Zkušenosti s prací v bance
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Zkušenosti s prací v bance
Ahoj holky,
letos mi končí rodičák a hledám práci, jelikož můj zaměstnavatel zavřel mojí pobočku kde jsem dělala office managera. Koukám na zaměstnání v bance. A moje otázka zní jaké máte zkušenosti s prácí v bance? V jaké bance, jaký byl plat a jaký byl zaměstnavatel. Zatím jsem slyšela recenze na Českou spořitelnu, tak by mne zajímaly i jiné banky (KB, Moneta, ČSOB apod). Moc děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Dělala jsem v Raiffeisenbank, ve zkusebce (v Praze) 15000, pak 17000 plus nejake odmeny, kdyz se splni plan.. ten se nesplnil vlastne nikdy. Mimo Prahu meli lidi min penez. Tekrat k nam nastoupil novy reditel, mel cerstve po VS ekon., zadnou praxi a rovnou mu dali tenhle post, tak klidne zkus cilit vys. Museli jsme, ted uz nevim, ja jeden, nebo dva tydny do Olomouce na skoleni. Byla to ale zakladni pozice provozni banker… po zapracovani jsi mohla postoupit vys.. mit svoji premiovou klientelu, delat hypoteky apod. Byli jsme mapa pobocka o ctyr zamestnancich, takze neexistovalo zavrit na obed, delalo se bez pauz, rano v sedm, max v osm, kdyz nebyla porada, domu ve ctyri, ve stredu v pet, nekolikrat za mesic treba v osm, protoze byla „inventura“ penez.. Zamestnavatel prispival na dopravu a na dress code. Anonym, osobni informace, dekuju ![]()
- Citovat
- Upravit
@hudečice píše:
17 hrubého ve zkušebce v Práglu?
Mazec.
rok 2011-13, treba uz tisicku pridali ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
rok 2011-13, treba uz tisicku pridali
i tak to bylo na prágl málo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co vím, tak ty lidi mají méně než kdejaký dělník a ještě buzeraci za neplnění produktů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Chvili jsem pracovala pred par lety v airbank, plat ve zkusebce kolem 18 cisteho, po zkusebce kolem 23, ale zalezi na vsem moznem. Zaklad je maly a zbytek je za plneni a dalsi veci. Ale treba se to uz zmenilo, nevim…a co jsem slysela od zname, tak v CSOB maji kolem 19 cisteho
- Citovat
- Upravit
Díky holky za odpovědi. Já nechci jít pod 20 čistýho, zkušeností mám dost… Tak snad něco seženu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já od 2015 do 2017 pracovala v KB bez předchozích zkušeností z banky jsem nastoupila za 27.500,– + bonusy tu vycházely tak 4 až 5 tisíc měsíčně a vyplácí se čtvrtletně a ročně + do toho počítám benefit body. Navíc stravenky bez doplatku.
Mě se na pohovoru ptali kolik chci a ja řekla 35 tisíc.
Ale rozhodně to není med, musíš plnit ambiciózní plány, zajišťovat si schůzky a líbat prd*le svým nadřízeným což není nic pro mě. ![]()
- Citovat
- Upravit
Pracuji v ČSOB na centrále (tedy ne běžná prodejní síť. Myslím, že hodně záleží na tom, na jakou pozici by jsi se hlásila. Pokud je mi známo, největší fluktuace a nespokojenost je na pobočkách.
Stížnosti se týkají zejména vysokých plánů, na kterých vázne nemalá část výplaty a ani tak to není nic moc. debata za poslední rok se velmi vyostřila a kulminovala reklamou Lidlu, že jejich běžný pracovník z náboru dostane cca 25k, což u nás pobočkáři nemají. Následovala doslova smršť stížností a dlouhé vyjednávání s odbory podpořené navíc vydáním zprávy, že banka měla za rok zisk cca 15 mld.
Výsledkem byl velmi komplikovaný systém změny hodnocení, který měl prý přinést férové zvýšení platu všem dle jejich pozice. Lidé se u nás ptali, zda tedy mohou vědět ta finanční pásma dle pozice, ale bylo řečeno, že to banka zveřejnit nechce, protože by se to dostalo ke konkurenci. Nevím, jak pro koho z ostatních, ale u mne to slavné zvýšení plus o 1,75% hrubého - fakt nekecám. Zároveň s tím se zase mírně snížil roční bonus, ačkoliv dle KPI jsem na tom pořád stejně a prý patřím k těm výše hodnoceným.
Bohužel už odešlo několik lidí, které jsem viděla odcházet nerada a obávám se, že pokud třeba konkurence nabídne slušné platové ohodnocení, řadu lidí zejména z poboček prostě snadno přetáhne. Tak asi tak…
Práce mne baví a chci se jí nadále věnovat v ČSOB, protože věřím, že fakt má smysl. Zároveň tedy ovšem vnímám tu skepsi z finančního ohodnocení kolem a tedy není to příjemný pocit ani pro mne. Ať člověk chce nebo nechce, nahlodává tě takový ten pocit, že na jednu stranu vesele křičíme do světa, jaké super výsledky jsme dosáhli, stavíme se do čela trhu, ale vždycky, když se rozvíří debata kolem financí, mám pocit, že z toho vždycky vypadne jen nějaká „geniální“ myšlenka, jak na lidech prostě škudlit na naprosté maximum.
