Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nevidím sebemenší důvod (a přijde mi i hloupé) shazování něčeho co druhého baví. Jiná věc je, kolik času tím tráví a jak moc to zasahuje do mé představy o trávení společného času. Ale to platí u jakéhokoliv koníčku.
@someargue píše:
No jistě.Co s chlapem pro kterého nejsem jednička a nejlepší bytost na světě, se kterou by toužil strávit každou volnou chvíli. Fakt nechci být s nekym, který da přednost pečenemu batatu (jestli mi rozumíš)
Batáty nemusím, ale jestli mám zvážit volbu dobrého stejku a nažhavené baby tak mě z toho rozpolcení rozbolí hlava. Pravděpodobně to skončí tak že si ten kus masa sním z jejího rozžhaveného těla. Jsou věci které stojí na stejné rovině.
Ale co jsem tím chtěl říct. Občas se stane, ne často (takové krávy letí hned z okna), že slečna ví, že mám něco v plánu. Že mám nějakou rutinu nebo zálibu a ona na mě: „jestli mě máš rád… jestli jsem pro tebe nejdůležitější…“. Naprostej TURN OFF. Touhle hláškou ve mě něco sepne a nahodím výraz vraha. Ani okoralou buchtu bych ji na cestu nedal.
Příspěvek upraven 05.06.23 v 10:47
@Kuba25 píše:
Stejně je paradox, že o tom, že je něco ztráta času, se píše na emiminu a napíše to někdo, kdo tu má tisíce komentářů
To je jednoduché. Na to ti řeknou, že jim e-mimino čas vůbec nežere a jen sem občas nakouknou
Přitom kdyby emimino mělo pro uživatele počítadlo zde strávených hodin, to by byly cifry
Já měl kdysi ženskou, která víc a víc sledovala různé (z mého pohledu) stupidní seriály. Co bych dal tenkrát za to, kdyby si po večerech dala místo těch hodin u seriálů a filmů na hodinku nějakou hru. Sám už hodně let na televizi vůbec nekoukám a je až neskutečné, co tím člověk získá volného času. Ale pokud jde o televizi, jsem pro spoustu lidí za podívína, že té obrazovce nevěduji pravidelně pár hodin denně svého života. Já tedy nevidím rozdíl mezi tím, jestli koukám na někoho vyvaleného u telky, nebo nahrbeného u PC her.
@dreamis píše:
Ja v tom teda problem vidim a to zasadni, proc s ni zacina vztah kteremu se nevenuje? Za me je chlapec kvuli tomu red flag a je mi jedno jestli hraje nejakou super rozvijejici hru, nebo strilecku, lajnovku atd.A taky se mi nelibi tvoje smysleni o malovani, je jen na kazdem jestli dokaze svojeho konicka/schopnosti/dovednosti zpeneznit. Taky si muze takova umelkyne nakonec vydelat hezky balik. Nekomu kdo hraje cely zivot na piano, to je dobre taky jenom k tomu, aby si jen tak pro sebe v byte zahral? To nemuzes myslet vazne???
Ty se kvuli novemu vztahu vzdas kompletne svych konicku a pratel, se kterymi te konicky spojuji? Kdyby hral fotbal nebo hokej, nikomu by neprislo divne, ze ma dvakrat tydne trenink, obcas o vikendu pratelak a jednou tydne chodi s tymem na pivo. Ale kdyz se domluvi s dlouholetymi prateli na dva dny v tydnu, kdy si zahraji, tuhle informaci dopredu preda pritelkyni (tudiz to neni tak, ze maji neco domluveneho a on ji na posledni chvili zrusi plany), tak je to red flag a pritelkyni se nevenuje.
A ohledne zpenezeni - tohle muzes prece aplikovat na vsechno. Je spousta lidi, co si dnes privydelava (nebo se kompletne zivi) streamovanim her. Samozrejme je to jen zlomek procenta z tech, co hry hraji, ale kolik procent z hobby maliru aspon parkrat v zivote neco proda? Kolik procent hracu na piano se kdy ucastni placeneho koncertu? Bude to podle me dost podobne, protoze konicek neni o penezich. Je to o tom, ze to toho cloveka bavi, ze se u toho schazi se stejne naladenymi lidmi.
V konecnem dusledku je to o toleranci a samozrejme taky zdrave vyvazenosti. Zavislost na cemkoli je spatne. At uz jsou to hry, socialni site, posilovna apod. My treba nemame televizi, protoze ji nepotrebujeme. Osobne nechapu, jakou zabavu muze nekdo mit v tom, ze si sedne k televizi a cely den kouka, co mu program zrovna ukaze. Ale jestli to toho cloveka bavi, je to pro nej zpusob relaxu pi narocne praci a nezanedbava kvuli tomu rodinu a povinnosti, tak je to jeho vec. Neni to o nic lepsi ani horsi nez to, ze ja se zrelaxuju u hry nebo nekdo jiny si jde treba zabehat.
@Miarr píše:
Moje děti normálně hry hrají a mají hry poučné, ale prostě je třeba ten čas korigovat. Nepřichází ani o čas venku, pořád někde litame a nebo jsou na dvorku.Nevím, proč by si nemohly zahrát hru. Nevidím pro to jediný důvod, pokud u toho netráví hodiny a mají i jiné zájmy.
Ale to je zase to samé, co říkám… - všeho co je moc je špatně.
Přesně tak, vše je o správné míře a prioritách. Pro mě je dobrý ukazatel to, zda ten dotyčný dokáže skončit uprostřed hry kvůli něčemu důležitějšímu
Párkrát do měsíce si něco zahraju, většinou ty dnes tolik rozšířené tanky. Ale když někdo zavolá, nebo je prostě třeba se kvůli čemukoliv se od toho zvednout, klidně to udělám uprostřed hry a neřeším, že mě to zhorší statistiky, nebo na mě bude nějaký spoluhráč naštvaný
Pořád je to jen hra, která by neměla člověka spolknout, aby jí dával přednost před reálným světem.
@HappyPotato nikomu by to divné nelřislo@ ale taky by to ne každý zkousnul.
@rmot píše:
Přesně tak, vše je o správné míře a prioritách. Pro mě je dobrý ukazatel to, zda ten dotyčný dokáže skončit uprostřed hry kvůli něčemu důležitějšímuPárkrát do měsíce si něco zahraju, většinou ty dnes tolik rozšířené tanky. Ale když někdo zavolá, nebo je prostě třeba se kvůli čemukoliv se od toho zvednout, klidně to udělám uprostřed hry a neřeším, že mě to zhorší statistiky, nebo na mě bude nějaký spoluhráč naštvaný
Pořád je to jen hra, která by neměla člověka spolknout, aby jí dával přednost před reálným světem.
Tak já příspěvky na emimino píšu ve frontě, při čekání na Bus, vaření večeře, uspavani děti, atd… Žádné jiné skupiny nejedu ( dokonce ani FB, instagram, žádné hry, ani TV ). Tak kolik hodin v součtu to zabere?
Teď odesílám práci, tak než se to nahraje do systému ![]()
Mám to jako relax při hluchý místech. ![]()
@kocourGarfield píše:
@HappyPotato nikomu by to divné nelřislo@ ale taky by to ne každý zkousnul.
To je samozrejme zcela prirozene. Pokud me rozciluje partneruv konicek a pripada mi jako ztrata casu, pak asi vztah nema moc budoucnost.
@Lorre píše:
Mě spís zarazilo, že se znají teprve půl roku a už ji takhle celkem upozaduje. Já zas nejsem zastánce toho, že si má člověk kompletně bořit svůj svět. Naopak má mít furt svoje záliby a čas pro sebe, ale holt kompromis musí byt. Přijde mi to pak jako ‚zdravy‘ vztah
.
Mně to teda nepřijde, že by ji upozadoval. Zakladatelka píše, že už byl s chlapy domluvený např na turnaji. Myslím si, že kdyby byl domluvený zase na nějaké akci se zakladatelkou dříve než se ho zeptali spoluhráči, tak odmítne je. Teda tak to mám alespoň já.
Já nerozumím, že tu všichni očekávájí, že ten chlap zruší všechny plány, protože mu ženská napíše ať přijede. Já zas nechci být za drsnacku, protože když se zamiluju, tak chci bejt 24/7 s tím chlapem na začátku, lhát nebudu.
A prdim na nějaké hry, ale prej je to údajně nezdravé a většina lidí to tak nemá. Takže fakt nevidím problém, že má 2× do týdne turnaj nebo bůhvíco na pc.
@HappyPotato píše:
Ty se kvuli novemu vztahu vzdas kompletne svych konicku a pratel, se kterymi te konicky spojuji? Kdyby hral fotbal nebo hokej, nikomu by neprislo divne, ze ma dvakrat tydne trenink, obcas o vikendu pratelak a jednou tydne chodi s tymem na pivo. Ale kdyz se domluvi s dlouholetymi prateli na dva dny v tydnu, kdy si zahraji, tuhle informaci dopredu preda pritelkyni (tudiz to neni tak, ze maji neco domluveneho a on ji na posledni chvili zrusi plany), tak je to red flag a pritelkyni se nevenuje.A ohledne zpenezeni - tohle muzes prece aplikovat na vsechno. Je spousta lidi, co si dnes privydelava (nebo se kompletne zivi) streamovanim her. Samozrejme je to jen zlomek procenta z tech, co hry hraji, ale kolik procent z hobby maliru aspon parkrat v zivote neco proda? Kolik procent hracu na piano se kdy ucastni placeneho koncertu? Bude to podle me dost podobne, protoze konicek neni o penezich. Je to o tom, ze to toho cloveka bavi, ze se u toho schazi se stejne naladenymi lidmi.
