Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Pokud vám je ve čtvrtek předepíšou, hned skočíte na protetiku a do týdne by mohly být udělané, když poprosíš, třeba i dříve… Záleží, kolik tam budou mít „práce“…
3HE píše:Dasha01 píše:Tak už to mám vyběhané a ve čtvrtek jedeme na ortopedii. Doufám, že to bude v pořádku, ale jestli ne-jak dlouho jste čekali na ty ortopedické vložky - než vám je vyrobili? Potřebuji totiž malé tento týden koupit boty. V případě, že by potřebovala ty vložky, mají se boty kupovat už s vložkama? Aby seděly obě velikosti
Pipet má pravdu, pokud si myslíš, že má nějaký problém, tak si zajdi k Dr. Stačí se zeptat u nějaké prohlídky dětské Dr., a pokud se jí to nebude zdát, tak tě pošle k ortopedovi. Naše malá má ploché nohy. Dostává jednou za půl roku recept na ortopedické vložky.![]()
Nebo můžu koupit boty a vložky do nich dodám později? Na prodejně těch botek zase tolik nemají, tak ať na nás nějaké zbydou
My máme plochou nohu a vložky nám nevyráběli. Už je mají hotové, jen je upraví na botu, tak je dobré mít boty s sebou. 2. vložky do papuček jsem si upravovala sama. Stačí to jen zastříhnout podle vnitřní stélky boty. Ale kupovala jsem boty s nadměrkem 1,5 cm, přece jenom se ten vnitřek boty díky vložkám trošku změnší.
Včera jsem malé kupovala boty a poprvé jsem koupila boty Santé, jsou s žirafkou a navíc jsem za ně dala necelých 800,–. Ani jsem nevěděla, že vyrábí boty i pro děti
![]()
Dasha - aha, mi je vždycky vyráběli, obkreslili nohu na papír a tak. Ale já jsem neměla na ploché nohy, ale na zborcenu klenbu ![]()
NO, jsem zvědavá, kam nás pošlou, jsme z Novojičínska. Máme tady klasický obchod se zdravotními potřebami, ale jestli je tady někde protetika, kde by malé obkreslili nebo obtiskli nohu, to nevím…
Ortoped určitě poradí. To jsou starosti
Doufám, že je to jen moje falešné tvrzení a že Dr. řekne, že nožky jsou dobré ![]()
Tak jsme dnes byli na ortopedii - Dr. na mě hleděl, co jako chci, že malá je ještě moc malá - 19m. a že noha se ještě vyvíjí, že sice náznak tam je, ale v tomto věku se to ještě neřeší. Je to vyhlášený ortoped v našem okolí, takže mu věřím. Říkal, že máme kupovat certifikovanou obuv - tu kupujeme a ptala jsem se na papučky na doma, tak říkal, že převážně je lepší doma chodit v přezůvkách, ale občas i na boso, ať si noha odpočine. Ale stále jen na boso nedoporučuje. Vím, že na tohle jsou různé názory - on má tento. ![]()
Rascal píše:
http://www.ceskatelevize.cz/…ta-mayerova/
Děkuji, super čtení
Kdybych při pokládání podlahy věděla, že plovoucí podlaha je nejhorší - musí se na ní nosit přezůvky, ptž je moc tvrdá, tak bych si do obýváku dala lino ![]()
Taky díky. Početla jsem si. My jsme místo plovoučky zvolili do celého domu lino a stejně by nemohla chodit bosá, protože je to studený. To bychom museli mít podlahové topení.
Plovoučka je snad nejhorší podlaha ze všech. Už bych to nechtěla ani zadarmo ani kdyby mi platili! Je hlučná, rozlejzá se, citlivá na vodu a když pominu všechny tyhle ty věci, tak si na nich pes ničí klouby, protože je kluzká jako prase a taky pěkně tvrdá no… ![]()
Rascal píše:
Plovoučka je snad nejhorší podlaha ze všech. Už bych to nechtěla ani zadarmo ani kdyby mi platili! Je hlučná, rozlejzá se, citlivá na vodu a když pominu všechny tyhle ty věci, tak si na nich pes ničí klouby, protože je kluzká jako prase a taky pěkně tvrdá no…
Pro nás to byla levnější varianta oproti kvalitnímu, ale drahému linoleu… chození dětí po plovoucí podlaze jsem před 4 lety neřešila…