Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj všem,
tento týden jsem koupila v akci v Hypernově mleté maso a hned za čerstva ho dala do mrazáku. Dnes jsem chtěla udělat boloňské špagety a co mě čekalo za překvapení. Maso, které bylo na vrchu růžovoučké, bylo z druhé strany hnědé a „pěkně“ smrdělo, až se mi udělalo špatně. Takže z Hypernovy plíny v akci ano, ale maso už NIKDY!
Mám podobnou zkušenost - koupila jsem balený kus masa a bylo sice dobré, ale pod ním byl po rozbalení šikovně schovaný kus kůže!
Mleté kupuju jedině u klasického řezníka, kde mi ho namelou z masa, na které si ukážu, nebo si koupím maso a doma namelu. Na zkažení je mletý maso prevít.
Já mám podobnou zkušenost, ale s kuřecími řízky (nedělala jsem je hned, ale až za dva dny a když jsem je rozbalila, byly tak zelený, že museli být zkažený už při koupi.
O smrdících celých kuřatech nemluvě. Pokud člověk nekupuje u řezníka, tak je myslím dobrá Billa, tam když to koupím, tak je to fakt čerstvé. (ale mám zkušenot jen s B. na Budějovické, myslím, že to hodně záleží na vedoucím úseku)
tak z Billy jsem vyhazovala mleté maso v pátek. U nejdražšího a vychvalovaného obchodu mě to opravdu překvapilo. Jinak už se mi to stalo i u Alberta, ale taky u řezníka. Tvrdím, že se to prostě stane každýmu, a pokud se mi to v nějakém konkrétním obchodě nezopakuje, tak tam normálně nakupuju dál,,, pokud by se to mělo stát pravidlem, tak s nima samozřejmě končím. A.
Já tedy nekupuji v hypermarketech mleté maso.Vlastně nikdy nekupuji mleté.Doma si ho vždycky umelu a vím,co jím.Snad jen v masně,ale taky se bojím,co v něm bude. ![]()
Kamča.dalmatinka píše:
Maso v akci nekupuju to je 90% záruka že je zkažené
Dovolím si odporovat … není to pravda že se do akce dává to čemu končí záruka nebo podobně. U nás v obchodě je každý týden něco v akci … Zkažení baleného masa ovlivňuje víc věcí, třeba chyba při balení (špatně udělaná ochr. atmosféra a pod) špatné skladování … někdy se to prostě stane.
Pravda, v hypce jsem koupila chlazené kuře a málem jsem se pozvracela a šla ho hned vrátit …Ale u vepřového se mi to nestalo …
Ale třeba v kauflandu kupuju maso balené od doby co tu kauf je, a nikdy se mi tam nestalo že by bylo zkažené.
Je to asi obchod od obchodu a kus od kusu …
Já jsem zažila navinulé chlazené kuře z Penny. Mražené nesmrdělo nikdy (a je levnější), rovněž ani maso ze savců. Dokonce kupuji maso v kaci - spotřeba druhý den, nebo ten den - ve větším množství a rvu to na mrazák (jsem socka a sleva 50% je dost). Malililičkato navinulé maso nevadí, hovězí by se stejně mělo nechat uležet, natož třeba zvěřina…
Pudloslava píše:
Já jsem zažila navinulé chlazené kuře z Penny. Mražené nesmrdělo nikdy (a je levnější), rovněž ani maso ze savců. Dokonce kupuji maso v kaci - spotřeba druhý den, nebo ten den - ve větším množství a rvu to na mrazák (jsem socka a sleva 50% je dost). Malililičkato navinulé maso nevadí, hovězí by se stejně mělo nechat uležet, natož třeba zvěřina…
Taky kupuju často maso které končí ještě ten den kdy ho kuupuju
.Akurát mě někdy štvou že to zlevní tak o 10kč na balíček a to už takovej vejvar není. Ale uzená panenka o 50% levněji .. no za ty prachy nekup to
.
Ahoj tak já se přikládám k tomu, že maso jedině u řezníka- maloobchod a jak už bylo psáno v komentáři nademnou, nic mi to neudělá ale maso si melu taky sama, já těm všem hypermarketům co se týče masa prostě nevěřím.Denisa
Ty řezníky vám závidím, mně páchlo maso od řezníka hned 2× a to pokaždé od jiného a od té doby nakupuji jen v marketech. Přece jen, když se jim něco zkazí, není to pro ně až taková ztráta, jako pro malého řezníka.
Kdyz koupim maso u reznika ,tak vzdycky lepi a valne nevoni.Zavidim vam ty dobre rezniky
Vzdycky kdyz vidim jak jim to tam lezi oschly no hnus.To radsi koupim v hypermarketu.Jdu rozdelat mlete co jsem koupila vcera v hypernove,budu delat spagety.Tak mi drzte palce at nesmrdi
Katka
Chce to si vyhlídnout dobrého řezníka a mleté si skutečně spíš mlít doma. Co vím, tak to vyjde i levněji. A maso v akci? Nezkoušela jsem, jen rybu a jednou dobrá, jednou rovnou na vyhození.
Já mám mleté dost ráda, ale nekupuju ho z toho důvodu, že tam často bývají namleté chrupavky (možná z vepřového bůčku ty kostičky) a doma si nemelu, protože nemám mlýnek.
Jakým mlýnkem melete vy? Máte starou ruční železnou klasiku nebo elektrické? Jsou takové ty mlýnky, co jsou součástí různých multifunkčních robotů výkonné a umelou dobře maso?
Díky za odpověď.