Za mne tedy práce fajn, ale přístup vedení k lidem v otázce financí neskutečný. Ono snad kdyby řekli nemáme, nepřidáme, část lidí by rovnou odešla a bylo by to. Ale takové to „my vám přidáme, zatím nebudeme zveřejňovat jak, ale počkejte na roční bonusy, těšte se“ a pak takový výsledek, to si člověk připadá spíš jaksi podvedeně.
- Citovat
- Upravit
Pracuji take v centrale CSOB a naprosto souhlasim s prizpevkem vyse, nenapsala bych to lepe.
- Citovat
- Upravit
Práce v bance:-(
Ahoj,
práce v bance je velmi náročná a nedoceněná, obzvláště v ČSOB. Je nedělě podvečer a já už mám zase depku co bude zítra. Ta naše banka, se tak změnila k horšímu, že se tomu až nechce věřit. Nikdy tu nebyla taková fluktuace a pořád někoho zaučovat a ten pak stejně odejde za lepším(minimálně finančně).
Už taky hledám něco lepšího.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak v ČSOB už budou asi zakázaný i odbory. Banka odmítá příspěvky strhávat i z platu, to je prostě neskutečný. Představenstvo se chvástá jak jsou dobří, že zastavili fluktuaci, přitom to vůbec není pravda. Čobka je na tom mnohem hůř než ČS. Do teď nemáme ani kolektivku. ![]()
- Citovat
- Upravit
Moje práce v Raiffeisenbank
Poslal jsem si životopis na pozici OSOBNÍ BANKÉŘ (Junior).
po 14 dnech se mi ozvala paní z ejčár ať se dostavím na pohovor assessment který se měl konat již za 4 dny. Bohužel Žádné slíbené podkaldy kde se má pohovor konat jsem nedostal. Tak jsem opět kontaktoval paní ejčár a ona mi s omluvou poslala pozvánku. Po dostavení se na pohovor centrály Pankrác měli asi 15 minut zpoždění. Pohovor byl v naprostým pořádku jen jsem se zděsil, co se to tam hlásí za lidi (2 Ukrajinky, nějaký blázen apod).
Pohovor probíhal v naprostým pořádku Představení, Co víme o bance a důvod proč chceme pracovat právě u nich, poté nastala zábavnější část a to skupinová práce na téma koho příjmeme do práce asi z 7 lidí a jejich popisu uvedeném na A4.
Následně se rozhodli kdo postoupí do dalšího kola a kdo ne (z 10 lidí zbylo 5).
Poté jsme měli další část pohovoru a to osobní sezení s p. Ejčár + 2 manažeři poboček na téma další hry ale již každý sám spočítejte peníze (z Dostih) napočítejte 150 tisíc a v průběhu počítání k vám příjde klient (Důvod byl, zda-li dokážeme dělat 2 věci najednou a jak se klientovi v takovém případě zachováme). Ukončením pohovoru bylo napsat na papír kolik bychom chtěli peněz (od-do) a také v čem vynikáme oproti ostatním.
Po assessment pohovoru nám sdělili že se do 7 dnů ozvou.
Hurá volá mi chlap ze Zličína který byl součástí assessment pohovoru ať se dostavím k němu na pobočku. Pohovor probíhal asi 1,5 hodiny s tím že se mi do 7 dnů ozve. Po 7 dnech mu volám co a jak a on že prý na to zapomněl ať mu dám ještě další 3 dny. Po následujících 3 dnech mi volal chlap z Václaváku ať se dostavím na pohovor k němu.
Na václaváku byla přítomna opět p. z Ejčár + manažer a jeho zástupce s tím že mi opět dají vědět do 7 dnů. Po 7 dnech mi volá p. z Ejčár že mě bere ale že mi může nabídnout 24 tis možná po domluvě s nadřízeným 25. Na pohovoru Prosek byl přítomný tamní manažer, p. z Ejčár + Regionální ředitelka.
Konečný verdikt mi zavolala p. z Ejčár že Regionální ředitelka se rozhodla pro jiného kandidáta.
(Otázky typu kolik je opravdové minimum za které by jste byl ochoten pracovat.
Jste ochoten si sundat náušnice z ucha a mít jej přelepené páskou?) Opravdu nejsou na místě.
Jinak celý proces pohovorů trval 58 dní ![]()
A slíbené zpětné vazby kterou se chvástali jsem se do dnes nedočkal ![]()
takže za mě Raiffeisenbank rozhodně NE
- načítám...
- Citovat
- Zmínit