Zlatý retriever - máte? Poraďte...

3396
26.1.11 11:00

Zlatý retriever..máte? Poraďte...

Zdravím všechny,
máme dvě holčičky, pohodářky (1,5 a 3 roky), dům, zahradu. Sice bydlíme v centru města, ale do parku cca 5 minut chůze. Řešíme, jestli je už vhodný čas na štěně. Chceme fenku zlatého retrievera.
KDO MÁTE NEBO ZNÁTE RODINKU S RETRIEVEREM, PORAĎTE, JESTLI BYSTE ŠLI DO ŠTĚNÁTKA S MALIČKÝMI DĚTMI?
Mně osobně to přijde úžasné, chci, aby mé děti vyrůstali se psem, ale přítel přišel z pánských hovorů včera s tím, že je to blbost (dokonce ho přesvědčovali, že lepší plemena jsou yorkšírský teriér a německý ovčák..a rybičky). Ty názory neberu, ale chtěla bych argumentovat zkušeností rodin s retrieverem.
moc moc děkuji a přeji krásný den :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3040
26.1.11 11:03

Tak pokud psa, tak k takhle malým dětem yorkšíra určitě nee. přimlouvala bych se za retrivra. Samo, budete muset být ve střehu, protože štěňátka jsou hodně živá, ale šla bych do toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
26.1.11 11:04

Ahoj tak výběr plemene je podle mě ideál. Já znám z okolí dvě rodiny co mají zl. retrívra. Jedni mají malýho klučinu bylo mu myslím rok a půl když si ho pořídili, jako ten pes je k němu naprosto úžasnej. Akorát teda to celý nemá moc dobrej vliv na vztah rodičů " stylem manžel žárlí na psa" ale v jejich situaci oprávněně, paní se do něj zcvokla, speciální jídlo, výstavy atd.
Jako kdybych chtěla k dětem psa tak jedině tuhle rasu! Ale u ns to nehrozí my psa nechcem :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
26.1.11 11:04

Ahoj, tak my máme retrívra (už 4 roky teda,ale pořád šílený tele :mrgreen: ) a mimčo (2měsíce). A je to super. Pejsek má malého hodně rád, NIKDY nikoho nekousl (záleží na výchově), dokonce je to takovej ňouma, že když jsem byla ve škole a přítel musel zůstat dlouho v práci, tak poslal kolegu k nám, aby ho vyvenčil a přesto, že ho pes nikdy neviděl, tak se v pohodě nechal vyvenčit a ještě se radoval :lol: :lol: Takže za mě - retrívři jsou rodinní psi a jsou vážně hodní k dětem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
26.1.11 11:09
lemaz píše:
Tak pokud psa, tak k takhle malým dětem yorkšíra určitě nee. přimlouvala bych se za retrivra. Samo, budete muset být ve střehu, protože štěňátka jsou hodně živá, ale šla bych do toho.

proč ne yorkšíra?? To je taková primapřerostlá myš ;) kamarádka ju má cca půl roku a holka (necelé 3 roky) je s ní parťačka :D
Ale pravda, být v baráku se zahadou tam na nějakou přerostlou myš prdím, a jdu do retrívra nebo vlčáka. :pankac:
Dlemého je retrívr fakt zlatej pes, neznám v okolí nějakého že by byl problémový.A je to téměř jedinný pes, který když ke mně odněkud přiběhne tak se ho nebojím že by mi něco udělal (samo respekt mám, nesahám na něj, ale jsem v klidu).
Vlčáky jsme měli 2 )druhého ještě máme, resp. naši) a jsou to taky supr parťáci. Jára si s ním bezva vyblbne, honí se spolu, pes járu prání a chrání … ale řekla bych ře retrívr je klidnější :).

• Citovat
  • Upravit
3153
26.1.11 11:10

Ahoj, máme bílou retr. fenku. Zajímali jsme se taky jakýho si pořídit pejska, aby to šlo k dětem. Byla nám doporučena právě tahle rasa, že je k dětem a klidné povahy, který má rád společnost.
Ted má 2,5 roku a jsme rádi, že jsme se rozhodli pro ni :-). Je stále ještě taková hravá, ale k dětem a oni k ní je vztah super :-D .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1971
26.1.11 11:20