V konecnem dusledku je to o toleranci a samozrejme taky zdrave vyvazenosti. Zavislost na cemkoli je spatne. At uz jsou to hry, socialni site, posilovna apod. My treba nemame televizi, protoze ji nepotrebujeme. Osobne nechapu, jakou zabavu muze nekdo mit v tom, ze si sedne k televizi a cely den kouka, co mu program zrovna ukaze. Ale jestli to toho cloveka bavi, je to pro nej zpusob relaxu pi narocne praci a nezanedbava kvuli tomu rodinu a povinnosti, tak je to jeho vec. Neni to o nic lepsi ani horsi nez to, ze ja se zrelaxuju u hry nebo nekdo jiny si jde treba zabehat.
A kolik hracu to ma nastavene jako ten fotbalista? Ja teda znam jen magory co hraji hodiny denne, klidne do rana. Jaky ma smysl s timto ztracet cas?
Mas omezeny pohled na svet, neni to jen o tom kdo proda nejaky obraz, nebo udela zivy koncert. I to malovani muze pomoct rozvinout dalsi kvality, ktere se daji vyuzit, znala jsem takto dve holciny, jedna sla na architekturu a druha na animaci. Na piano hraje hodne lidi kolem me, neobejde se bez nej zadna ucitelka mš a 1stupne zs, porad se uci v zuskach a na nekterych strednich skolach. Shanela jsi nekdy na nejakou akci, nebo svatbu zivou muziku? Vis jaka je poptavka po hudebnicich? Kolik je tedy streameru kteri se za 40h tydne uzivi tak, jako by meli prijem z jine prace? A to hrani her te teda naucilo co konretne z prace na pc? Funkce v excelu asi tezko…
@rmot píše:
Přesně tak, vše je o správné míře a prioritách. Pro mě je dobrý ukazatel to, zda ten dotyčný dokáže skončit uprostřed hry kvůli něčemu důležitějšímuPárkrát do měsíce si něco zahraju, většinou ty dnes tolik rozšířené tanky. Ale když někdo zavolá, nebo je prostě třeba se kvůli čemukoliv se od toho zvednout, klidně to udělám uprostřed hry a neřeším, že mě to zhorší statistiky, nebo na mě bude nějaký spoluhráč naštvaný
Tak to já například hraju lolko a to už asi 12 let a už jsem do toho účtu dala takových peněz, že bych nerada dostala ban ![]()
Ale například se stane třeba že se dcera vzbudí a brečí, tak musím při hře k ní, tak se snažím najít někoho, kdo by me lognul a dohrál to za mě. Pokud se nikdo nenajde, tak holt mám smůlu, no.
Ale samozřejmě RL je prednější než jakákoliv hra, hlavně moje děti a partner. A nestojí to ani za ty peníze, co jsem do té hry dala je upozadit. ![]()
@HappyPotato píše:
To je samozrejme zcela prirozene. Pokud me rozciluje partneruv konicek a pripada mi jako ztrata casu, pak asi vztah nema moc budoucnost.
Taky myslím. Partnera nám nikdo nevnucuje pistolí u hlavy ani nepřiděluje na úřadě. Jestli mě už na začátku vztahu rozčiluje koníček, kterému druhý vášnivě propadl, nemá to cenu, co by to nebylo. A naopak, jestli mám nějakou vášeň, která je pro mě zásadní a druhému vadí, tak z toho taky nic dobrého nevzejde. Když má kdokoliv z partnerů potřebu druhého výrazně měnit, a to už v prvních pár měsících, tak je prostě lepší hledat dál.
@dreamis píše:
A kolik hracu to ma nastavene jako ten fotbalista? Ja teda znam jen magory co hraji hodiny denne, klidne do rana. Jaky ma smysl s timto ztracet cas?Mas omezeny pohled na svet, neni to jen o tom kdo proda nejaky obraz, nebo udela zivy koncert. I to malovani muze pomoct rozvinout dalsi kvality, ktere se daji vyuzit, znala jsem takto dve holciny, jedna sla na architekturu a druha na animaci. Na piano hraje hodne lidi kolem me, neobejde se bez nej zadna ucitelka mš a 1stupne zs, porad se uci v zuskach a na nekterych strednich skolach. Shanela jsi nekdy na nejakou akci, nebo svatbu zivou muziku? Vis jaka je poptavka po hudebnicich? Kolik je tedy streameru kteri se za 40h tydne uzivi tak, jako by meli prijem z jine prace? A to hrani her te teda naucilo co konretne z prace na pc? Funkce v excelu asi tezko…
Když mě přijdete tu všichni hrozně tvrdohlavy a nebo že absolutně nečtete názory ostatních. Mnoho lidí tu napsalo, že hry a život vybalancovaný mají. A stejně jedete to svoje, že jsou všichni nebo většina závislí na pc. Já znám teda lidi zavislý na pc, to je jasný, ale většina ten život vybalancovany má. Když se nebavíme o mladých lidech na střední nebo tak…
Vy o tom hlavně nemusíte ani vědět, že hraju a že je to moje zaměstnání, protože když to není někoho koníček a nezná to, tak o tom nemluvím. Dokážu se bavit o čemkoliv jiným. Ano, já vím, že je to šok, že známe i jiná témata než hry a že chodíme ven a že jsme takový gameri v utajení a přizpůsobujeme se okolí. Bacha na nás. ![]()