Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@Ainy Asi na tebe zkusila, jestli se toho nezlekneš a nekoupíš hned další dvoje. Já nosím věci, dokud se nerozpadnou, boty mám taky asi už pět let, zimní bunda to samo. A s dopisem ti fandím
.
@1Luca Další dvoje koupím, ale jinde
Mmch. letos jsem „riskla“ zimní boty z Lidlu a jsem nadmíru spokojena. Takže ty sandály zkusím tam, navíc nedělají problémy s reklamací..
Myslíte, že mám šanci? Koupila jsem boty z ccc, zimní, kožené, prodavačka se dusovala, že nepromokave. Koupilajsem tam i kkrém na me a impregnovala. Při jednom jediném mokrém sněhu protekly… Mám to jít zkusit nebo na me zavolání chocholouska?
@MarieOVMUC A to jsou s membránou, nebo to jen prodavačka povídala? Pokud jsou s membránou tak bych šla jinak asi ne
Ale jak to tak dnes vidím tak ti stejně řeknou, že jste je neměli nosit ![]()
@Ainy jen prodavačka povídala, už jsem cetla ty papíry k bote a je tam psané, že nejsou do mokrá. Už takové boty nekoupím, zima konci, tak pal čert, ještě, že letos nebyla namrzla srajda na chodnících…
Před měsícem jsem si koupila semišové kotníčkové boty. Nyní se začínají rozlepovat. V opravně mi řekli, abych je reklamovala, že semiš neradi lepí. Máte někdo zkušenost s reklamací semišových bot? Mám je z Deichmannu.
Tak mě čeká reklamace bot zítra.
V červenci jsem koupila synovi v obchodě botasky. Stály 500Kč.
Nosil je asi do poloviny října (samozřejmě, že v létě nosil více plátěné a sandálky), prodřela se mu podrážka na patách a odlepuje se špička.
Dnes jsem je nesla do prodejny, paní se do mě pustila, že tohle se nemohlo stát ze dne na den, že jsem měla přijít hned při první známce prodírání a že jsou stejně špinavé, že mi je nevezme (v podrážce bylo malilinko hlíny:-(/.
Tak jsem ji řekla, že boty jsou koupené před 4měsíci a že jak to mám jako udělat, když se začnou lehce prodírat, zda kdybych je donesla na reklamaci, jestli by mi dali náhradní nebo bych za dalších 500Kč musela kupovat synovi nové.
Boty jsem dnes kartáčkem vyčistila a zítra tam pošlu manžela.
Ale jsem vytočená!!! Výrobci to dělají schválně tak, že pro děcka vyrobí šmejdy a ví, že je rodiče nepůjdou reklamovat, protože by na nošení museli kupovat další a že další sezonu už je má dítě malé.
@danik píše:
Tak mě čeká reklamace bot zítra.
V červenci jsem koupila synovi v obchodě botasky. Stály 500Kč.
Nosil je asi do poloviny října (samozřejmě, že v létě nosil více plátěné a sandálky), prodřela se mu podrážka na patách a odlepuje se špička.Dnes jsem je nesla do prodejny, paní se do mě pustila, že tohle se nemohlo stát ze dne na den, že jsem měla přijít hned při první známce prodírání a že jsou stejně špinavé, že mi je nevezme (v podrážce bylo malilinko hlíny:-(/.
Tak jsem ji řekla, že boty jsou koupené před 4měsíci a že jak to mám jako udělat, když se začnou lehce prodírat, zda kdybych je donesla na reklamaci, jestli by mi dali náhradní nebo bych za dalších 500Kč musela kupovat synovi nové.
Boty jsem dnes kartáčkem vyčistila a zítra tam pošlu manžela.
Ale jsem vytočená!!! Výrobci to dělají schválně tak, že pro děcka vyrobí šmejdy a ví, že je rodiče nepůjdou reklamovat, protože by na nošení museli kupovat další a že další sezonu už je má dítě malé.
