Poradna pro řešení zdravotních obtíží přírodní cestou
Mgr. Pavla Hájková
Dobrý den, mám dceru 11 let a má zvětšenou štítnou žlázu, má tam dva uzlíky…(autoimunitní onemocnění). Po včerejší kontrole nám doktor sdělil, že se opět po roce zvetšila a podle krve se ještě rozhodne zda bude brát léky.
Je tu někdo kdo má dítě a také už bere léky na štítnou žlázu? Zlepšilo se to, jak to snáší? Četla jsem, že štítna žláza potřebuje ke správně funkci jód.
Poradíte mi, který přípravek mám koupit?
Moc děkuji
@R14 píše:
Dobrý den, mám dceru 11 let a má zvětšenou štítnou žlázu, má tam dva uzlíky…(autoimunitní onemocnění). Po včerejší kontrole nám doktor sdělil, že se opět po roce zvetšila a podle krve se ještě rozhodne zda bude brát léky.
Je tu někdo kdo má dítě a také už bere léky na štítnou žlázu? Zlepšilo se to, jak to snáší? Četla jsem, že štítna žláza potřebuje ke správně funkci jód.
Poradíte mi, který přípravek mám koupit?
Moc děkuji
No jod bych určitě nekupovala, pokud by mi to nedoporucil lekar. Dcera zacala brat leky nekdy v 15, chvili trvalo, nez se nastavilo davkovani. A je to uz doživotně. Ma autoimunni zanet stitne zlazy
Já začala brát Euthyrox v cca třinácti. Nejdřív pořádně vysoké dávky - 150, 125, 100. Teď v dospělosti jsem na padesátce. Bohužel je to do konce života.
@Serpentini a jak Vám na to přišli?
U nás se zjistilo, ze má vysoké hodnoty protilátek v krvi.
Pak sono štítné žlázy a od mala má i chronickou zácpu. Váha jde nahoru.
Možná se teď blbě zeptám ale omezuje Vás toto onemocnění nějak?
Nezlobte se, jen mám obavy ![]()
@vokishka jak jste na to přišli? Až sonem?
A jak to dcera zvládá…
Nám jde váha nahoru a má i chronickou zácpu.
Autoimunitní onemocnění, zánět štítné žlázy, myslím, že ji má zpomalenou
@R14 píše:
@vokishka jak jste na to přišli? Až sonem?
A jak to dcera zvládá…
Nám jde váha nahoru a má i chronickou zácpu.
Autoimunitní onemocnění, zánět štítné žlázy, myslím, že ji má zpomalenou
Mela průjmy, neustale zvysenou teplotu. Zjistilo se to z krve
@R14 píše:
@Serpentini a jak Vám na to přišli?
U nás se zjistilo, ze má vysoké hodnoty protilátek v krvi.
Pak sono štítné žlázy a od mala má i chronickou zácpu. Váha jde nahoru.
Možná se teď blbě zeptám ale omezuje Vás toto onemocnění nějak?
Nezlobte se, jen mám obavy
Tak nějak náhodou z krve. Priznaky byly jen přibírání a nepravidelná menstruace, ale tam je otázka nakolik za to mohla ŠŽ a nakolik dospívání.
Nijak zvlášť mě to neomezuje, má to každá druhá ženská.
akorát mi vadí, že ráno musím chvíli počkat než se nasnidam a musím kvůli tomu dřív vstávat
A máte tam nějaké uzlíky?
Dceři našly dva
nevím přesně co to je, doktor mi vždy řekne, že to je život.