Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky.Hodně jsem četla o tomto prášku a zajímá mě jakou máte zkušenost?Já používám lovelu,ale nejsem moc spokojená.Málej je ještě atopik,ale prášek mu nic nedělá akorát nic moc nepere.A ještě k tomu mále tvrdou vodu.A co takhle skvrny,hlavně banán?A kde se dá koupit tento prášek Ecover,jaké balení to je a jeho cena?Dá se koupit i levněji třeba na netu?Děkuji a poradte. ![]()
Ahoj, neni to prasek, ale praci gel.
Na me je trochu drahy, koupila jsem ho v DM, flaska stala 200, je to myslim 1,5l, ale davkuje se snad 60-100ml na jedno prani.
Takze ted uz mam koupeny praci gel ulrich.
Ecover je dost „vonavy“, jsou v tom asi nejake olejicky, ulrich je nevonavy, davkovani je nizsi.
Zatim jsem v nem prala jen v ruce, dodelavam ten ecover, ale vim, ze si ho holky pochavluji, i na pliny, ze vypere.
Da se koupit v latkovych eshopech nebo eko eshopech, napr. branakdetem.cz, vbavlnce.cz, latkovky.cz a spouste dalsi, zkus zadat na zbozi.cz a vyjede ti nejlepsi cena
Ahoj já momentálně používám Ecover a zatím jsem s nim spokojená.......co se týče skvrn od banánu, tak s tím má myslím problém skoro každý prášek, zkus si koupit žlučové mýdlo na skvry, to používám a skvrny od mrkve, banánu jdou dolů.
A ten ulrich kolik stojí akde se koupí?A je dobrý taky na alergie?
Já používám Ecover GEL a v ničem jiném už neperu, při praní některého světlého prádla přidávám Ecover bělící prostředek (pochopitelně je bez chlóru). Nemám rozhodně pocit, že by pral hůř než jiné gely a prášky. Některé skvrny je pochopitelně potřeba předeprat třeba žlučovým mýdlem nebo „mýdlem s jelenem“, jinak je asi nevypere nic. Mám i Ecover aviváž, „jar“ a různé další čistící prostředky a jsem naprosto spokojená. Ten prací gel navíc krásně voní.
Výrobky Ecover se dají koupit ve specializovaných prodejnách s ekodrogerií (kupř. v Ostravě je teď jedna nová ve Zborovské ul.), v prodejnách Zdravý styl a pár věcí, např. zrovna ten gel a aviváž, prodávají DM drogerie.
Moje děti díkybohu nejsou atopici, takže snášenlivost Ecoveru takto citlivou pokožkou posoudit nemůžu.
Treba tady
http://www.branakdetem.cz/…ulrich-2.htm
Zalezi na tom, odkud jsi, Brana ma prodejnu v Brne a v Praze, vbavlnce ma prodejnu v Ostrave a v Praze, jinak nemam moc prehled o kamennych prodejnach. No a samozrejme muzes objednat pres internet, ale kdyz objednas jen toto, tak ti to s postovnym vyjde draho.
Ahoj!
Ecover na praní už nějakou dobu používám.
Dá se koupit gel i prací prášek. Já kupuje ten gel v drogerii DM. I když ho tam teď zdražili, tak musím zkusit mrknout, kde by šel koupit levněji.
Atopika doma mám a nedělá mu to problém. Ale vzhledem k tomu, že je to hodně individuální, dopředu ti to nikdo neřekne.
Myslím, že pere celkem dobře. Na skrvrny si ale kup žlučové mýdlo (v DM taky mají). Místo aviváže používám ocet.
já jsem ho jednu dobu používala a bohužel složení naší vody snižuje hodně účinnost praní, takže špinavější věci mi bohužel nevypral. Ikdyž jsem používala žlučové mýdlo z DM. Až se narodí miminko, tak v něm budu zase prát, třebas to už bude lepší.
já teďka peru ve Froschi, pere líp, ale zase není tak ekologický jako ecover.
V DM ho bohužel hodně zdražili, taky budu kupovat ve větším balení někde přes net.
Ahoj, na ty fleky je nejlepší odstraňovač skvrn od Ecoveru. Já to zkusila o třeba staré fleky od krve se vypraly na 40stupňů a vše je jako nové. Asi nejlepší akce mají na www.ekologicke-produkty.cz kde někdy dostaneš i něco zdarma tak to zkus ![]()
Ahoj treba vyskusať Ecover Gel na pranie 1,5L dostaneš v dm. V prípade škvrn je dobre gel dať priamo na miesto kde je skvrna a potom dať prať.
Ecover nie ne agresivny a funguje co sa týka prania a je vhodný pre ludi s citlivou pokozkou. My sme mali dieťa s atopickým exemom a vyliečila nás lekarka, ale Ecover Gel používame stále.
Taky pridavam zkusenost s Ecoverem. Doma ho uz pouzivame pres rok. Jak gel na prani tak avivaz a aji gel na myti nadobi. A dle mých zkušeností mi 1,5 litru ecoveru vystačí na 3 měsíce, je pravde že sme zatim jenom 2 a až se rozrostem tak se spotreba zvetsi. To same s mytim nadobi 0,5 litru my vystaci na 2 mesice.
Obnovuji tuto diskuzi. Kvůli domácí čističce odpadních vod jsem přešla na používání výrobků Ecover. Použila jsem tabletu do myčky a nádobí i vnitřek myčky jsou po umytí potažené jemným bílým práškem a jedna ( asi ne moc kvalitní ) sklenička z varného skla je celá bílá. Nejde to umýt, to sklo je jakoby vyleptané. Stalo se vám to taky? Na obalu tablet je napsáno, že díky rostlinným složkám změkčí i tu nejtvrdší vodu. Hodně tvrdou vodu máme… Program na myčce mám nastavený na tablety „all in one“. Napadá mě jedině, že bych nastavila program, aby myčka brala ze zásobníku i sůl na změkčení vody. S jinými „neekologickými“ tabletami jsem takový problém nikdy neměla. Máte prosím s těmito tabletami někdo zkušenost? Děkuji za vaše příspěvky.
S tabletami Ecover zkusenosti nemam, ale all in one nejsou, tak nastav jiny program, tim to mozna bude. A taky lestidlo (da se dat ocet). Jinak pouzivam tablety DM Nature, jsou taky eko a myjou krasne.
Děkuji za odpověď, DM drogerii v dosahu nemám, ale zkusím je nějak poshánět. Ty od Ecover mě zatím docela zklamaly.
@Lipovanda Ahoj, při tvrdé vodě to chce mít sůl na max. Taky máme hrozně tvrdou vodu a když jsme tu sůl jednou snížili (jen pro zajímavost, co to udělá), tak to taky bylo všechno bílé…rychle jsme to hned zase vrátili na max. a je to v pohodě.