Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
3HE píše:katek78 píše:Tento odkaz mi můj PC bohužel neumí otevřít
protetiku nám doporučila sestra, u nich je prodávají v lékárně, kupovala je pro holky, nechala jsem se nalákat, sandálky jsme měli teď 2 roky po sobě, maximální spokojenost (vypadají fakt moc hezky, mají všechny atesty - slovenský Ježeček, je to obdoba žirafy, lehké, ale přitom pevné, my vybíráme vždycky celokožené - cenově byly 550 - 650 podle druhu a velikosti)
právě si říkám, že malé objednám i jarní (asi albu nebo denu), zkus mrknout na web http://www.protetika.sk/…leto2012.pdfZkusím na netu mrknout na jiné stránky…
Stáhni si Acrobat Reader, ten je myslím zadarmo…
Pipet píše:3HE píše:Stáhni si Acrobat Reader, ten je myslím zadarmo…katek78 píše:Tento odkaz mi můj PC bohužel neumí otevřít
protetiku nám doporučila sestra, u nich je prodávají v lékárně, kupovala je pro holky, nechala jsem se nalákat, sandálky jsme měli teď 2 roky po sobě, maximální spokojenost (vypadají fakt moc hezky, mají všechny atesty - slovenský Ježeček, je to obdoba žirafy, lehké, ale přitom pevné, my vybíráme vždycky celokožené - cenově byly 550 - 650 podle druhu a velikosti)
právě si říkám, že malé objednám i jarní (asi albu nebo denu), zkus mrknout na web http://www.protetika.sk/…leto2012.pdfZkusím na netu mrknout na jiné stránky…
Díky, pověřím syna:-) já jsem na tohle analfabet:-) našla jsem ty botky Alba, jsou pěkné a cena příznivá. U letních mě zarazilo, že mají otevřenou špičku - do kdy je nutné, aby dítě mělo přes špičku ten „proužek“
3HE píše:Pipet píše:Díky, pověřím syna:-) já jsem na tohle analfabet:-) našla jsem ty botky Alba, jsou pěkné a cena příznivá. U letních mě zarazilo, že mají otevřenou špičku - do kdy je nutné, aby dítě mělo přes špičku ten „proužek“3HE píše:Stáhni si Acrobat Reader, ten je myslím zadarmo…katek78 píše:Tento odkaz mi můj PC bohužel neumí otevřít
ten proužek? to je na tobě, záleží jak moc tvůj prcek brnká špičkama o zem, můj starší má špičky dodřené doteď (5 let), ale koupili jsme otevřené (hodně se mu potí nohy), a dává si pozor (ono mít sedřené palce není nic moc), malé kupuju automaticky s proužkem (má 2 roky) a na tom proužku není ani škrábaneček, ta chodí vzorně, letos už půjdu do těch bez proužku
katek78 píše:
a co tohle?
http://www.protetikaboty.cz/katalogy.php
Tak tento odkaz už mi jde otevřít:-) díky:-) Záleží ale na tom, co budou mít v obchodě, přes net si je netroufnu koupit… jsem z Moravy, takže zkusím zajet do Ostravy a uvidíme… musím zjistit nějaké dobré větší prodejny… nechci obíhat všechny zdravotnické potřeby v regionu:-)
určitě je koupíš v Hranicích - jestli se nepletu tak v zelené lékárně
katek78 píše:
určitě je koupíš v Hranicích - jestli se nepletu tak v zelené lékárně
Odkud jsi, že to tak dobře víš
Já se právě bojím, že v těch lékárnách a zdr.potřebách není moc výběr, tak bych radši větší prodejnu… ty celoroční vezmu asi pegresky, ale letní už buď protetiky nebo se mi ještě docela líbí Santé…
Olomouc, sestra bydlí v Hranicích a chodí buď do Kroku nebo právě do Zelené lékárny ![]()
je pravda, že v té lékárně jsou boty za pár dní pryč …
sante jsou buď celokoženy a ty jsou hodně tvrdy a těžky, vzhledově děsny, nebo hezčí varianta, která je ale vevnitř látková, cenově vychází ty celokožené protetiky zhruba stejně jako látkové sante, pro mě jasná volba, beru protetiku (navíc jsou mnohem hezčí
)
To už si nepamatuji u těch Fare,ty jsme měli jen jednou,ale jsou atestované
Koukni na Amina.cz,je tu i u nás,chodíme tam nakupovat.Ty od Deichmana nemají medvídka jako označení,ale jen na krabici,ale mají atest.
Dasha01 píše:3HE píše:Taky jsme měli Pegresky s červeným suchým zipem a nám teda barva nepouštěla. Pegersky kupuji i ve vel. 28 kotníčkové, dáváme do nich ortopedické vložky, které nám předepisuje ortoped.donaga píše:Já jsem taky koupila zimní a byla jsem spokojená, ALE - ve sněhu červené suché zipy pustily barvu a obarvily jazyk boty a okraj kombinézy
Já malé koupila od Pegres zimní botky a jsem spokojená, klidně bych šla i do jiných od této značky.![]()
To mi docela vadí! Jestli tohle budou dělat i sotatní boty, tak se můžu připravit na obarvené ponožky, klhoty apod.
Můžu se zeptat jestli něco doplácíte na ty předepisované vložky? Nám je nenapsali
Jsme si je museli koupit ![]()
Sandálky od Pegres máme každý rok a jsou naprosto super ![]()
Tyto v hnědé barvě: http://www.outdoorkids.cz/?…
pajinkaa28 píše:Dasha01 píše:Můžu se zeptat jestli něco doplácíte na ty předepisované vložky? Nám je nenapsali3HE píše:Taky jsme měli Pegresky s červeným suchým zipem a nám teda barva nepouštěla. Pegersky kupuji i ve vel. 28 kotníčkové, dáváme do nich ortopedické vložky, které nám předepisuje ortoped.donaga píše:Já jsem taky koupila zimní a byla jsem spokojená, ALE - ve sněhu červené suché zipy pustily barvu a obarvily jazyk boty a okraj kombinézy
Já malé koupila od Pegres zimní botky a jsem spokojená, klidně bych šla i do jiných od této značky.![]()
To mi docela vadí! Jestli tohle budou dělat i sotatní boty, tak se můžu připravit na obarvené ponožky, klhoty apod.
Jsme si je museli koupit
Jednou za půl roku mám nárok na jedny zdarma, ale potřebujem dvoje, aby je měla alespoň ještě v papučkách ve školce a ty už platím. Stojí 300,–.
Dasha01 píše:
Pipet má pravdu, pokud si myslíš, že má nějaký problém, tak si zajdi k Dr. Stačí se zeptat u nějaké prohlídky dětské Dr., a pokud se jí to nebude zdát, tak tě pošle k ortopedovi. Naše malá má ploché nohy. Dostává jednou za půl roku recept na ortopedické vložky.
Tak už to mám vyběhané a ve čtvrtek jedeme na ortopedii. Doufám, že to bude v pořádku, ale jestli ne-jak dlouho jste čekali na ty ortopedické vložky - než vám je vyrobili? Potřebuji totiž malé tento týden koupit boty. V případě, že by potřebovala ty vložky, mají se boty kupovat už s vložkama? Aby seděly obě velikosti
Nebo můžu koupit boty a vložky do nich dodám později? Na prodejně těch botek zase tolik nemají, tak ať na nás nějaké zbydou ![]()
3HE píše:Dasha01 píše:Tak už to mám vyběhané a ve čtvrtek jedeme na ortopedii. Doufám, že to bude v pořádku, ale jestli ne-jak dlouho jste čekali na ty ortopedické vložky - než vám je vyrobili? Potřebuji totiž malé tento týden koupit boty. V případě, že by potřebovala ty vložky, mají se boty kupovat už s vložkama? Aby seděly obě velikosti
Pipet má pravdu, pokud si myslíš, že má nějaký problém, tak si zajdi k Dr. Stačí se zeptat u nějaké prohlídky dětské Dr., a pokud se jí to nebude zdát, tak tě pošle k ortopedovi. Naše malá má ploché nohy. Dostává jednou za půl roku recept na ortopedické vložky.![]()
Nebo můžu koupit boty a vložky do nich dodám později? Na prodejně těch botek zase tolik nemají, tak ať na nás nějaké zbydou
Ahojky,
je dobré mít vložku už sebou,aby se do botky vyzkoušela ![]()