Zkušební dva dny v práci

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
NellinkaNella
2.3.25 12:32

Zkušební dva dny v práci

Ahojky mám dotaz byla jsem na pohovoru a libila jsem se ji jak zkušenostmi tak projevem a dostala jsem nabídku na zkušební den zítra jednalo by se o dvě hodiny bez smlouvy atd co si o tom myslíte? Měl to někdo? Setkal se s tím někdo? Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19784
2.3.25 12:43
@NellinkaNella píše: Více

Určitě. Takhle paní to měla.

Jako náhradní řešení bych navrhoval písemnou smlouvu o provedení práce nebo o pracovní činnosti (pokud jsi na ÚP). Když se při výkonu té smlouvy osvědčíš, tak ti můžou dát pracovní smlouvu.

Ale bez písemné smlouvy ani ťuk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20854
2.3.25 13:03

@eumedon tak jde o dvě hodiny. To bude trvat dýl to papírování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kristýnkavenna
2.3.25 13:05

@eumedon nejsem na úřadu práce marodim a je to v době vycházkách :) takže asi není důvod zatim něco sepisovat a na dve hodiny to asi nemá smysl

• Citovat
  • Upravit
24598
2.3.25 13:12

Dvě hodiny bych fakt neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17197
2.3.25 13:36

Tak dva dny? Nebo dvě hodiny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41784
2.3.25 13:40
@Kristýnkavenna píše: Více

Víš, že můžeš mít jen jeden nick?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35412
2.3.25 14:00

@NellinkaNella @Kristýnkavenna nevím, která z vás nastupuje do zaměstnání :mrgreen: Evidentně jsi už rozhodnutá. Víš, že můžeš dostat pokutu? A za ty dvě hodiny ti samozřejmě nemusí zaplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13956
2.3.25 14:06

Zažila jsem to na dvou místech, tak mi to neprijde jako nic nenormálního :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8367
2.3.25 14:23
@Kristýnkavenna píše: Více

Proč odpovidas přes druhý profil? :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.25 14:28

Jedná se o dva dny nebo dvě hodiny? A v době vycházek je to teda zajímavý, aby Ti na to někdo nepřišel a nebyl problém. Já to zažila v minulé práci na pozici senior controllor a bylo to na celý den, který mi proplatili a v tehdejší práci, kde mi běžela výpovědní doba, jsem si na to vzala dovolenou.

• Citovat
  • Upravit
493
3.3.25 20:57

Nešla bych do toho. Já vím, že je to standard, ale dít by se to nemělo. Zaprvé ty snad sama víš, o jakou práci se ucházíš, a od toho, aby si to člověk zkusil (jak zaměstnanec, tak zaměstnavatel) je zkušební doba s možností okamžité výpovědi. Nevidím důvod, proč by si člověk měl jít „něco zkoušet“ zadarmo. Jednou jsem na to skočila, když jsem hledala první práci. Strávila jsem tehdy v nejmenované společnosti dvě celé odpoledne, kdy jsme s děckama jely do zoo, a druhý den bylo nějaké tvoření, jenom aby se mi pak 14 dní neozývali a já z nich musela dolovat nějakou zpětnou vazbu. Jasně, že to vnímali jako způsob, jak si mě otestovat, a požadovali po mně něco, o čem jsem vůbec nevěděla a na čem jsme nebyli domluvení. Byla to pěkná pakárna.
edit: Jasně, že mi to nezaplatili a jasně, že mě ani na pozici nepřijali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2939
5.3.25 00:24
@Cenarius píše: Více

Jde, ale normální je podepsat smlouvu a případně ukončit pracovní poměr ve zkušební době nebo nějakou dohodu.
Vybrali si ji ve výběrovém řízení, kde si měli ověřit, jestli na práci stačí. Mohli s ní projít i nějakou modelovou situaci, případně jí vzít přímo na pracoviště, pokud to bylo možné.
Osobně bych do toho nešla, ani jsem se s tím nesetkala. Přijde mi to neseriózní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat