Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Já si RS nemůžu vynachválit. Je to skvělá rychlovka, dobře se dotahuje. Jeden jsem vozila pořád v autě, na běhání po doktorech, na poštu, do obchodu. Doma jsem nosila na boku při vaření, když se mi nechtělo motat se šátkem. Někdo si stěžuje na nerovnoměrnou zátěž, mně to nijak zvlášť nezmáhalo.
Tak ono je to fajn na kratší nošení, ale nést v tom dítě třeba dvě hodiny, to už si moc představit nedokážu. Kdežto v šátku bez problémů. Takže hodně záleží na tom, jak moc v něm budeš nosit.
Ahoj, s dovolením, obnovuji. Potřebovala bych vybrat ring sling. Už teď má macoun 11kg/8m, teď budu poponášet tak do obchodu, u vaření a tak, ale chci hlavně na příští léto, což bude vážit asi 40kg, nebo nevím. Láká mě, že to nacpu do tašky a zpruzence tam poponesu. Manducu na dlouhé nošení mám, taky asi 4ks normál šátků. 2 děti jsem odnosila a toto nepotřebovala(manduca forever), ale se 3ks dětí mám čím dál větší nároky na skladnost, váhu a důležitost dané táhnuté věci s sebou.
Rozhoduju se mezi bavlnou a bavlnou nakombinovanou s čímkoli, ale bojím se, že to zprasím nedbalou údržbou a taháním po zemi
Přemýšlím nad RS Stroch Leo, popř. nějaký nosnější Nati, Didy, nebo se plácnu a koupím Oschu, ale nevím, jestli to má cenu.
Mátě, prosím nějaké tipy, popř rady?
Moc děkuji.
Ahoj chtela bych se zeptat od kolika mesicu je dobre davat malou do ring sling. Vazani satku me moc neba a v nositku se ji zatim libi jenom obcas. Chtela bych pouzivat na noseni doma. Mala ma prave 3m a vazi 6 kg. Tak uz se docela pronese
diky
Ahoj holky,
chtěla bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s Ring Slingem? Myslím tím jednoduchost úvazu, nandání miminka, rozložení váhy atp? Mám jeden v merku, ale nejsem si jistá způsobem nošení a nejsem moc zdatná v manipulaci s dítětem. Moc děkuju za odpovědi