Zkoušeli jste TČM u dětech?

316
5.10.23 14:05

Zkoušeli jste TČM u dětech?

Zdravím, docela mě zaujala tradiční čínská medicína. Máte s tim někdo zkušenosti? Zkoušeli jste to? Má to účinky? Jde tam i změnu stravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3094
6.10.23 17:16

Ano, a nemám dobrou zkušenost. Doporučovalo mi to několik různých lidí, jak je to super, ty jejich bylinky, dostala jsem doporučení na jednu konkrétní skvělou doktorku…

No, realita byla taková, že šestileté holce, která se bojí jehel, tahle doktorka nutila akupunkturu, že už je velká a musí to pochopit. No nepochopila. Já byla tenkrát tím požadavkem na akupunkturu zaskočená, paní doktorka na mě poněkud tlačila, tak jsem souhlasila. Kdybych ale měla vrátit čas, nikdy bych to nedovolila. Byla z toho jen spousta dceřina breku, mých i jejích nervů a k ničemu to nevedlo.

Protože naše přidělená paní doktorka (kolegyně/podřízená té doporučené) měla nějaké zdravotní problémy, byli jsme skoro pokaždé u nějakého záskoku. Krom toho, že jsem musela dceřiny problémy popisovat každému zas a znova, mě zaujalo, že každý doktor předepisoval jiné bylinky a v jiném dávkování. A těch peněz… jak za návštěvu, tak za ty bylinky v tabletách. To byly stovky za jednu malou lahvičku.

Taky se mi snažili vysvětlit ty principy čínské medicíny, pět elementů… bylo mi to cizí a těžko se mi to chápalo. Nějaké rady na změnu stravy jsme dostali, ale… no, něco je tam logického, něco trochu zvláštního. Hlavně jsem si zapamatovala, že se nemají jíst sladkosti. To jediné mi dává smysl.

Zkrátka a stručně, nijak mě to nepřesvědčilo a čínskou medicínu příště určitě vyhledávat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
6.10.23 17:38

@iila A to byli opravdu lekari nebo si na ne jen hrali? I kdyz vim, ze i nekteri lekari jedou v techto smerech.
No kazdopadne s TCM zkusenost nemam a ani ji neplanuji, nejake lektvary, co nejsou nijak testovane a velka cas TCM je vytvorena z obdobi povalecne lidove Ciny. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3094
11.10.23 23:37
@Wani píše:
@iila A to byli opravdu lekari nebo si na ne jen hrali? I kdyz vim, ze i nekteri lekari jedou v techto smerech.
No kazdopadne s TCM zkusenost nemam a ani ji neplanuji, nejake lektvary, co nejsou nijak testovane a velka cas TCM je vytvorena z obdobi povalecne lidove Ciny. :nevim:

Ta naše přidělená měla opravdu titul MUDr. ostatními si nejsem jistá. A znám i jinou MUDr. z jiného pracoviště, která si taky udělala kurz TČM, protože ji to prostě oslovilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
202
12.10.23 13:21

TCM jsme zkoušeli, zda byla úspěšná nevím. Zato mám vyborne zkušenosti s homeopatii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
12.10.23 22:46

TCM funguje skvele, ale chce to nekoho opravdu dobreho. Mnozi bohuzel nejsou.

Akorat to trochu leze do penez, no. Ono je dulezity trefit ten spravny preparat pro konkretniho cloveka na konkretni obtize a nekdy to ponekud trva.
Zato kdyz se trefi, zlepseni je skoro zazracne (to je stejne, jako u homeopatie )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
12.10.23 22:52

Zkoušela jsem u dcery, když ji trápil dlouhodobě dráždivý kašel. Bylinky pomohly a během čtvrt roku byl klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou

Ikona - Pavla Hájková

Mgr. Pavla Hájková