Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše: Více
Za prvé, realitní makléř je vždy lhář, takže tvůj problém, pokud někomu takovému věříš. Za druhé, nikdo tě to nenutí kupovat. Jen mi přijde trošku na Bohnice, pokud se rozhodneš nekoupit nemovitost kvůli neposekané zahradě.
Nechceš si raději koupit byt v paneláku? Tam lachtaní ruce nevadí.
@Anonymní píše: Více
Povinnost by to byla, pokud by to bylo ve smlouve, vzhledem k tomu, ze se jim do toho nechce, tak nemusi.
To mas jako vyklizena nebo nevyklizena nemovitost. Pokud najdou kupce na nevyklizenou, tak to taky muzou nechat jak to je.
@Zumpa píše: Jen mi přijde trošku na Bohnice, pokud se rozhodneš nekoupit nemovitost kvůli neposekané zahradě.
No, takových 8.000 m2 (taková předzahrádka)- to se něco naběhaj.
@Ivan PPZ píše: Více
Tak zase kdyby to bylo upravene jak zamecky park zvedlo by to cenu nemovitosti a uz by na to treba nemeli.
@Ivan PPZ To sice jo, ale když to koupí, tak to budou dělat x krát za sezonu, tak jednou navíc už nehraje roli…
Vždyť to je nejmenší to pak posekat ne? To stejně pak budeš sekat jak tam budeš bydlet, tak co řešíš
Hledáš problémy kde nejsou.
Podle mě by to mělo být třeba po domluvě. Lepší je jistě mít posekáno a nemovitost vyklizenou. Ale není přece nic složitého se domluvit, jak to chtějí oni předat, nebo vy převzít. Ale jak se zde píše, si to posekejte sami, stejně To budete dělat časem ![]()
@Dahlia0409 píše: Více
Jak kdy, nekdy je ten bordel zohledneny v cene, takze kupec si to radeji vyklidi sam, nez platit vic. Proste klasika nabidka a poptavka.
@j.a.n.i1 píše: Více
nesouhlasím. Musíš taky vnímat tu toxicitu původních majitelů a pocity nově nabývající. ![]()
Tak já myslím, že zahrada je to nejmenší. Pokud tam neleží navezeny azbest a tak. V tom domě taky uděláš kus práce než tam složis hlavu ne?
Jakože vše vymalovat, uklidit a tak.
Takže pokud ti vadí že je zarostlá zahrada, tak se na to vykašli a jdi do paneláku nebo si kup něco jiného?
I když je pravda, že u nás když se prodávali kolem baráky, tak jsem koukala, co si nový majitelé nechali. Jedno si nechali komplet vše. Postele, matrace, deky, varnou konvici a tak. ![]()
Děsný.
@izabe píše: Více
To ale neni uplne pravda. Nam tu pri predani nechali tak prerasteny travnik, ze nesiel pokosit beznym zahradnym traktorom. Oproti normalne udrziavanemu stavu (aspon raz za mesiac pokosene) to bolo nasobne viac prace. Na 6000 metroch. Tiez som mala chut ich prizabit, ked na to zjavne od uzavrenia predkupnej az po prepis na katastri tie 3 mesiace nehrabli.
@Elfido Ale jo, to souhlas, je fakt rozdíl zahrada s 150m2 trávy a třeba těch 6000m2. Navíc to ne pokaždé bývá pěkná rovná plocha. Ale v tom případě by bylo vhodné se tím zabývat ve smlouvě a případně to ohodnotit i finančně. Chápu, že při prohlídce to může být solidní a než všechno projde, tak je to CHKO.
Dobrý den, kupuji dům s velikou zahradou a na prohlídce mi realiťák řekl že zahrada bude posekaná ale když jsem šla na druhou prohlídku tak řekl že už ani nesekali protože už to koupím. Moje otázka zní je povinností prodávající dát zahradu do schůdného stavu? Je to šíleně přerostlé všude samá kopřiva a trny.
Děkuji za radu