Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
TehotnaTerezka píše:
ja zrovna dneska reklamovala Rozarciny zimni boty z Tchiba, zacal se rozpadat suchac a na jednom miste se zacaly parat a bez mrknuti oka mi okamzite vratili penize
ivulik123 píše:
a to jsi je měla kupovaný přes net nebo v obchodě?Já kupuju věci z tchiba přes net,tak se jen ptám jak je to s pozdější reklamací
TehotnaTerezka píše:
ja zrovna dneska reklamovala Rozarciny zimni boty z Tchiba, zacal se rozpadat suchac a na jednom miste se zacaly parat a bez mrknuti oka mi okamzite vratili penize
tohle bylo normalne z obchodu, ale kdyz jsem koukala na jejich stranky, tak jsem nekde nasla, ze kdyz reklamujes neco koupene na netu, tak si mas hned napsat, jestli chces zpet penize nebo ten vyrobek, se podivej na jejich stranky
Ahoj holky,tak jsem dnes zašla do toho obchodu a paní si boty prohlédla a uznala reklamaci
.Vyměnila jsem je za jiné.Mám velkou radost.Díky všem
.
Kačab píše:
Ahoj holky,tak jsem dnes zašla do toho obchodu a paní si boty prohlédla a uznala reklamaci.Vyměnila jsem je za jiné.Mám velkou radost.Díky všem
.
To jo. A hlavne koukam ze to vyridili hned a ne za tricet dni.
Holky co vám budu povídat.Já jsem tomu věřila tak na 50 procent,že to vůbec vezmou a uznají.Jen se mě paní ptala,proč jsem nepřišla dřív třeba na podzim.No tak jí říkám,že jsem boty nijak nekontrolovala a hlavně by mě nenapadlo,že nové budou tak brzy na odpis.A hlavně jsem s nima počítala i na letošní rok.
Kačab píše:
Holky co vám budu povídat.Já jsem tomu věřila tak na 50 procent,že to vůbec vezmou a uznají.Jen se mě paní ptala,proč jsem nepřišla dřív třeba na podzim.No tak jí říkám,že jsem boty nijak nekontrolovala a hlavně by mě nenapadlo,že nové budou tak brzy na odpis.A hlavně jsem s nima počítala i na letošní rok.
Myslím, že by neměli šanci,kdybys to řešila se znalcem nebo s někým pod koho spadá tato prodejna. Důležité je nenenat se odbýt. Je super, že ti to nakonec uznali. ![]()
Potřebovala bych taky poradit s reklamací bot. Na podzim jsme koupili dceři kozačky. Byla v nich asi 5 krát. Začala se olupovat špička, nikde nezakopla, nic, střežila si je jak oko v hlavě, protože se jí moc líbily. Jsou fialové a špička se oloupala až do černého, takže to vypadá dost blbě. Navíc se to začíná oolupovat i na druhé botě
Prodavačka chce po mne krabici, když jsem řekla, že už ji nemám, tak mi říkala, že mi teda asi reklamaci bez krabice neuznají, ale že to zkusí. A taky chce záručák. Účtenka prý nestačí. Záručák ale nemůžu najít. Docela pečlivě všechno schovávám a v tom obchodě nakupujeme docela často, ale ani jeden záručák od nich z obchodu jsem nenašla
Nevíte, jak to chodí? Musí mi uznat reklamaci bez záručáku? Když mám účtenku? Docela by mne naštvalo, kdyby mi boty vrátili po 30 dnech jako že mi reklamaci neuznají
Boty byly docela drahé ![]()
Zdravím.
Dnes jsem přebírala různé stvrzenky doma a našla reklamaci bot z roku 2008. Jen pro zajímavost: U firmy STIHAL A. S. jsem si koupila 14.10.2008 boty za 1400. Byly mi volné, tak akorát. Za 14 dní se bota uvnitř na patách zcela potrhala. Reklamace neuznána. to ještě beru. Za chvíli praskla kůže u malíčků…podotýkám, boty mi nebyly malé ani těsné! Reklamace-neuznáno. Vyhrožuji tedy soudním znalcem - a neuznáno plus doplněno o vyjádření soudního znalce PETRA JANATY-který mi v životě neviděl, natož moje nohy:-)
Cituji: „Obuv nesplňuje zásady obecné hygieny. K roztržení materiálu došlo na patách z důvodu špatného obouvání a zouvání. Protržený materiál v malíkové části byl způsoben DEFORMITOU PRSTNÍCH KLOUBŮ.“ Dnes mi mrzí, že jsem neměla chuť, čas a peníze to dát k soudu…takže pan JANATA je jasnovidec-viděl moje malíky přes půl republiky!!! kadet!
Prodavačka ti lže, protože se s tím pravděpodobně nechce zaobírat. K reklamaci obuvi v žádném případě nemusíš mít krabici ani žádný obal. Účtenka je pro reklamaci bot také dostačující, žádný záruční list nepotřebuješ.
Tak jsem zase byla reklamovat boty
Vytáhla jsem dětem loňské jarní boty a sandály a zjišťovala, které jim ještě budou, přičemž jsem si všimla, že loni kupované kožené sandálky mají obě zlomenou podrážku v ohybu prstů. Jelikož nebyly nejlevnější a dceři noha nevyrostla šla jsem je reklamovat. První prodavačka se do mě pustila, že boty jsou chozené a že mě to stejně neuznají. Samozřejmě běžně opotřebené jsou ale nijak zrasované, nereklamuji přece ošoupaný vzorek ale zlomené podrážky. Pak přiběhla ještě paní vedoucí a pustila se do mě jakto že kupuji boty na dvě sezóny, jako proč ne když jí jsou
No nakonec to sepsali, že to pošlou a že to dodavatel stejně neuzná. Ani asi nečekám rady, jen jsem se potřebovala vypsat ![]()
@Ainy To bych si na kopretinu ještě stěžovala. Na mě to zkoušeli v obchodě taky, reklamovala jsem manželovo boty. Prý to neuznají, boty jsou špinavé, že mi je pošlou zpátky, bla bla ( podrážku jsem čistila kartáčkem na zuby ). Reklamaci samozřejmě uznali. Pokud by ti to neuznali, pokud je to možné, šla bych to zkusit na jinou prodejnu. Pokud ne, zkusit to na vyšších místech, člověk je někdy v právu a kopretinám v obchodě se nechce vypisovat s papírama a balit to a posílat.
Ja jsem z reklamace bot vzdycky na prasky
starsi holka mela boty na podzim od deichmana… ne uplne levny ale taky ne buhvi jaka drahota…nicmene po 14dnech ji zacalo tect do bot, sla jsem reklamovat, zenska se do me pustila ze to nejsou boty do mokra…tak jsem na ni valila oci ze jako na kdy jsem ji je mela dat.. az bude 30ti stupnovy vedro?? dala je k oprave a v jaky stavu se mi vratily
neuveritelny, cely rozparany a slepeny, humus humus humus.. celkove je nosila asi mesic, ted na jare uz ji nejsou
@1Luca To je soukromá prodejna, ta paní co ze mě udělala krkavčí matku co nechá chodit nebohé dítě dvě sezóny ve stejných botách je zřejmě majitelka
Mmch. já sama mám sandály už pátý rok a jelikož jim nic není nechám si je klidně i šestý..No kdyžtak si vemu kontakt na toho dodavatele a napíšu výhružný dopis jemu, to se mně osvědčilo u kočáru..