Tis na zahradě

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
333
18.8.24 17:46

Tis na zahrade

Zdravím, dnes manžel na poslední chvíli zastavil ani ne dvouletou dceru, aby nesnědla bobule tisu, které měla u pusy. Bylo to pár sekund, co mi odbehla. Máme opravdu velkou zahradu, musím na ni pracovat, dcera většinou pobíhá kolem. Občas hodím oko, jestli je v pohodě. Paradoxně že mame tis jsem zjistila až dneska, předtím bobule neměl a já se neposila co to je. Manžel ho chce buď hodně ořezat, aby nedosáhla nebo pokacet. Já tvrdím dát plutek okolo, má z si tuka na čelo. Pokaceli byste?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21515
18.8.24 17:50

No a jak je vysoký? Přes plůtek ti dítě přeleze raz dva. Pokud to není nějaký zásadní zásah do estetiky zahrady, tak bych ho pokácela. Proč riskovat otravu dítěte? A současně bych si prošla i další stromy a keře, zda nejsou jedovaté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
18.8.24 17:56

Nepokacela, vysvětlila bych dítěti, že nesmí jíst nic bez souhlasu rodičů.

• Citovat
  • Upravit
65016
18.8.24 17:56
@Snorlaxik píše: Více

což to dvouleté určitě bude respektovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snorlaxik
18.8.24 18:01
@vokishka píše: Více

Hlídat a dát případně párkrát přes ruce a pochopí to. V tomhle věku už mi dítě nedávalo noc neznámého. do pusy. Ale vedla jsem ho hned od začátku k tomu, že věci k jídlu sbíráme společně

• Citovat
  • Upravit
9676
18.8.24 18:02
@Snorlaxik píše: Více

Ani ne dvouletému děcku? V tomhle věku jsou to dost bezmozci, už toho spoustu umí, všude se dostanou, ale přemýšlení jim ještě moc nejde. A dodržování pravidel jak kterému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1729
18.8.24 18:04

@Snorlaxik Hele to je o jednou, dítě může být sebevíc poučené, jednou si nevzpomene a je to.

@Melounek0 Pokácela bych to.. plůtek časem přeleze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41848
18.8.24 18:17

Tis je jedovatý celý, s výjimkou těch červených míšků, ty pecičky uvnitř ale jedovaté jsou. Pokácela bych ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
18.8.24 18:23

Krajina kolem a zahrady jsou plný jedovatých rostlin. Kácet kvůli tomu tis, je nesmysl. Na děti jsem opatrná, ale co začaly chodit, tak jsem je učila nic netrhat, nic nejíst. To bych s nimi jinak nemohla nikam chodit. Z tisu ty bobule otrhejte, mimochodem je z nich výborná marmeláda, a máš vystaráno, nic kácet nemusíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35597
18.8.24 19:19

Z bobulí je jedovatý to semínko pokud se rozkouše, dužina ne. Otrhala bych ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30302
18.8.24 19:42

Hlídal a učit, ona je v podstatě většina okrasných keřů a kytek jedovatá, takže je třeba učit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
18.8.24 19:49
@Melounek0 píše: Více

Bobule je na tisu jediná část rostliny, která není jedovatá.

U nás je tis hned vedle dětského hřiště. Když byla dcera malá tak ji kamarádka dovedla k tisu a myslím, že pár bobulek i snědly. Volal jsem tehdy na toxikologii - a v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36736
18.8.24 19:50

Tis není jediná jedovatá rostlina. A i jinak jedlé plody, mohou vyvolat potíže, pokud jsou nezralé, nebo třeba dostanou postřik. :zed:
Tak nezbyde než aby se dítě naučilo, že nic mimo kuchyň se nejí. :nevim:… Dva kluci, zahrada a okolí, i ten tis máme… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35597
18.8.24 21:34
@eumedon píše: Více

No to semeno v bobuli ale jedovaté je. Takže to měli asi celkem kliku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79825
18.8.24 21:39

Tis bych oplotila. Ty bobule jsou hodně lákavé. A jinak učit, co na zahradě smí a co ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí