Babypoint Zenith Race a Caretero Sport Classic

Anonymní
31.1.12 10:38

zkušenosti z autosedačkou

Máte někdo zkušenosti z autosedačkou Babypoint Zenith Race a Caretero Sport Classic?Nevím,kterou mám pro dcerku vybrat,samozřejmě chci tu nejbezpečnější.Nebo mi můžete nějakou podle vašich zkušeností doporučit?Je jich na trhu tolik,že se mezi nimi nedokážu zorientovat :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3119
31.1.12 10:39
Anonymní píše:
Máte někdo zkušenosti z autosedačkou Babypoint Zenith Race a Caretero Sport Classic?Nevím,kterou mám pro dcerku vybrat,samozřejmě chci tu nejbezpečnější.Nebo mi můžete nějakou podle vašich zkušeností doporučit?Je jich na trhu tolik,že se mezi nimi nedokážu zorientovat :nevim:

ahoj tak zkušenost s touhle autosedačkou nemám, ale máme maxi cosi tobi a teď pro druhé budem kupovat vajíčko od maxi cosi. Jsme s maxinou moc spokojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
31.1.12 10:40

bebypoint zenith máme byl v ní starší ted je v ní mladší a pak do ní půjde i miminko a jsme spokojení nikdy s ní nebyl žádný problém pro děti je pohodlná dá se polohovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101755
31.1.12 10:44

No, pokud chceš bezpečnou sedačku, tak bych vybírala mezi těmi, které prošly testy, což není ani jedna z uváděných. A pak bych šla do kategorie 9-18 a ne 9-25, protože ty 9-25 jsou úplně k ničemu.
Jinak mezi dobré pásové se dá počítat romer a maxicosi, mezi pultíkové kiddy a cybex.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
31.1.12 11:40
Anonymní píše:
Máte někdo zkušenosti z autosedačkou Babypoint Zenith Race a Caretero Sport Classic?Nevím,kterou mám pro dcerku vybrat,samozřejmě chci tu nejbezpečnější.Nebo mi můžete nějakou podle vašich zkušeností doporučit?Je jich na trhu tolik,že se mezi nimi nedokážu zorientovat :nevim:

pokud chcete to nejbezpečnější, tak nevybírejte z těchto, tyto nebyly v testech bezpečnosti, tak se neví, jak jsou bezpečné( pbecně sedačky 9-25 nikdy nevycházely dobře v testech bezpečnosti), jinak je to jedna a ta samá sedačka jen prodávaná pod několika různými názvy.
raději vybírejte ze sedaček 9-18, a mezi nejlepší isofixové 9-18 patří Römer safefix plus, Römer Duo plus, Maxi-cosi Pearl s Familyfix, nebo Besafe IZI Comfort isofix, bez isofixu pak Römer King plus, Maxi-cosi Tobi, besafe IZI Comfort nebo Kiddy Energy Pro, všechny jmenované mají 4* z bezpečnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11466
31.1.12 12:01

Mě ty sedačky 9-18kg přijdou hrozně malé. :think: Tak opravdu jen na to 9-10kg dítě. Třeba 14kg syna už tam v oblečení nenarvu, je tam jak sardinka. Navíc je i dost dlouhý. Proto jsme koupili větší sedačku 9-25kg. :think:

Nevíte, proč se netestují i tyto sedačky, ale jen ty nejdražší? Mě by zajímaly třeba i ty levnější, ale prostě se netestují. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
31.1.12 12:23
Almondea píše:
Mě ty sedačky 9-18kg přijdou hrozně malé. :think: Tak opravdu jen na to 9-10kg dítě. Třeba 14kg syna už tam v oblečení nenarvu, je tam jak sardinka. Navíc je i dost dlouhý. Proto jsme koupili větší sedačku 9-25kg. :think:Nevíte, proč se netestují i tyto sedačky, ale jen ty nejdražší? Mě by zajímaly třeba i ty levnější, ale prostě se netestují. :cert:
nevím proč ale podle mě tak špatné být nemůžou protože tu babypoint tu vídám v autě celkem často a já s ní neměla žádný problém ani u jednoho s kluků jediný co byhc nekoupila je 9-36kg .
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
31.1.12 13:04
Almondea píše:
Mě ty sedačky 9-18kg přijdou hrozně malé. :think: Tak opravdu jen na to 9-10kg dítě. Třeba 14kg syna už tam v oblečení nenarvu, je tam jak sardinka. Navíc je i dost dlouhý. Proto jsme koupili větší sedačku 9-25kg. :think:Nevíte, proč se netestují i tyto sedačky, ale jen ty nejdražší? Mě by zajímaly třeba i ty levnější, ale prostě se netestují. :cert:

testy provádí německá ADAC a ta testuje všechny sedačky, které se u nich dají koupit( oni anonymně sedačky nakoupí v obchodech, aby byly ty testy objektivní, bez zásahu výrobce), ale protože se třeba Babypoint či Coneco neprodává v německu( možná ví výrobce proč je tam nenabízí) tak se nedostanou do testů a nejsou testované

