Zkoušení před celou třídou

33
3.12.25 06:24

Zkouseni pred celou tridou

Zdravim, chtela jsem se poradit, zda nemate zkusenosti s jednou veci-dcera se mi sverila s necim, co ja osobne povazuji za ponizovani deti-dcera dostala pred casem z jednoho testu (ctvrta trida zakladni skoly) spatnou znamku, byla jedina ve tride, ucitelkou tento fakt byl zduraznen pred celou tridou, nasledne si ji mohla opravit-ale tato oprava spocivala v tom, ze musela jit pred tridu a jeji spoluzaci ji sami zkouseli, a pak se jich ucitelka zeptala, jakou ji ma dat tedy znamku.Mne to nepripada uplne v poradku.Co myslite? Diky za odpovedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
453
3.12.25 06:49

V dnesni dobe je to fakt nepripustne. Ja vim, ze to vidim z jine strany, ucitelka jsem nikdy nebyla, nemaji to take lehke.ALE jsou tam, aby ucily deti. Aby jim pomohly s ucenim a dostaly z nich to nejlepsi, pomohly jim s jejich dalsim zivotem. Z vlastni zkusenosti z mych skolnich let mi zkouseni u tabule naopak pripravovalo trauma. Ja si myslim, ze jak zustava anonymni plat zamestnancu tak by meli ve skolach zachazet i se znamkama zaku.
Bydlim mimo CR a kdyz jdu na tridni schuzky, tak chodim s dcerou a vlastne se tam ucitele bavi s ni, rikaji, kde by mela zabrat, co se od ni ocekava, zeptaji se ji, jak se ji libi v hodinach, co by se ji libi nejvic a co nema rada…ty ucitele jsou fakt skvele zapaleny do svych predmetu, nejlepsi jsou ucitele dejepisu a zemepisu…vedou s nima diskuze a nechaji je premyslet a rict svuj vlastni nazor…a pisou testy. Jedine, kdy musi mluvit je na spanelstine a francouzstine..
Tak si nedokazu predstavit, ze by moje dite stalo u tabule a spoluzaci ji davali otazky a jeste byli zapojeni do znamkovani…asi bych se zeptala jemne pani ucitelky, co v tom vidi za prinos. Kazdy dite je jiny. `Pro nekoho je to v pohode, pro nekoho naopak trauma. Ja nejsem az takovy ochrance deti ve skolach, jak jsem psala, vim, ze ucitele to nemaji lehke, ale tohle se mi zda moc. Tak bych se sla na to zeptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22043
3.12.25 06:52

Na prvním stupni se žádná tajemství ohledně známek nedělají - všichni vědí, kdo co dostal :nevim:

Stejně tak zkoušení - normálně snad probíhá veřejně před třídou :nevim:

A jestli učitelka nechala spolužáky klást otázky, evidentně chtěla tvé dceři pomoci…. protože na takových otázkách opravdu málokdy bývá něco záludného ;)

Předpokládám, že ponižující ti to připadá proto, že výsledek nedopadl nejlépe …?

Příspěvek upraven 22.05.26 v 10:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
3.12.25 07:01

@BohunkaP nn dopadl za me dobre, tedy za dve, dcera ma vetsinou jednicky nebo dvojky, poprve dostala trojku a zde si ji tedy opravila, cteni znamek nahlas mi nevadi kdyz je to bez komentaru, ale to zkouseni spoluzakama mi vadi hodne, a problem je v tom, ze bohuzel spoluzaci to vzali tak, ze si ji vychutnaji, opravdu ji nedavali nezaludne otazky, coz se dalo ocekavat, proto mi prijde za hranou, ze ucitelka zvolila takovou cestu, u deti nikdy nevis, nekdy muzou byt hodne, nekdy se na spoluzakovi muzou vozit. Proto mi toto prijde nevhodne.Asi jinak to neumim vysvetlit, je totiz zvlastni, ze reagujes hned tak, ze mi to vadi asi jen kvuli tomu, ze ta oprava tzv. nedopadla dobre, to opravdu neni ta pointa..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
3.12.25 07:05

Dala dceři šanci na opravu a ta ji využila. Víc bych v tom skutečně nehledala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
3.12.25 07:06

@matule31 také mně to přijde nevhodné, děti se nemají jen rády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
3.12.25 07:11
@matule31 píše: Více

Umím si představit, že to paní učitelka myslela dobře. Dokonce si umím představit, že když se s kolektivem pracuje a je zdravý, je to příjemná forma ověřování znalostí. Bohužel se dneska ze všeho udělá megaproblém a ponižování dětí, takže nám nezbyde jen se držet té nudy a šedě. Zajímavé je, že tobě nevadí, že tvoje dcera nezvládla učivo, neoceníš, že měla možnost nápravy, ale hledáš chyby na formě. To je naprosto typické. Čím slabší rodina, tím větší blbosti řeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5446
3.12.25 07:12

A možnost opravit si špatnou známku dostala jen tvoje dcera?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22043
3.12.25 07:15

Pokud oprava dopadla dobře, opravdu problém nechápu.

Máš-li totiž pocit, že třídní kolektiv nefunguje, dcera je kolektivem obecně nějak nepřijímána a učitelka to nejen nekoriguje, ale ještě podporuje, tak je snad problém úplně jinde než ve zkoušení před třídou. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
3.12.25 07:15

Absolutně v pořádku. Žít tyhle děti v naší době, tak by se z toho pos.aly . Chudáci učitelé, vše špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33626
3.12.25 07:18

A dcera to vidí jak? Přišlo jí to ponižující? Učitelka jí chtěla pomoct, a tohle byla forma kde zapojila celou třídu. Ty to vnímáš jako potupu pro dceru? Určitě nebyla jediná, kdo byl takhle přezkoušen ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24681
3.12.25 07:19

Šmankote, jak my jsme mohli to dětství přežít. Dneska je fakt problém úplně všechno. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6831
3.12.25 07:29

Tak u nás třeba se známky neříkají 4. třída. A já jsem tedy ráda. Syn ani neví, kdo má jaké známky na vysvědčení, popřípadě z písemné práce. U nás není ale ani forma nápravy. Což bych i kolikrát brala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33
3.12.25 07:37

Tak nazor jsem chtela, a dostala, s vetsinou nesouhlasim, vidim jen bagatelizovani problemu a timto pristupem se nikdy nic nezmeni. Mejte se

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41182
3.12.25 07:40

opravdu zvládli dávat čtvrťáci záludné otázky? a přesto to dcera zvládla? :think: tak to asi nebylo až tak hrozné, ne? a ikdyby, jsou podle tebe záludné otázky špatně? chtěla by jsi tedy, aby dcera dostávala pouze nezáludné otázky, žádné chytáky? :think: a nemyslíš, žeje lepší, když si dítko vyzkouší i trochu nepohodlí v bezpečí třídy, kde se nemůže nic stát? aby potom v reálném světě nenarazila a nezvládla to, jenom proto, že není zvyklá na cokoli, co by zavánělo trochou nepohodlí, stresu či nepříjemností, protože za mě, je zkoušení u tabule, klidně i žáky, celkem normální, a pokud to ty vnímáš jako velký problém, a takto to prezentuješ před dcerou, zaděláváš ji na solidní problém do budoucna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí