Zkusit na nočník?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5889
21.5.22 21:35

Dala bych stahovací plenu(pants) a začala bych tím, že si bude sedat na nočník, když půjdu já a před výměnou pleny(ideálně po probuzení apod.). Až zvládne toto, tak bych začala dávat na nočník častěji a pleny bych nechala jen na noc a dávala bych slipy a furt bych vysvětlovala, že do nich už čůrat nemůže. S nehodama se dá počítat. Ale třeba syn to v roce a půl zvládal po 3 dnech, čímž mě překvapil. A po čase jsme zkoušeli i nedávat plenu na spaní přes den a teď ve dvou letech nemá ani na noc. U něj bojujeme ještě s čůráním venku. Nechce čůrat venku, jen na záchodě. Ale čekám, že to brzy taky zvládne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
21.5.22 21:38

@Kolicek95 takhle se to dělávalo kdysi. Vysazovalo se na nočník v určitých časových intervalech a děti byly bez plen třeba od roku.
Já teda se všemi dětmi na nočník trénovala od doby, co seděly. Velice brzy pochopily, co se do něj dělá. Když je tvá malá taková šikovná, zkoušela bych při každém přebalování, nebo když řekne, dát na nočník, ať ví, na co ta věc vůbec je. :) A uvidíš, jestli tam něco udělá.
Druhá možnost, že jí sebereš plínu, zpočátku budou třeba nehody, ale třeba to brzy pochopí. My jsme odplenkovávali poslední dítko minulý týden a během 4 dnů byla bez nehod a říká si spolehlivě. Nevysazuji pravidelně, občas se zeptám, ale jinak to nechávám na ní, ať je zodpovědnost při případné nehodě na ní :) Jinak malá má 2 roky, ale čekala jsem na teplejší počasí. Na velkou hlásila už od ledna, ale to čůrání bylo potřeba trošku popostrčit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
21.5.22 22:14
@Kolicek95 píše:
Holky, dcera 17m, myslíte, že jeví známky, že by mohla na nočník? Občas hlásí, že je vyčůraná, vykakaná a chce přebalit. Čůrá poměrně velké porce a vydrží celkem dlouho suchá. Ráno mívá kolikrát suchou plenu. Schody chodí po dvou, drží se teda zábradlí nebo za ruku ( to prý je taky znak :nevim: ). Taky má 2m sestru a přebalování dvou dětí mě popravdě začíná dost sejřit. :lol: :lol: Se ségrou je v pohodě, žádný regres jsme nezaznamenali.
A jak se to vlastně s tím nočníkem dělá? Já vždy myslela, že se prostě sebere plena a nechá se dítě dole bez běhat, ale manžel, že se prosazuje třeba po půl hodině na nočník a zas obléká. Jako to mě asi klepne jí tolikrát oblékat a nasazovat plenu. 8o Ona mi zdrhá a někdy se i skoro pere, jak ji tím přebalováním zdržuju. Mívám na sobě mladší v nosítku… No je to ostuda, že o tom nic nevím, ale moc jsem to zatím neřešila, počítala jsem s tím až kolem druhého roku. Teď ale měním celkem názor a říkám si, že bych to nějak zkusila. Celý večer budu studovat o nočníku asi :lol:

Neeee.
Ucis se salto tak, ze jdes a skocis?

Nejdriv nocnik hned po probuzeni na chvilku. Zbytek casu normalne plena. Po spani se vyvura snad kazdy a tim se to fixuje. Klidne takto par tydnu. Pak si dite bud zacne rikat samo nebo zacnes posazovat treba pred prochazkou, pred spanim.
Teorv az kdyz je plena sucha, sundas ji.

Kdyz se nedari, klidne o krok zpet

Je to trenink jako kazdy jiny, nastuduj principy, jak se organismus uci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

LOCKIG

• (4.9) + 8 recenzí

Nočník žabka

• (4.5) + 2 recenze