Tak já tě chápu, ale asi bys je fakt měla jít reklamovat hned jak mají známku poškození, a ne je zrasovat do mrtě a potom je jít reklamovat
A vyčištěné jsi je taky měla mít, asi by mě ve snu nenapadlo jít vracet boty s hlínou v podrážce. ![]()
@marmelada78 píše:
Tak já tě chápu, ale asi bys je fakt měla jít reklamovat hned jak mají známku poškození, a ne je zrasovat do mrtě a potom je jít reklamovatA vyčištěné jsi je taky měla mít, asi by mě ve snu nenapadlo jít vracet boty s hlínou v podrážce.
Souhlasim. Posledni krok je ten ze tam poslem manzela aby to vyrval ![]()
Ale boty nejsou dorasované, mají sedřené podrážky, ale ne do „mrtě“.
A té hlíny v podrážce bylo cca 1,5mm na jedné botě.
Mám za sebou bohužel i tu zkušenost, že jsem šla reklamovat synovi plátěné botky po hodině nošení (nepřeháním, fakt byl hodinu venku), boty si vzali na reklamaci, měsíc jsme byli bez bot a pak nám je poslali zalepené.
Nebylo by spíš lepší, než aby obchod dělal vše pro to, aby se vyhnul reklamacím, aby se začaly výrobky vyrábět tak, aby vydržely???
@Kofolová já píšu někde o tom, že je manžel půjde seřvat???
Bohužel moje pracovní doba a místo výkonu práce a umístění obchodu mi neumožňuje dostat se do obchodu kdykoliv, zatímco manžel pracuje cca 3min od prodejny.
@danik píše:
A té hlíny v podrážce bylo cca 1,5mm na jedné botě.Mám za sebou bohužel i tu zkušenost, že jsem šla reklamovat synovi plátěné botky po hodině nošení (nepřeháním, fakt byl hodinu venku), boty si vzali na reklamaci, měsíc jsme byli bez bot a pak nám je poslali zalepené.
Nebylo by spíš lepší, než aby obchod dělal vše pro to, aby se vyhnul reklamacím, aby se začaly výrobky vyrábět tak, aby vydržely???
To jo, to by každopádně bylo lepší.. a taky aby byl na celém světě mír ![]()
Já nevím, no… Když někdo přijde reklamovat zrasovaný boty po sezóně, asi bych si jako prodavačka myslela svoje…
Není to nic proti tobě… A nevyčištěný boty by byly jen poslední kapka… ![]()
Taky jsem jednou nechala manžela řešit reklamaci bot, ale šlo o boty, který měly výrobní vadu - Podle nás, podle prodejce a výrobce ne… Faktem bylo, že prcek po ujití cca 300 metrů v těch botech měl rozedřenou nohu…
Byly to boty skoro za 900, navíc od specializované dětské prodejny jsem čekala, že mi tam poradí a vyberou botu, která mrněti sedne…
Reklamaci teda nakonec uznali, no… ![]()
@danik píše:
A té hlíny v podrážce bylo cca 1,5mm na jedné botě.Mám za sebou bohužel i tu zkušenost, že jsem šla reklamovat synovi plátěné botky po hodině nošení (nepřeháním, fakt byl hodinu venku), boty si vzali na reklamaci, měsíc jsme byli bez bot a pak nám je poslali zalepené.
Tak zas co čekat od bot za 500…
Já ani od dražších bot nečekám, že vydrží dýl jak sezonu…
Třeba na zimu mají kluci boty z tchiba, mladší je má po tejdnu nošení už taky odřený, jenže když vidím, co v tom vyvádí, tak se ani nedivím…
Má je za ten týden zrasovaný víc, jak starší stejnej typ těch bot za celou loňskou zimu… ![]()
Já reklamovala zimní boty po sezoně! s prošlapanou podrážkou v Lidlu.
Bez problémů mi vrátili peníze, ale řekla jsem si, že si raději připlatím a koupím jarní boty přímo v obuvi.
Vidím, že je lepší kupovat boty v Lidlu, kvalita je stejná jako v obuvi, ale při reklamaci nebudou dělat žádné problémy.