Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Žienky
Ste niekedy nervozne? Som kvôli tomu zlá matka? (To vraví môj manžel).1Mam 1.5r. synčeka. Je to môj výtužený. Ale priznám, že keď sa zobudí večer, a to ma už pravidelnu rutinu že medzi 19:30 chodi spať. Samozrejme predtým kúpanie a UM. O 1.5ho sa zobudí a, keď ho položím tak vstane tak som veru nervozna riadneeee lebo vtedy je jediný moment kedy si môžem sadnúť. Keď malý zaspí tak ešte popracem, a dačo mužovi prichystám na večeru. Mne večeru nik nespraví🫢 Cez den spi raz 1.5hod. A ja ledva dačo stihnem.
Já bych taky byla značně nervózní, kdybych musela dospělému chlapovi chystat večeře, kdyz sama padám na hubu. A on by mi podekoval tím, že mi řekne, že jsem zla matka. ![]()
@Kika541996 píše: Více
aha, další služka a macho manžel, který nic nedělá, a ještě kritizuje ![]()
manžel nemá ručičky? nemůže si večeři přichystat sám?
a jinak dělá v domácnosti co? nic, že?
Muž má taky ruce, večeři si může udělat sám, nebo místo tebe uspat dítě. Nejsi zla, ale asi jen unavená. To, že děti budí je normální, je zbytečné se kvůli tomu zlobit..
Rozumím. Tvůj 1,5 letý vytoužený synáček vyžere to, že tobě nikdo neudělá večeři, zatímco ty kmitáš kolem mužíčka. To dává smysl. I tobě?
@Alušáček píše: Více
no přesně, zakladatelka by se měla zlobit na netáhlo manžela, ne na batole, které se chová jako batole
Manžel nemá paprče? Tam máš chladničku tam si urob! Tam je tanier, tam jedlo… ![]()
Moje máma není zlá, ale vydržet se s ní nedá. Tvrdí, že je jen nervózní. Z pohledu okolí je ale dost šílená. To, čemu ona říká nervozita, to se běžně označuje za vztek a agresi. Tak doufám, že na tom nejsi takto.
Nezlob se na dítě. Zlob se na chlapa. Když ty chystáš večeři, tak on by mohl jít za dítětem nebo obráceně. Jemu je třeba otevřít oči.
Zatím má dítě jen 1,5 roku. Už máš nervy na pochodu. Co budeš dělat, až bude mít dítě pubertu?
@Silvianna píše: Více
I kdyby toho měla na starosti celou kopu, tak jí to neopravňuje být na dítě nepříjemná. Jak k tomu to dítě přijde?
Miluji své dítě nade vše. Ale nehodlám mu vše podřídit. A ano, když jsem ho uspala, jednu dokojila, potřebuji chvíli psych. klidu a on za dvacet minut zase ječí, že chce prso, jsem velmi, velmi nervózní
jako špatná matka si nepřijdu, mám jen jedny nervy a jo, nejsou kdovijak silné.
Já jsem to teda vyřešila tím, že jde spát později. Případně jde někdo rovnou spát s ním a jak spí někdo vedle, je víc v klidu. Tohle nám teď nějaký ten týden funguje. Je po mně sova.
@Anonymní píše: Více
No jak, tak, že matka je jen člověk. Nepíše, že je naštvaná na dítě. Mně stačilo zavrcet cestou do ložnice a na dítě už zase tutam, ať teda spinká
a co jako.
@Anonymní píše: Více
Manžílek v práci neobědvá? Nebo požaduje ještě teplou večeři?
Pokud tedy pracuji ústy (třeba postiženej malíř), protože je bezruký, příp. bezprstý, tak mu tu večeři připrav. Pokud ruce má, tak nerozumím této diskusi
a
…