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11466
31.1.12 13:41

Aha děkuji. A u nás se nedělají žádné testy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
31.1.12 14:11

ne, u nás se žádné testy nedělají, ono každý test sedačky stojí cca 50.000,– Euro, takže zde není kdo by to platil, kdežto v německu, kde ADAC má několik milionů členů má dost prostředků, aby to platil
kdysi( v roce 2010) se zde u Mladé boleslavi, kde je zkušebna Dekry dělal test sedaček, ale byl placený německým Auto motor a sport, a dělali tenkrát jen 10 sedaček, navíc zdejší testovací dráha není tak velká jako v tom německu u ADACu.
tyhle testy co dělá ADAC se pak v česku přepisují do češtiny a vydává je třeba D-Test

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101755
31.1.12 23:18
Crystal87 píše:
Almondea píše:
nevím proč ale podle mě tak špatné být nemůžou protože tu babypoint tu vídám v autě celkem často a já s ní neměla žádný problém ani u jednoho s kluků jediný co byhc nekoupila je 9-36kg .

No, to, že se hodně objevují bude spíš tím, že jsou levné… a to jestli je špatná nebo ne se pozná až při nehodě.
A nevím co máš proti 9-36, na rozdíl od výše jmenovaných jsou v téhle kategorii opravdu bezpečné sedačky co dostali 4*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
1.2.12 08:28
j.a.n.i1 píše:
Crystal87 píše:
Almondea píše:
nevím proč ale podle mě tak špatné být nemůžou protože tu babypoint tu vídám v autě celkem často a já s ní neměla žádný problém ani u jednoho s kluků jediný co byhc nekoupila je 9-36kg .
No, to, že se hodně objevují bude spíš tím, že jsou levné… a to jestli je špatná nebo ne se pozná až při nehodě.
A nevím co máš proti 9-36, na rozdíl od výše jmenovaných jsou v téhle kategorii opravdu bezpečné sedačky co dostali 4*
no neívm jeslti 3000 je levné asi jak pro koho mně to zrovna levné nepřijde o tom fakt pochybuju vude se píše jak jsou ty nekolikaktegoriové nebezpečné apod a najendou budou mít takový počet?tose mi fakt nezdá
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101755
1.2.12 09:23
Crystal87 píše:
no neívm jeslti 3000 je levné asi jak pro koho mně to zrovna levné nepřijde o tom fakt pochybuju vude se píše jak jsou ty nekolikaktegoriové nebezpečné apod a najendou budou mít takový počet?tose mi fakt nezdá

Nevím, kde si vzala 3000,–, já zadala do googlu tu Caretero Sport Classic a vyběhla na mě cena 1650,– a ano to mi přijde na sedačku až podezřele levné, i když je pravda, že to nemusí nic znamenat.
A to, že se ti to nezdá, je tvoje věc, ale já považuji za důvěryhodnější zdroj testy ADAC, než nějaké kecy novinářů. Nehledě na to, že 9-25 je taky vícekategoriová, takže podlé tvé logiky špatná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
1.2.12 09:33

No nemluvím o caretero ale bb…já mám bybapointku někdy z roku 2008 a stála 3000.....viděla jsi někdy naživo 9-25 a 9-36?pokud ano tka to se fakt nedá srovnávat ale z toho co píšeš jsi je asi enviděla že je v nich spoustu rozdílů.....proto podle ěm špatná není ale ta více rozsahová ano ta rpvní je jak 9-18 jen má prostě větší rozsah…neívm o tom že ta druhá by byla třeba polohovatelná?to asi těžko že? a už o pohledu je tam rozdíl dost patrný ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101755
1.2.12 09:49

Naživo jsem je viděla, stejně jako dobré 9-36…
A 9-25 není stejná jako 9-18, má jeden podstatný rozdíl, od 18 kg už se dítě poutá klasickým pásem z auta, takže nevidím jediný důvod proč tuhle sedačku vůbec kupovat, stejně se bude muset koupit ještě jedna a od 18 kg výše mi to přijde dost nebezpečné, protože při nárazu celá váha sedačky cpe dítě do pásů a díky polohování je výrazně těžší než očesaná 9-36 nebo 15-36 a nic tím nezískám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí