Ve smlouvě není zkušební doba
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Znamena to, ze je pracovni pomer bez zkusebni doby. Musi se dat klasicka dvoumesicni vypoved.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@brandname A myslíte že by se při nejhorším dalo domluvit s lékařem, že mi práci na noční směny nesedí?
- Citovat
- Upravit
Nejlepsi je domluvit se se zamestnavatelem.
Zeptejte se na personalni nebo nadrizeneho, jestli nemate ve smlouve chybu, ze nemate zkusebni dobu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@brandname A myslíte že by se při nejhorším dalo domluvit s lékařem, že mi práci na noční směny nesedí?
Nedalo. Dobrá past.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@brandname píše:
Nejlepsi je domluvit se se zamestnavatelem.Zeptejte se na personalni nebo nadrizeneho, jestli nemate ve smlouve chybu, ze nemate zkusebni dobu…
Tak nějak. Prostě past. Otázka je, zda je zkušební doba povinnost. Tzn mohl si napsat co chtěl, ale zákon mluví o zkušební lhůtě jako povinnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Dobrý den, nastoupila jsem do zaměstnání, ale mám napsané ve smlouvě : zaměstnavatel a zaměstnanec nesjednávájí žádnou zkušební dobu.
To znamená že nelze odejít dřív než po uplynutí výpovědní doby?
Děkuji, Andrea:)
@Anonymní píše:
Citovat, citovat, citovat. ![]()
Ano, to znamená, že bude běžet klasická výpovědní lhůta.
Nejsem si jistá, jestli je moudré chodit se ptát, jestli je to správně. Když už to člověk jednou tak podepsal, tak to platí. Skoro bych si vsadila, že to chyba nebude.
Jak dlouho tam pracuješ? A co myslíš tím, že ti noční směny nesedí? Jestli jsi tam pár dnů, tak si prostě zvykneš. Změna režimu nebývá lehká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Na noční směny si člověk nějakou dobu zvyká, to fakt neprojde. Leda podnikový lékař a opravdu musíš dokázat, že nejsi schopná na ty směny dělat. Ale toho platí ta firma, takže se snaž ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Trojlístek píše:
Tak nějak. Prostě past. Otázka je, zda je zkušební doba povinnost. Tzn mohl si napsat co chtěl, ale zákon mluví o zkušební lhůtě jako povinnosti.
Nehovoří, hovoří pouze o maximální délce zkušební doby, ale žádná minimální určená není.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Trojlístek píše:
Pro někoho by to bylo lákadlo, někteří lidi by byli rádi, že mají jistou práci a nemůžou je ve zkušebce jen tak vyhodit, ale chápu, že to zdaleka není pravidlo. Chyba ve smlouvě to není, zákon stanovuje jen maximální zkušební dobu, nikoliv minimální.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zrcadlo @TRG tedy zlý sen. Neudělá vůbec nic. Max. na konci měsíce výpověď a ve finále tam 3 měsíce bude. Brutální vydrb.
Ještě by mě zajímalo, zda má třeba na dobu určitou. Protože tam svého času platilo to, ze dát výpověď není tak snadné, protože zaměstnavatel může požadovat nějakou náhradu do konce stanovené doby. Ale to nechci kecat a nejsem si jistá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Trojlístek Tak myslíte že když dám od 1.6.2022 výpověď, zvládnu dva měsíce a pak mohu odejít?
Andrea
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
@Trojlístek Tak myslíte že když dám od 1.6.2022 výpověď, zvládnu dva měsíce a pak mohu odejít?
Andrea
Dej tu výpověď hned zítra, budeš dělat ještě červen a červenec. Jestli tu výpověď podáš až v červnu, tak tam budeš muset pracovat ještě celý srpen. (Pokud se nepletu. A pokud se pletu, tak se omlouvám.)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Andrea
Proč bys nemohla? Klasická 2 měsíční výpovědní lhůta. Ale fakt se domluv. U nás bývaly smlouvy na rok, s 3 měsíční zkušební dobou. Dvouměsíční výpovědní lhůta se obvykle nedodržovala. Buď pustili ke konci měsíce, nebo po měsíci. Málokdy musel člověk čekat ty měsíce dva.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Trojlístek píše:
@zrcadlo @TRG tedy zlý sen. Neudělá vůbec nic. Max. na konci měsíce výpověď a ve finále tam 3 měsíce bude. Brutální vydrb.Ještě by mě zajímalo, zda má třeba na dobu určitou. Protože tam svého času platilo to, ze dát výpověď není tak snadné, protože zaměstnavatel může požadovat nějakou náhradu do konce stanovené doby. Ale to nechci kecat a nejsem si jistá.
S tou dobou určitou nevím, ale skoro bych tipla, že to bude stejné jako s dobou neurčitou. Tipla. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, nastoupila jsem do zaměstnání, ale mám napsané ve smlouvě : zaměstnavatel a zaměstnanec nesjednávájí žádnou zkušební dobu.
To znamená že nelze odejít dřív než po uplynutí výpovědní doby?
Děkuji, Andrea:)