Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Mám dotaz ohledně reklamace bot.Koupila jsem synovi boty ve značkovém obchodě a po půl roce nošení má úplně děravé podrážky.Myslíte,že můžu reklamovat?Máte někdo zkušenost?
jasně že můžeš na obuv je záruka 2 roky,jen musíš mít paragon,taky se chystám reklamovat zimní boty od dcery ,měla je asi 3 měsíce a jsou na odpis
sem zvědavá jestli nám to uznaj,ale snad jo rozlepila se celá podrážka ![]()
Taky jsem reklamovala rozlepené boty a oni je slepili a vrátili. Takže asi tak.
Paragon mám,ale aby mi neřekli,že je to známka běžného opotřebení a tudíž se to na reklamaci nevztahuje.To si můžu koupit boty zrovna u číňanů a né v drahém obchodě.
Kačab píše:
Mám dotaz ohledně reklamace bot.Koupila jsem synovi boty ve značkovém obchodě a po půl roce nošení má úplně děravé podrážky.Myslíte,že můžu reklamovat?Máte někdo zkušenost?
Mám zkušenost se stejnou vadou a vlastních bot (pohorek). Bylo mi řečeno něco v tom smyslu, že jsem v nich moc chodila
Nakonec jsem si je radši nechala za 150 Kč podrazit u obuvníka a ten taky zíral co to je za šmejdy, že je tam jen tenká guma. (kolumbie to jsou)
Příspěvek upraven 26.02.12 v 13:43
J-a-n-k-a píše:
Ainy píše:Kačab píše:
Mám dotaz ohledně reklamace bot.Koupila jsem synovi boty ve značkovém obchodě a po půl roce nošení má úplně děravé podrážky.Myslíte,že můžu reklamovat?Máte někdo zkušenost?Mám zkušenost se stejnou vadou a vlastních bot (pohorek). Bylo mi řečeno něco v tom smyslu, že jsem v nich moc chodila
Příspěvek upraven 26.02.12 v 13:43Nakonec jsem si je radši nechala za 150 Kč podrazit u obuvníka a ten taky zíral co to je za šmejdy, že je tam jen tenká guma. (kolumbie to jsou)
No to určitě dopadnu stejně.Jsou to ty skeatový boty.A vypadají jako nové.
No ty moje pohorky jsou normálně s tím hrubým vzorem ale ty výstupky jsou duté.
Pokud jsou děravé podrážky tak rozhodně reklamovat, neměl by být problém, je to vada neodstranitelná, tudíž by ti měl vrátit peníze, ovšem na reklamaci mají ze zákona 30 dní.
Kačab píše:Ainy píše:No to určitě dopadnu stejně.Jsou to ty skeatový boty.A vypadají jako nové.Kačab píše:
Mám dotaz ohledně reklamace bot.Koupila jsem synovi boty ve značkovém obchodě a po půl roce nošení má úplně děravé podrážky.Myslíte,že můžu reklamovat?Máte někdo zkušenost?Mám zkušenost se stejnou vadou a vlastních bot (pohorek). Bylo mi řečeno něco v tom smyslu, že jsem v nich moc chodila
Příspěvek upraven 26.02.12 v 13:43Nakonec jsem si je radši nechala za 150 Kč podrazit u obuvníka a ten taky zíral co to je za šmejdy, že je tam jen tenká guma. (kolumbie to jsou)
Já bych boty poslala soudnímu znalci, oni pak vše musí zaplatit, výlohy soudního znalce i třeba s poštovným, hřeší na to, že si lidi vezmou zamítačku sklopí oč a odejdou.
Ainy píše:
Ty naše teda extra vzor nemají a spíš hladké,ale to se na nové botě snad ani nedá poznat,jestli má silnou nebo jen slabou podrážku.
Manžel si koupil zimní a po prvním použití měl mokro v botě.Byla prasklá podrážka a vrátili peníze.
Kačab píše:
Paragon mám,ale aby mi neřekli,že je to známka běžného opotřebení a tudíž se to na reklamaci nevztahuje.To si můžu koupit boty zrovna u číňanů a né v drahém obchodě.
to je blbost pokud je to do půl roku je to vada mareriálu, jak jsem psala, obrátila bych se na soudního znalce.
J-a-n-k-a píše:
No jistě, rozlepená obuv je vada odstranitelná, tudíž je jasné, že to opravili. Peníze vracejí jen v případě, že je stejná vada 3 x.
Martina27581 píše:
Pokud jsou děravé podrážky tak rozhodně reklamovat, neměl by být problém, je to vada neodstranitelná, tudíž by ti měl vrátit peníze, ovšem na reklamaci mají ze zákona 30 dní.
Ty podrážky má ochozené,ale ta podrážka je tak slaboučká,že se ani nedivím.Teď jde o to,že většinou píší,že na běžné opotřebení se reklamace nevztahuje.
Ainy píše:
Tohle hodně často dělali merelly, ty mají duté výstupky, ale většinou jsme reklamace uznávali.