Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den, používáte na pokojové rostliny žížalí čaj? Asi to bude ultra tupý dotaz, ale nemáte pak v bytě nějakou havěť? Žížaly, mušky, bůhvíco ještě? Slyšela jsem o tom dneska poprvé, že něco takového existuje. Prý na rostliny úžasná věc, ale nerada bych si domů zatáhla nějakou havěť
![]()
@Kvet1ka píše: Více
Ahoj,
no otázkou je odkud ho budeš mít. Já mám vermikompostér a tam ti červíci jsou - většinou je to všechno utopené, ale někdy se z toho něco vylíhne, sem tam musím do květináčů pak na týden dát žluté lepící pásky. Nicméně kytky to opravdu milují. ![]()
@chs.jasmin no asi někde z Unihobby nebo tak.. určitě nechci doma kompostér a žížaly, mám z toho fóbii jako kráva
a představa že mi pak polezou všude žížaly a různá jiná havěť tak to asi radši nekoupím ![]()
Tyto kupované jsou většinou pasterizované a z toho si nic nedoneseš. Ty z vermikompostéru jsou živé tam něco létat může…
@1010 Slepičince i do interiéru? ![]()
tak já bych preferovala raději škaredější květiny, než domácí zvěřinec typu housenky a červi
@chs.jasmin jo…je to velmi…velmi…ředěné…neliješ tam septik
.
Žížalí čaj používám a je skvělý na pokojovky, rostliny z něj fakt ožijou. Jen je důležité ho naředit a použít hned, aby se nepřitahovaly mušky. Žížaly se domů nedostanou, pokud máte čaj z kompostéru, všechno zůstává uvnitř.
Hele, žížalí čaj je fakt super na rostliny 🌿. Nemusíš se bát žádné havěti, pokud ho aplikuješ s rozumem. Klidně zkus, moje rostliny i žížaly jsou best kámoši 🤣 🍃.
@Bensova píše: Více
i když před každý příspěvek napíšeš hele a dáš deset smajlíků, je jasné, že to píše Al-bot ![]()