Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Anonymní píše:
Máte někdo zkušenosti z autosedačkou Babypoint Zenith Race a Caretero Sport Classic?Nevím,kterou mám pro dcerku vybrat,samozřejmě chci tu nejbezpečnější.Nebo mi můžete nějakou podle vašich zkušeností doporučit?Je jich na trhu tolik,že se mezi nimi nedokážu zorientovat
ahoj tak zkušenost s touhle autosedačkou nemám, ale máme maxi cosi tobi a teď pro druhé budem kupovat vajíčko od maxi cosi. Jsme s maxinou moc spokojení.
bebypoint zenith máme byl v ní starší ted je v ní mladší a pak do ní půjde i miminko a jsme spokojení nikdy s ní nebyl žádný problém pro děti je pohodlná dá se polohovat..
No, pokud chceš bezpečnou sedačku, tak bych vybírala mezi těmi, které prošly testy, což není ani jedna z uváděných. A pak bych šla do kategorie 9-18 a ne 9-25, protože ty 9-25 jsou úplně k ničemu.
Jinak mezi dobré pásové se dá počítat romer a maxicosi, mezi pultíkové kiddy a cybex.
Anonymní píše:
Máte někdo zkušenosti z autosedačkou Babypoint Zenith Race a Caretero Sport Classic?Nevím,kterou mám pro dcerku vybrat,samozřejmě chci tu nejbezpečnější.Nebo mi můžete nějakou podle vašich zkušeností doporučit?Je jich na trhu tolik,že se mezi nimi nedokážu zorientovat
pokud chcete to nejbezpečnější, tak nevybírejte z těchto, tyto nebyly v testech bezpečnosti, tak se neví, jak jsou bezpečné( pbecně sedačky 9-25 nikdy nevycházely dobře v testech bezpečnosti), jinak je to jedna a ta samá sedačka jen prodávaná pod několika různými názvy.
raději vybírejte ze sedaček 9-18, a mezi nejlepší isofixové 9-18 patří Römer safefix plus, Römer Duo plus, Maxi-cosi Pearl s Familyfix, nebo Besafe IZI Comfort isofix, bez isofixu pak Römer King plus, Maxi-cosi Tobi, besafe IZI Comfort nebo Kiddy Energy Pro, všechny jmenované mají 4* z bezpečnosti
Mě ty sedačky 9-18kg přijdou hrozně malé.
Tak opravdu jen na to 9-10kg dítě. Třeba 14kg syna už tam v oblečení nenarvu, je tam jak sardinka. Navíc je i dost dlouhý. Proto jsme koupili větší sedačku 9-25kg. ![]()
Nevíte, proč se netestují i tyto sedačky, ale jen ty nejdražší? Mě by zajímaly třeba i ty levnější, ale prostě se netestují. ![]()
Almondea píše:nevím proč ale podle mě tak špatné být nemůžou protože tu babypoint tu vídám v autě celkem často a já s ní neměla žádný problém ani u jednoho s kluků jediný co byhc nekoupila je 9-36kg .
Mě ty sedačky 9-18kg přijdou hrozně malé.Tak opravdu jen na to 9-10kg dítě. Třeba 14kg syna už tam v oblečení nenarvu, je tam jak sardinka. Navíc je i dost dlouhý. Proto jsme koupili větší sedačku 9-25kg.
Nevíte, proč se netestují i tyto sedačky, ale jen ty nejdražší? Mě by zajímaly třeba i ty levnější, ale prostě se netestují.
Almondea píše:
Mě ty sedačky 9-18kg přijdou hrozně malé.Tak opravdu jen na to 9-10kg dítě. Třeba 14kg syna už tam v oblečení nenarvu, je tam jak sardinka. Navíc je i dost dlouhý. Proto jsme koupili větší sedačku 9-25kg.
