Zkušenosti se softshellovou bundou
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Zkušenosti se softshellovou bundou
Chtěla bych se zeptat, jak jste spokojené se softshellovými bundami, všude se propaguje, jak jsou prodyšné a nepromokové, prostě super. Jednu jsem si koupila, ale nadšení nesdílím, zdá se mi hodně neprodyšná, zpotím se v ní mnohem dřív než v čemkoli jiném, a to nejsem typ, který se moc potí. Jsou různé druhy softshellek, záleží na značce? Jsou některé opravdu prodyšné, že se v nich nezpotíte?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Vajka záleží hlavně na materiálu, na voděpropustnosti a paropropustnosti… ohledně toho pocení hlavně tedy na té paropropusnosti směrem ven… pokud máš nějakou slušnou, bude to tam napsané… pokud máš nějakou, kde to výrobce ani neuvádí, tak se nediv… a taky zimní (s vnitřní stranou fleecovou) bude venku na sluníčku hřát mnohem víc než ta odlehčená verze… a jako vše ostatní, je to funkční oblečení, ideálně je kombinovat to s funkčním prádlem, abys měla pořád pocit, že jsi v suchu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jí mám a jsem maximálně spokojená. Běhám v ní celou zimu, je moc příjemná. Záleží i na výrobci, já mám Alpine..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Slušní výrobci uvádí vodeodolnost a paropropustnost. Ta je důležitá pro to dýchání, měla by být min.3000
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vajka a jakou máš?
My máme softshellky celá rodina, bundy i kalhoty a jsme spokojení…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Arumba píše:
Slušní výrobci uvádí vodeodolnost a paropropustnost. Ta je důležitá pro to dýchání, měla by být min.3000
Tak zrovna ty 3000 mi přijdou celkem málo, to mají takové ty fakt obyč… tedy mě to nevadí, vyhovují mi, ale moc nedýchají.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Regina Hero mně se i ty kalhoty docela líbí, ale nosím spíše elegantní módu tak nevím jestli si e koupit. Ale s bundou jsem moooc spokojená
- Citovat
- Upravit
Tak zalezi na materialu, konkretne prodysnosti a pak samo na cinnosti co delas a venkovnich podminkach.soft bych. si dneska na sport nevzala.rano na beznou pochuzku pri teplote okolo peti stupnu jo. v zime je super na sport pri teplotach okolo nuly, jian pri desti nebo vetru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuju za příspěvky, asi nebude tak špatná, spíš se ji musím naučit nosit. Vzala jsem si ji dnes odpoledne a to asi není to pravé počasí pro softshellku.
Jinak štítky se složením jsem samozřejmě vyhodila, takže jakou má propustnost, nevím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Vajka jeste teda zadnou nemam, ale chci a jak jsem zjistila, rozdily jsou nedozirne. ty lepsi maji na sobe visacku se stupnem vodeodolnosti a paropropustnosti. Ty z Lidlu (a jine nejlevneji) obvykle ne, cili lze ocekavat, ze to bude nepromokave jako sustakovka a prodysne jako plastenka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pudloslava Tak to zas pravda není, nepromokavé jdou i ty levné (třeba z Lidlu), s prodyšností už je to horší, ale s pláštěnkou bych to nesrovnávala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MarkétkaBeruška píše:
@Regina Hero mně se i ty kalhoty docela líbí, ale nosím spíše elegantní módu tak nevím jestli si e koupit. Ale s bundou jsem moooc spokojená
no tak my do lesa a na hory elegantní módu nějak nenosíme, spíš to sportovní oblečení… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit