Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@kate02 já si kupovala botasky před 3rokama ve sportisimu, je to zn. Hi-tech, byly v akci, stály asi 600Kč, takže žádná velká pálka.
Mám jen tyto, letos jsem v nich prochodila Tatry a boty drží!!!
@danik píše:
Já reklamovala zimní boty po sezoně! s prošlapanou podrážkou v Lidlu.
Bez problémů mi vrátili peníze, ale řekla jsem si, že si raději připlatím a koupím jarní boty přímo v obuvi.Vidím, že je lepší kupovat boty v Lidlu, kvalita je stejná jako v obuvi, ale při reklamaci nebudou dělat žádné problémy.
Já jen říkám, že mi prostě přijde zvláštní reklamovat všechny boty po sezóně…
Když další rok stejně nejspíš dítko bude potřebovat nový… Ale někdy to asi taky zkusím… ![]()
@danik na reklamaci by se mělo vzít vše, ale taky se do reklamace přijímají věci pouze čisté, suché a ve lhůtě
každý obchodník má jiné pravidla. Někdo mění boty hned nebo vrací peníze, jiní mají na vyřízení opravdu 30 dní
@danik píše:
@kate02 já si kupovala botasky před 3rokama ve sportisimu, je to zn. Hi-tech, byly v akci, stály asi 600Kč, takže žádná velká pálka.
Mám jen tyto, letos jsem v nich prochodila Tatry a boty drží!!!
A jaká byla původní cena? ![]()
Já si prostě stojím za tím, že reklamovat dětský boty po sezóně (kdy to dítko už ty boty nepotřebuje a nosit je už nejspíš taky nebude) připadá jako vyčůranost… ![]()
Navíc si kolikrát říkám, že v reklamačních podmínkách bývá, že se záruka vztahuje na dobu životnosti zboží (možná se to s novým OZ změnilo) a je otázka, jak velká je životnost dětské obuvi, když každý dítě má mít boty nový…
Nedivila bych se tomu cca půl roku… ![]()
Ještě jsem neslyšela o tom, že při reklamaci bot by dávali náhradní. Ani by mě to nenapadlo
@luciekal píše:
Ještě jsem neslyšela o tom, že při reklamaci bot by dávali náhradní. Ani by mě to nenapadlo
Tak ono je to to takový na houby… My jsme tehdy reklamovali boty den po tom, co jsme je koupili… A co pak, že jo…
Nový boty na reklamaci, dvoje boty by neunosil…
(Ale zas je fakt, že ty náhradní boty jsou blbost no…
Když si vezmu, že by asi byly „putovní“…
)
Jasně, že neočekávám náhradní boty, jen poukazuju na to, že když se dají boty na reklamaci, musí se děcku koupit nové.
To, že reklamuju boty po sezoně, mi tak divné nepřijde.
Reklamovala jsem svoje zimní taky po sezoně. Nebyly nenositelné a jiné jsem neměla. Boty stály 1700, v pohodě mi reklamaci uznali a boty opravili.
A kde jste přišly na to, že dítě další rok už boty neunosí? Možná malým prťatům roste noha strašně rychle, ale syn bude letos v zimě stále nosit loňské boty
a i dcera letos vynosila sandálky a pláťáčky z loňska.
A už je věc rodičů, zda podědí mladší sourozenec boty po starším a tudíž chce, aby boty vydržely víc, než 4měsíce.
Já jedny boty reklamuju, musela sem koupit druhé, ty budu muset bohužel reklamovat taky -u bati
Ale musím počkat až dojdou ty první z reklamace, protože třetí už fakt nekupuju.To bych musela krást ![]()
@dajka16
.
Takže zlatý LIDL, ten řeší reklamace hned vrácením peněz.
Manžel byl dnes s botaskama v prodejně.
Byla tam jiná prodavačka, která bez problémů vypsala reklamační protokol.
Teď budem čekat, zda reklamaci uznají.
Napíšu, jak jsme dopadli s reklamací bot.
Dnes přišla manželovi SMS, ať přijde na prodejnu a světe div se, byť nám je původně p. prodavačka ani nechtěla vzít na reklamaci, tak dnes mu vrátili peníze. To je obrat!!!
Mile maminky, dotaz - dcera nosila kozacky jednu sezonu… rozbil se ji zip… prodavacka tvrdi, ze nemame narok na opravu ani vraceni penez - ze to zpusobila ma dcera pouzivanim… paragon mam u sebe… myslim si, ze mam narok na reklamaci… ale nejsem si jista na 100%… nemate nektera stejnou zkusenost? DEKUJI MOC za vas nazor.
Trvejte na reklamaci. Mě prodavačka taky tvrdila, že jsou boty zničené synem, trvali jsme na sepsání protokolu a do měsíce jsme měli peníze zpět.