zkusenost triselna kyla, mate?

172
9.11.06 13:42

zkusenost triselna kyla, mate?

ahoj jelikoz jsem se vcera dozvedela, ze muj syn musi na operaci triselne kyly, a jsem z toho pekne vystrasena.....narkoza atd. tak shanim veskere zkusenosti, prubeh atd.......doufam, ze me nekdo uklidni…nenasel by se tady i nejaky anesteziolog??? mam predcasne narozene dite a jeste nedavno, kdyz mel jit na magnet.rezonanci, tak nam dr.rekli, ze to je urcite riziko…? źitra s edovim snad i termin operace, ale do te doby.....se asi utrapim......
 m+m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20
9.11.06 13:48

a co bys chtěla vědět?

AHoj,
anesteziolog bohužel nejsem, syn prodělal operaci tříselné kýly vloni.
Upřímně řečeno byla jsem z toho taky hodně vedle, ale když bylo PO, tak jsem si říkala, že to byla fakt prkotina. Hlavně, když člověk vidí v nemocnici ty děti co jsou mladší a jdou na svou padesátou operaci.. Ale to je vedlejší.
My jsme během hospitalizace (24 hodin) podávali i homeopatika a obešli jsme se bez veškerých léků.
Ale anestezii měl syn celkovou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
9.11.06 13:53

rozarko a kolik je synovi???
ja vim, ze jsou deti na tom hure, bezpochyby, muj syn byl v nemocnici uz nekolikrat, a vzdy to spatne nesl, infuze do hlavy atd…anestezii nastesti jeste nemel, proto mam strach.....a muzu se zeptat kde byl na operaci??? jak dlouho to tak trva?
diky za odp.
 m+m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
9.11.06 14:20

Synovi v té době byly 3 roky.
V nemocnici nikdy před tím nebyl. Operovali ho v Motole. Ta operace je záležitost víceméně 3 dnů. První den příjem (nic se neděje), druhý den premedikace a výkon, třetí den propuštění domů. V reálu to bylo tak, že jej přijali, zkontrolovali a poslali domů, s tím, že má přijít druhý den v 7 ráno. Nebydlíme daleko, ale vím, že i kamarádi, co to měli do špitálu 30 kiláků, tak je poslali domů. Druhý den dopoledne se nic nedělo a asi půl hodiny před výkonem dostal anesteticko-analgetickou premedikaci. Což byla injekce se silnými analgetiky. Pak už musel ležet. Upřímně nejhorší zážitek z celé operace má právě z TÉHLE injekce. Mami dávali mi injekci do prdky a to fakt bolelo..
Asi po 40 minutách se sjelo dolů na sál a před dveřmi na sál jsme se rozloučili. Samotný výkon trval cca 45 minut. Syn pak vyprávěl, že musel nafouknout balónek.. oni dětem dávají rajský plyn, nedělají jim klasickou intubaci (??), zkrátka jim dají jen tu masku, necpou jim nic do krku.
Když se vrátil na pokoj, byl už vzhůru, byl trošku oblblý. Dostal kapačku do ručičky s fyziologickým roztokem, asi na hodinu. Pak se čekalo, jak to zvládne. Protože nezvracel a nic, směl se opatrně napít po trošičkách. 3 hodiny po výkonu už řádil jak černá ruka a byl fakt problém ho udržet v posteli. Na bříšku měl náplast asi 10×4 cm. Pod tím plastický steh. Najíst dostal teda až druhý den ráno, poblinkal se ráno z hladu, jinak ok. Ráno už odcházel po svých. Ještě byl ten následující den víc unavený, ale bolest nepociťoval. Jizva se mu po půl roce zahojila tak, že není vidět…
Jinak v Motole perfektní přístup lékařů i sester. Byli fakt super. Na oddělení je krásná herna, komunikuje s tebou výhradně psycholog. Občas byl problém si něco vydobýt (kafe, ležení atp.), ale pohoda. Manžel tam byl přes noc, ještě jsem kojila druhou dcerku. Syn si ze strachu, že tam táta nebude vyplakal jednolůžák s přistýlkou.. ;-)
Chceš něco o těch homeopatikách taky?
Můžu říct, že tahle operace je fakt drobounkej výkon, neměj z toho strach. Nemocnici si můžeš vybrat, je-li to možné doporučuju něco jako Motol, protože tam to dělají dnes a denně! Umí to.
Anesteziolog s Vámi probere veškerá rizika a problémy. Do dotazníku jsme vyplňovali fakt každou blbinku, co měl kdy za zdravotní problémy apod.
Druhý den byl synek jak rybička!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
9.11.06 14:29

Rozarko, take nas to cek av Motole, o to vic, je mi tvuj prispevek cennejsi, malej nemluvi jeste moc, vis, toho s etake bojim, ze mi vlastne nic nerekne, uz si tak preju aby to bylo za nami, uklidnila jsi me tim pristupem, fakt se strachy klepu.....ty homeopatika me zajimaji…hlasila jsi to doktorum, nebo jak se to dela a na co presne to je?
dekuji m+m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
9.11.06 14:50

Myslím, že mluva není tak důležitá. To, že mu není dobře, poznáš sama a ty zážitky jsme z toho našeho taky páčili jak dlouho. V podstatě to pak „prokecl“ při hře, že operoval zvířátka.. ;-)
Homeopatika jsme hlásili, dívali se sice trošku divně, nicméně nám nic nevymlouvali, nijak se nepozastavovali ani nám neříkali, že to nemáme dělat. Je to naše dítě a my rozhodujeme o tom, co mu kdo dá a udělá. Takže rozhodování je zcela na tobě, nikdo ti nemůže říct to a to a to uděláte. Ty se rozhoduješ ve spolupráci s lékaři. A ty lékaře by sis měla mít možnost vybrat (v nemocnici to jde hůře, že ..)..
Co se týče homeopatik, tak jsme dávali NUX VOMICA 9ch těsně po operaci. Bylo to na rychlé vyloučení anestezie a analgetik. Dávali jsme jí asi 3× po hodině. Na dobré hojení a prý to působí i na bolest jsme dávali ARNICA MONTANA 15CH.
Tu jsme dávali asi 14 dní. Nejdříve intenzivněji asi co 2 hodiny, pak jsme intervaly prodlužovali, na 3× denně, 2×denně a 1× denně.
Můžu říci, že s Arnicou mám výborné zkušenosti já sama po porodu, manžel po úrazu na ruce a i po synově operaci se to hojilo jedna báseň. Zkrátka se doktoři vždycky diví JAK SE TO PĚKNĚ HOJÍ.. ;-)
Motola se neboj, není to tam žádná velká krása, ale ta všeobecná chirurgie je pro děti moc hezky zařízená, ty tam tu jednu noc na židli zvládneš nebo se dá jít lehnout i do herny na chodbě. Kdyby tě posílali na ubytovnu nebo domů, tak si myslím, že to nemá smysl, obzvlášť je-li synek malý..
Klidně si vezmi s sebou spacák a plácni tam s sebou na zem.. nebudeš ani první ani poslední.
Lékaři s tebou budou komunikovat přes toho psychologa, ten si tam s dětmi i hraje v té herně, je tam spousta krásných hraček. Ten první den nám ani malý nechtěl jít domu, protože nad postelí měl KOMBAJN!!
Navíc tam jsou fakt odborníci, operují se tam mnohem horší případy, takže budou mít zkušenost. Buď v klidu. Přeju Vám, abyste tam nenarazili na žádné protivy, ty můžou být všude, ale my jsme je tam nezažili a byli jsme fakt spokojený!
Jo co je tam FAKT blbý je to, že dostaneš stravenky na jídlo a musíš přes celej barák do jídelny. KDe se najíš nebo si tam necháš vydat studenou mísu. Někdy to tam rodiče dělali tak, že sbírali stravenky a jeden tam došel a přinesl jídlo ostatním…
Můžeš si s sebou vzít kafe a hrneček a oni ti tam přímo na chodbě uvaří kafe. Takže doporučuju tobě tohle s sebou. Je to tam někdy dlouhý…
A víš co? Hlavně tam nehysterčit a nenervovat se, to je pak dítě vždycky víc mimo než ty. Leželi jsme na pokoji s chlapečkem ten měl fakt hysterickou matku.. a chudák kluk. Byl v pohodě, ale ta máma ho vždycky vyplašila. TO ZVLÁDNETE!!! Uvidíš!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
9.11.06 15:19

Toto téma tu nedávno bylo, starší dcera se taky předčasně narodila a byla na operaci tříselné kýly, tady je odkaz, přispívala sem:
 https://www.emimino.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
9.11.06 15:22

Jo Rozarko moc dekuji za rady!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kez by to probehlo hladce........jen jeste malinky dotaz, nemuzu ho predavkovat temi homeopatiky??? vubec se v tom nevyznam, kupuje se to asi v lekarne, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
9.11.06 15:26

Homeopatiky nepředávkuješ když se budeš držet někého doporučeného dávkování. Kupují se v lékárně kde ti i poradí s dávkováním nebo můžeš navštívit přímo homeopata který Vám poradí na míru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
9.11.06 16:21

