Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, jdu pro zkušenosti, ne pro diagnózu ![]()
Syn měl dva dny horečku, pak se mu objevily pupínky. Ve školce jsou neštovice, ze začátku jsem si to myslela, že to tak bude. Má to alennejvic na obličeji - kolem pusy, nosu, pár větších na uších. Něco na dlaních, pak na intimních místech pár, pár na stehně. Ani doktora moc neví, jen říkala, že neštovice to nejsou. Jaké jsou vaše zkušenosti se 7. Nemoci? Byla vyrazka tam kde „má“ být, nebo jiná a jinde? Chytili jste to od dětí? ![]()
U dcery byla okolo pusy, na lytkach, chodidlech, i pod nehty na nohach, v oblasti pod plenou, ma uchu…
@Kiwijeta
Moji kluci měli oba sedmou nemoc, dva dny teplota, ta skončila a udělaly se pupínky na rukou, chodidlech a kolem pusy. Nikde jinde to neměli, ale tak asi to může být i jinde po těle ne?
@Meggiska doktorka říkala, že to bývá i v těch intimních oblastech, ale četla jsem i v jiných diskuzích že to vesměs může být prostě tam, kam si to dítě sahá ![]()
Syn měl hodně osypaný ruce, stehna. Ve vlasech nic, na obličeji malinko. V puse pár aftů. Na dlaních a ploskách nohou nic. Nejdřív jsme mysleli, že má alergickou reakci na něco. Pak tedy i na kožním tvrdili, že 7. nemoc.
@Kiwijeta
Tak je docela pravděpodobné, že to bude sedmá nemoc
u nás to vypadalo takhle + kolem té pusy ![]()
Syn to měl hodně na rukách, ty měl úplně osypane, trochu na obličeji a par pupinku na nohách (spis nárty, kolena a vnitřní strana stehen). Doma to od syna nikdo nechytl, ani mladší sourozenec.
Dcera v roce měla naprosto šílený průběh, měla slité obří puchýře naprosto všude, sloupala se ji kůže a asi za měsíc ji slezlo asi 5-6 nehtů….já to chytla taky, vysev jen na rukách a ploskach nohou, slezli mi 4 nehty…takže pokud slezou nehty, byla to 7 nemoc, ale podle tech pupinku na nohách bych tipla, že ano ….bohužel na to nevzniká imunita, takže ji muže prodělat znovu
Pridavam fotky. V intimnich oblastech toho mela hodne. Na rukach vubec. Taky ji cca po mesici slezly nehty, pod kterymi mela apson jeden pupinek. U doktora jsem tehdy nebyly, ale byla to jasna 7. nemoc.