Nevíte, proč se netestují i tyto sedačky, ale jen ty nejdražší? Mě by zajímaly třeba i ty levnější, ale prostě se netestují.
testy provádí německá ADAC a ta testuje všechny sedačky, které se u nich dají koupit( oni anonymně sedačky nakoupí v obchodech, aby byly ty testy objektivní, bez zásahu výrobce), ale protože se třeba Babypoint či Coneco neprodává v německu( možná ví výrobce proč je tam nenabízí) tak se nedostanou do testů a nejsou testované
ne, u nás se žádné testy nedělají, ono každý test sedačky stojí cca 50.000,– Euro, takže zde není kdo by to platil, kdežto v německu, kde ADAC má několik milionů členů má dost prostředků, aby to platil
kdysi( v roce 2010) se zde u Mladé boleslavi, kde je zkušebna Dekry dělal test sedaček, ale byl placený německým Auto motor a sport, a dělali tenkrát jen 10 sedaček, navíc zdejší testovací dráha není tak velká jako v tom německu u ADACu.
tyhle testy co dělá ADAC se pak v česku přepisují do češtiny a vydává je třeba D-Test
Crystal87 píše:Almondea píše:nevím proč ale podle mě tak špatné být nemůžou protože tu babypoint tu vídám v autě celkem často a já s ní neměla žádný problém ani u jednoho s kluků jediný co byhc nekoupila je 9-36kg .
No, to, že se hodně objevují bude spíš tím, že jsou levné… a to jestli je špatná nebo ne se pozná až při nehodě.
A nevím co máš proti 9-36, na rozdíl od výše jmenovaných jsou v téhle kategorii opravdu bezpečné sedačky co dostali 4*
j.a.n.i1 píše:no neívm jeslti 3000 je levné asi jak pro koho mně to zrovna levné nepřijde o tom fakt pochybuju vude se píše jak jsou ty nekolikaktegoriové nebezpečné apod a najendou budou mít takový počet?tose mi fakt nezdáCrystal87 píše:No, to, že se hodně objevují bude spíš tím, že jsou levné… a to jestli je špatná nebo ne se pozná až při nehodě.Almondea píše:nevím proč ale podle mě tak špatné být nemůžou protože tu babypoint tu vídám v autě celkem často a já s ní neměla žádný problém ani u jednoho s kluků jediný co byhc nekoupila je 9-36kg .
A nevím co máš proti 9-36, na rozdíl od výše jmenovaných jsou v téhle kategorii opravdu bezpečné sedačky co dostali 4*
Crystal87 píše:no neívm jeslti 3000 je levné asi jak pro koho mně to zrovna levné nepřijde o tom fakt pochybuju vude se píše jak jsou ty nekolikaktegoriové nebezpečné apod a najendou budou mít takový počet?tose mi fakt nezdá
Nevím, kde si vzala 3000,–, já zadala do googlu tu Caretero Sport Classic a vyběhla na mě cena 1650,– a ano to mi přijde na sedačku až podezřele levné, i když je pravda, že to nemusí nic znamenat.
A to, že se ti to nezdá, je tvoje věc, ale já považuji za důvěryhodnější zdroj testy ADAC, než nějaké kecy novinářů. Nehledě na to, že 9-25 je taky vícekategoriová, takže podlé tvé logiky špatná.
No nemluvím o caretero ale bb…já mám bybapointku někdy z roku 2008 a stála 3000.....viděla jsi někdy naživo 9-25 a 9-36?pokud ano tka to se fakt nedá srovnávat ale z toho co píšeš jsi je asi enviděla že je v nich spoustu rozdílů.....proto podle ěm špatná není ale ta více rozsahová ano ta rpvní je jak 9-18 jen má prostě větší rozsah…neívm o tom že ta druhá by byla třeba polohovatelná?to asi těžko že? a už o pohledu je tam rozdíl dost patrný ![]()
Naživo jsem je viděla, stejně jako dobré 9-36…
A 9-25 není stejná jako 9-18, má jeden podstatný rozdíl, od 18 kg už se dítě poutá klasickým pásem z auta, takže nevidím jediný důvod proč tuhle sedačku vůbec kupovat, stejně se bude muset koupit ještě jedna a od 18 kg výše mi to přijde dost nebezpečné, protože při nárazu celá váha sedačky cpe dítě do pásů a díky polohování je výrazně těžší než očesaná 9-36 nebo 15-36 a nic tím nezískám.