Sany diky, otviram odkaz a ctu!
pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
9.11.06 16:45

Homeopatiky se předávkovat opravdu nelze nicméně i při jejich užívání je nutná jistá opatrnost. Určitě je lepší je brát z rukou homeopata, na rady lékárníků bych se rozhodně nespoléhala. Už kolikrát mě přesvědčovali, že je jedno jestli 15Ch nebo 30ch a nebo 5 nebo 9ch.. Což samozřejmě není pravda.
Nicméně toto schéma mi bylo doporučeno naší homeopatkou, kdybych si nebyla jistá jeho účinky nebo bych si nebyla jistá, že použití je bezpečné, rozhodně bych to dál neposílala..
A když se zeptáš jiného homeopata, tak je možné, že on ti poradí něco jiného. Jde totiž o to, že každý homeopat má svůj přístup a vnáší do léčby i své „já“.
Pokud si nejsi jistá, tak si o homeopatii něco přečti na internetu, sama uvidíš, jestli je to pro tebe vhodné. Nicméně myslím, že arnicou, rozhodně nic nezkazíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
9.11.06 17:25

Ahoj mum,

taky to máme za sebou a taky v Motole, synovi bylo 10 měsíců. Nakonec nám to dělali akutně, protože se synovi ta kýla uskřinula, čímž jsme se částečně vyhnuli dlouhému hladovění. To je totiž podle mě na plánovaném výkonu nejhorší, že dítě nesmí jíst a 10měsíčnímu prckovi to nevysvětlíš, tvému 22měsíčnímu asi taky ještě moc ne. Takže poslední hodinu a půl Pepíno prořval a sápal se mi po prsu (bylo to v červnu a v neklimatizovaném Motole bylo asi 35 stupňů).
Jinak to proběhlo stejně, chvíli předtím, než si ho vzali, mu dali premedikaci, do půl hodiny od chvíle, kdy se za ním zaklaply dveře sálů, byl zpátky. Akorát pozor na jednu věc, prý asi 5% dětí reaguje na narkózu extrémně, nám se to bohužel zrovna stalo. Takže nám sice předem řekli, že ho přivezou, on bude spát až do večera (na sál šel v jednu odpoledne), pak se bude moct napít čaje nebo nakojit a pak bude spát až do rána, ale když ho přivezli, okamžitě se probral a příšerně řval, mlátil sebou, vytrhl si kanylu, takže mu ji museli znovu zavádět. Museli mu přidat do infuze sedativa a zároveň mu jednu dávku nalít do prdelky, pak už to bylo v pohodě. Druhý den normálně lezl, stoupal si, hned nás pustili domů, vůbec ho to nebolelo, byl v klidu a výhodou tohoto věku bylo, že na to hned zapomněl.
Jinak přestože jsem byla kojící, tak místo pro mě nebylo, takže jsem noc strávila na židličce u postýlky (nenechala bych ho tam samotného), kdybych to věděla předem, vzala bych si spacák. Na rozdíl od rozárky se mnou teda lékaři komunikovali přímo, žádný psycholog mě nenavštívil, i když bych to tehdy byla bývala potřebovala :lol: , vždycky přišel doktor a řekl, co a jak a my jsme mu to odsouhlasili. Stravenky na jídlo jsem dostala, ale od syna jsem se nehla, až přišel manžel,šla jsem si koupit něco k jídlu a on seděl u malého. Všechno bylo OK, sestry výborné, doktoři taky a syn má pouze v kožní vrásce pod pupkem asi 1,5 cm velkou jizvu. Tak se neboj, určitě to taky zvládnete v pohodě! Přeju hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
9.11.06 17:37

Ahoj Zuzle, no to jsi me take uklidnil atrosku.....to vis, nervy pracujou…
jak jsi poznala to uskrinuti…? a za jak dlouho jsi byla v nemocnici????
jela jsi sama nebo sanitkou? ja mam pocit, ze malej uz si dost pamatuje a ze n ato asi nezapomene, no tak uz aby to bylo za nami...........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
172
9.11.06 17:38

jinak take bych ho samotneho nenechala, je to muj malej zavislacek.....i kdybych tam mela stat u te postylky.....se nehnu, to je samozrejmost.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
9.11.06 19:55

Neboj, uskřinutí poznáš, měl tam tvrdou bouli, která nešla zatlačit, ale hlavně plakal, až se třásl, bylo úplně evidentní, že je něco hodně v nepořádku. Jeli jsme hned, byli jsme v Motole do 20 minut. Neboj, to zvládneš!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí