Trávník při prodeji nemovitosti

Anonymní
1.9.24 13:20

Trávník při prodeji nemovitosti

Dobrý den, kupuji dům s velikou zahradou a na prohlídce mi realiťák řekl že zahrada bude posekaná ale když jsem šla na druhou prohlídku tak řekl že už ani nesekali protože už to koupím. Moje otázka zní je povinností prodávající dát zahradu do schůdného stavu? Je to šíleně přerostlé všude samá kopřiva a trny.
Děkuji za radu

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15864
1.9.24 13:39
@Anonymní píše: Více

Za prvé, realitní makléř je vždy lhář, takže tvůj problém, pokud někomu takovému věříš. Za druhé, nikdo tě to nenutí kupovat. Jen mi přijde trošku na Bohnice, pokud se rozhodneš nekoupit nemovitost kvůli neposekané zahradě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9029
1.9.24 13:41

Nechceš si raději koupit byt v paneláku? Tam lachtaní ruce nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10868
1.9.24 13:42
@Anonymní píše: Více

Povinnost by to byla, pokud by to bylo ve smlouve, vzhledem k tomu, ze se jim do toho nechce, tak nemusi.
To mas jako vyklizena nebo nevyklizena nemovitost. Pokud najdou kupce na nevyklizenou, tak to taky muzou nechat jak to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
1.9.24 13:54

@Zumpa píše: Jen mi přijde trošku na Bohnice, pokud se rozhodneš nekoupit nemovitost kvůli neposekané zahradě.

No, takových 8.000 m2 (taková předzahrádka)- to se něco naběhaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10868
1.9.24 13:59
@Ivan PPZ píše: Více

Tak zase kdyby to bylo upravene jak zamecky park zvedlo by to cenu nemovitosti a uz by na to treba nemeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101727
1.9.24 13:59

@Ivan PPZ To sice jo, ale když to koupí, tak to budou dělat x krát za sezonu, tak jednou navíc už nehraje roli…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8532
1.9.24 14:02

Vždyť to je nejmenší to pak posekat ne? To stejně pak budeš sekat jak tam budeš bydlet, tak co řešíš :nevim: Hledáš problémy kde nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16335
1.9.24 14:04

Podle mě by to mělo být třeba po domluvě. Lepší je jistě mít posekáno a nemovitost vyklizenou. Ale není přece nic složitého se domluvit, jak to chtějí oni předat, nebo vy převzít. Ale jak se zde píše, si to posekejte sami, stejně To budete dělat časem :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10868
1.9.24 14:08
@Dahlia0409 píše: Více

Jak kdy, nekdy je ten bordel zohledneny v cene, takze kupec si to radeji vyklidi sam, nez platit vic. Proste klasika nabidka a poptavka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16335
1.9.24 14:11
@Tarena píše: Více

To jo, mělo by to být prostě o domluvě :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
1.9.24 14:19
@j.a.n.i1 píše: Více

nesouhlasím. Musíš taky vnímat tu toxicitu původních majitelů a pocity nově nabývající. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
1.9.24 14:26

Tak já myslím, že zahrada je to nejmenší. Pokud tam neleží navezeny azbest a tak. V tom domě taky uděláš kus práce než tam složis hlavu ne?
Jakože vše vymalovat, uklidit a tak.
Takže pokud ti vadí že je zarostlá zahrada, tak se na to vykašli a jdi do paneláku nebo si kup něco jiného?

I když je pravda, že u nás když se prodávali kolem baráky, tak jsem koukala, co si nový majitelé nechali. Jedno si nechali komplet vše. Postele, matrace, deky, varnou konvici a tak. :roll:
 Děsný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1914
1.9.24 14:27
@izabe píše: Více

To ale neni uplne pravda. Nam tu pri predani nechali tak prerasteny travnik, ze nesiel pokosit beznym zahradnym traktorom. Oproti normalne udrziavanemu stavu (aspon raz za mesiac pokosene) to bolo nasobne viac prace. Na 6000 metroch. Tiez som mala chut ich prizabit, ked na to zjavne od uzavrenia predkupnej az po prepis na katastri tie 3 mesiace nehrabli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
1.9.24 14:32

@Elfido Ale jo, to souhlas, je fakt rozdíl zahrada s 150m2 trávy a třeba těch 6000m2. Navíc to ne pokaždé bývá pěkná rovná plocha. Ale v tom případě by bylo vhodné se tím zabývat ve smlouvě a případně to ohodnotit i finančně. Chápu, že při prohlídce to může být solidní a než všechno projde, tak je to CHKO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí