Zkušenosti s Invií

529
1.1.23 22:06

Zkušenosti s Invií

Dobrý večer.
Jel jste někdy někdo přes Invii na dovolenou od zahraniční cestovní kanceláře? Jaké máte zkušenosti? Proběhlo vše v pořádku??
Samozřejmě bych raději od české CK, ale ty zahraničí CK to tedy mají za příznivější ceny. Odlety jsou z Prahy. Chceme jet s dětmi, tak váhám aby jsme pak nebyli nemile překvapeni.
Díky za případné zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1160
1.1.23 22:42

Invia to jen přeprodává, pokud se něco pokazí, budou nejspíš dělat, že se jich to netýká a budou odkazovat na tu cestovku, od které to přeprodávají. Zrovna loni se to dost řešilo, byly nějaké problémy, s dětma bych do toho asi nešla. Jinak já jela přes Invii dvakrát, ale byly to české cestovky a bylo to ok, ale už bych to spíš nevolila.

Edit: přikládám článek
https://www.novinky.cz/…vie-40399087?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2033
1.1.23 22:55

Mně se to přes invii ani nepovedlo koupit. Vybrala jsem zájezd a druhy den volali, že vlastně už je obsazeny nebo tam nemůžou být dva dospělý a kojenec… No ale tě mají něco jiného (2cx drazsiho). :roll: uz to používám max jen jako vyhledávač.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
1.1.23 22:58

Před asi 10 lety, CK ale byla česká. Bez problému. Od tý doby to nevyužívám, jelikož pro single cestování se to silně nevyplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.1.23 12:42

Nedoporučuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76675
2.1.23 12:45
@werakla píše:
Dobrý večer.
Jel jste někdy někdo přes Invii na dovolenou od zahraniční cestovní kanceláře? Jaké máte zkušenosti? Proběhlo vše v pořádku??
Samozřejmě bych raději od české CK, ale ty zahraničí CK to tedy mají za příznivější ceny. Odlety jsou z Prahy. Chceme jet s dětmi, tak váhám aby jsme pak nebyli nemile překvapeni.
Díky za případné zkušenosti.

Invia jen přeprodává zájezdy od různých CK, takže je to zbytečný mezičlánek, dovolenou si kup přímo od CK, která ji pořádá - i když je zahraniční

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
2.1.23 14:56
@Santa Juana píše:
Mně se to přes invii ani nepovedlo koupit. Vybrala jsem zájezd a druhy den volali, že vlastně už je obsazeny nebo tam nemůžou být dva dospělý a kojenec… No ale tě mají něco jiného (2cx drazsiho). :roll: uz to používám max jen jako vyhledávač.

Mám stejnou zkušenost minule léto. Chtěla jsem narychlo někam odjet, měla jsem nečekaný volno a svým způsobem nuceny, nikam mi nevychazely letenky tak, aby mi to sedelo do termínu. U Invie jsem si vybrala několik zájezdu, čekala jsem na potvrzení a prověření nevím jak dlouho a nakonec nic z toho nebylo dostupný. Dělají z lidi úplné blbce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
boricmytu
2.1.23 15:27

My byli přes INVII 2× a vždy vše bez problémů, když byl problém, tak jsme jim volali a hned se o vše postarali.

Poslední dovolenou nám přerušil covid a nedalo se vycestovat, dostali jsme od nich poukaz v plné částce s platností 3 roky a tento rok jsme to využili a opět bez problémů.

Ale pokud jedeš sama, nebo ve dvou, tak bych to řešil jinak, booking atp.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.1.24 03:04

Přes INVIA jsem objednala zájezd od CK CORAL. Nabízeli pouze možnost závazně a s okamžitou platbou/převodem bez možnosti předem ověřit, zda je zájezd aktuální. Než jsem platbu převodem zaplatila, napsala jsem INVIA ať potvrdí, že se zájezd bude konat, ale opakovaně tvrdili, že zájezd teprve ověřují u CK, což trvalo skoro celý den a platbu jsem už nestihla uhradit ve stejný den, kdy byla splatnost. Poslali pozdě jakousi sms, že najednou je zájezd aktuální. Celé jednání je nesolidní a podezřelé. Když jsem kontaktovala zákaznický servis INVIA, jak to tedy je a jestli mohou zájezd garantovat, tak mi ještě vyhrožovali a vydírali, abych potvrdila storno zájezdu s pokutou 15tis. s odkazem na obch. podmínky CORAL. Dle jejich systému jsem při objednávce podepsala smlouvu tzv. ASYNCHRONNÍ PLATBA, potvrzovací sms kód přes mobil, kterým se údajně smlouva INVIA závazně podepisuje a mohou ji vymáhat! Je to podvod, klamavá reklama a klamání zákazníků s nátlakovým jednáním. Bohužel pozdě jsem našla na internetu a FB, že běžně prodávají zájezdy nejen od CORAL, které neexistují, pak lidem nutí jiný zájezd a zadržují peníze. Měla jsem vážný zájem o zájezd, ale nyní mám velkou nedůvěru a obavy, že nebude zájezd ani peníze a ještě hrozí exekuce! Jak je možné postupovat a bránit se v tomto případě? Má INVIA jako zprostředkovatel právo cokoliv vymáhat, požadovat storno poplatky a ještě tvrdit, že postupuje dle obchod. podmínek CORAL, která má také negativní recenze?! Nemá v tomto případě zaplatit škodu zákazníkům a za porušení zákonu? Proč to neřeší ČOI?! Tímto varuji další, aby také nenaletěli, neposkytovali osobní údaje a nenechali se zastrašit. Pokud to budou řešit Černé Ovce, kontaktujte mě na sm2016@seznam.cz

• Citovat
  • Upravit
28
20.1.24 05:24

Invia už nikdy v životě. Prodali nám zájezd, vše probehlo hladce, my přes měsíc v domnění, že dovca bude a pár dní před odjezdem ( jarní prázdniny) napsali, že jim hotel napsal, že je obsazeny a že nikam nejedeme. ( přitom jsme při koupi požadovali, ať jim hotel potvrdí, že místo má). Nabídli nám jiný hotel přes 100 km daleko??, odmítli jsme, pak nabídli hotel dokonce v jiném státě?? Chtěli jsme jet na konkrétní místo, protože nás bylo více rodin a to místo známe. Komunikace s Invia hrůza - my to můžeme udělat, podepsali jste to v podmínkách bla bla. A pak nám ještě několik týdnů drželi naše peníze, až po urgenci je poslali zpět- bez jakékoliv omluvy. Takže Invia se už u nás nesmí ani vyslovit. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
20.1.24 06:05

Invie nikdy!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5075
20.1.24 11:22

Já mám zkušenosti bezproblémové. Průvodce (s kterým se řešily případné problémy) byl z CK, která zájezd pořádala a nevěděl ani, kdo si u nich zakoupil zájezd přímo a kdo přes agenturu. Prostě agentura.

Příspěvek upraven 20.01.24 v 11:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
20.1.24 11:25

Invia je dobra jako vyhledávač. A pak kupovat přímo u pořádající agentury.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
20.1.24 11:28

My jsme kdysi přes Invii objednávali zájezd, hotel byl dostupný, ale nebyly letenky. Byl to ale Superlastminute. Nakonec nám zájezd našli a dovolená byla super. Já ale objednávám a létám s českou CK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5075
20.1.24 11:58

Možná to dobře nechápu a potřeboval bych vysvětlení: jak může mít Invia (nebo obecně cestovní agentura) problém s hotelem, s letenkami - nemá ten problém příslušná CK? Hotel přece není ve vytahu s CA, ale s CK:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí