla. Snad je normální mít soukromí, ne?
Jééééžiš, na to je snad nějaký zákon? ![]()
Soukromí může být i s mléčným sklem, dyť jde akorát vidět, že se tam svítí.
Díky všem ale moc jste mi teda nepomohly, každá říká něco jiného ![]()
Příspěvek upraven 02.01.24 v 01:08
@a12 píše:
A co je ten zbytek teda? Záchod, koupelna a různý komory jsou bez skla, to si neumim představí mít třeba do technický místnosti, nebo spajzu prosklený dveře.. Takže by nam na prokleny zbyl jen obývák a chodba, pracovna se da využít taky k přespání, takže tam by podle tebe byly taky plný.
Do obýváku, chodby a pracovny jsou prosklený, do technicky plný. Pracovnu nemáme na spani.
Mne je to celkem jedno, jak to maji ostatni, jestli to nekomu vyhovuje, tak at si da misto dveri zaves z korálků nebo céček…
v bytě mame vsechny prosklene z haly do pokojů, krom wc, koupelny a technické a do loznice to byl vopruz, musela jsem tam dat látkovou roletu, protoze mě svetlo z chodby budilo….takze jsem hned vedela, ze do baraku do spacích pokojů jedině plné…
@Facetoface píše:
Díky všem ale moc jste mi teda nepomohly, každá říká něco jinéhomně se líbí se sklem protože to prosvětlí chodbu, ale zase v chodbě nebyvame, ale chodí se z ni do všech pokojů
tak nechci chodit přes temný tunel…. Ale zase na to spaní… ještě mne napadlo dat na chodbu malou lampičku která by se rozsvicovala místo velkého světla… a do pokojů dala aspoň to sklo nahoru… ale ty skleněné kde jsou všechna okna prosklená asi vylučujeme, to ke asi blbost… ale teď jestli nedat úplně plné teda
Mrkni na světlovody, to by tmavou chodbu mohlo vyřešit…
@Facetoface píše:
Díky všem ale moc jste mi teda nepomohly, každá říká něco jinéhomně se líbí se sklem protože to prosvětlí chodbu, ale zase v chodbě nebyvame, ale chodí se z ni do všech pokojů
tak nechci chodit přes temný tunel…. Ale zase na to spaní… ještě mne napadlo dat na chodbu malou lampičku která by se rozsvicovala místo velkého světla… a do pokojů dala aspoň to sklo nahoru… ale ty skleněné kde jsou všechna okna prosklená asi vylučujeme, to ke asi blbost… ale teď jestli nedat úplně plné teda
No a jak často se stane, že někdo spí a svítí se na chodbě? U nás teda nikdy. U nás se nechává záměrně rozsvíceno když jdou spát děti, ty to chtěj. Pak jdu spát já a zhasinam, muž je většinou ještě dole a když jde spát uz nerozsveci, občas jdu později já a posvitime si na cestu mobilem, to stačí. Máme teda na schodišti připraveno na světýlka, ale zatím jsme je tam nedali
no a na záchod u nás v noci nikdo nechodí. Ráno ten, kdo jde dřív taky nerozsveci. Ale my spime v patře, no.
Viděla jsme jak bráchovi z ruky stříká krev všude po bytě, to mě ze skleněných dveří vyléčilo do konce života. V předsíni máme noční světlo do zásuvky se senzorem.