Tak já osobně Zlatýho retrievra mám - te´d už skoro 9ti letou fenku…a můžu k dětem jenom doporučit! Měli jsem nejprve jí a potom Davídka a můžu říct že za celou dobu nebyl jediný problém, dokonce jsme měli i 5 štěńátek a ty malého vysloveně zbožňovali. Pokud si s ní hrál, a lozil po ní byla vždy v klidu až jí to už začalo vadit, radši odešla - nezaútočila!!!Štěńátko si na vaše děti zvykne hned od začátku a bude je milovat, kort fenka…jediný s čím budete bojovat bude temperament štěńátek, jsou hrozně hravé a neuvěřitelně rostou rychle… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
26.1.11 11:24
enia píše:
Zdravím všechny,
máme dvě holčičky, pohodářky (1,5 a 3 roky), dům, zahradu. Sice bydlíme v centru města, ale do parku cca 5 minut chůze. Řešíme, jestli je už vhodný čas na štěně. Chceme fenku zlatého retrievera.
KDO MÁTE NEBO ZNÁTE RODINKU S RETRIEVEREM, PORAĎTE, JESTLI BYSTE ŠLI DO ŠTĚNÁTKA S MALIČKÝMI DĚTMI?
Mně osobně to přijde úžasné, chci, aby mé děti vyrůstali se psem, ale přítel přišel z pánských hovorů včera s tím, že je to blbost (dokonce ho přesvědčovali, že lepší plemena jsou yorkšírský teriér a německý ovčák..a rybičky). Ty názory neberu, ale chtěla bych argumentovat zkušeností rodin s retrieverem.
moc moc děkuji a přeji krásný den :kytka:

pes je to pro děti vhodný, ale myslím, že retrívr patří mezi rasy s vysokou nemocností :think:

• Citovat
  • Upravit
35417
26.1.11 11:24

Ahoj, s retrivrem zadnou blizsi zkusenost, tady neporadim. Ale mam nemeckeho ovcaka (nekolikateho) a k takhle malym detem bych stene nedoporucovala. Nepises, jestli mate s chovem psu nejaky predchozi zkusenosti :?: Pokud ne, tak ovcak je fakt blbost. Z vlastni zkusenosti s ruznymi psi muzu rict, ze NO jsou i s kvalitnim vycvikem do dvou tri let fakt nerizene strely :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12681
26.1.11 11:40

mám zlatýho retrívra, jsou mu 4 roky a když byl štěňátko byli synovci ještě hodně malý, hrozně si s ním vyhráli a on je miluje do dneška. musí se akorát hlídat aby dítě neporazil a nebo když se váleli při hře po zemi tak aby je neudlachnil, dítě si hraje, pak už brečí a chce pryč, ale pes si pořád hraje :mrgreen: nikdy je ale nekousl a absolutně se nebojím, že by někdy kousl, teď čekáme mimčo a nebojím se je ani nechat o samotě, přece jen už to není štěně a tak není tak divokej
máme i vlčáka a nikdy by jsem nenechala běhat vlčáka s malými dětmi po zahradě bez dozoru- bála by jsem se, je ostřejší
mý rodiče mají jorkšíra a tchýně čivavu- nikdy by jsem je k dětem nechtěla, neustále se osapují a koušou jakmile se jim děje něco, co se jim nelíbí.
retrívrovi můžou děti utrhnout ocas a on nehne brvou, takže za mě retrívr

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4755
26.1.11 11:48

Enio, stav se i s holkama k nám a uvidíš, nebo ti marušku půjčím na víkend :-D , akorát jedna věc je ta, že štěně je tak do 3 let magor, aktivní, blbne, neposlochá, je to mimino, pak puberťák… ale zlatíčko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.11 12:16

my ted teprve čekáme miminko a psíka jsem si pořídili. Retrívra bych doporučila, je to kliedné a mírné plememo, ale je dosti velké. My máme českého strčakáče, je to pes vyšlechtěný k laboratorním účelům tak že vydrží prý ledasco.. a musím říct je to zlatíčko, nic nám ještě nezničil a hodný a klidný.. je mu ted 5 měsíců. hodně se koukej zda ten pes vyžaduje hodně pohybu a zda je náročný na pozornost :-D . jinak nenech se odradit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3586
26.1.11 12:20

Já taky můžu zlaťáčka jenom doporučit. Hlavně už při výběru štěněte dávat důraz na klidnou povahu a hlavně si nechat poradit od chovatele. Pokud je dobrý, doporučí vhodnén štěně. Já jsem zlaťáka měla, sestra byla ještě malá a nikdy nebyl žádný problém - naopak. Myslím, že jako rasa k dětem (mimřádně empatický pes) je to perfektní volba :palec: . Ale jak jsem psala, záleží i na povaze štěněte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
26.1.11 12:26

ahojky,ja jsem byvala chovatelka zlatych retrivru.nasemu synovi byl teprve rok,kdyz uz sedel s fenkou betty v jejim kosi-fotky mam. radim koupit psa od chovatele s papiry,kvuli vylouceni ruznych nemoci-velmi caste byvaji potize s klouby.velice dulezite je,hlavne kdyz mate deti,aby byl pes pravidelne ockovan a odcerven!!!! par hodin vycviku uz od veku stenete neni na skodu,nam stacily 2 hodinky na to aby pes netahl „jak kun“-vyplati se!jinak tato rasa je nejlepsi pro deti,to je bez diskuse..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
26.1.11 12:34

ahoj, přidávám se do diskuze.

Také máme hnědé labradora. Je to velký mazel a co se týče dětí, ideál. Je to hrozně oddané zvíře, celou rodinu miluje a přikláním se k tomu, že někdy až moc. Hraje si, že by povalil, ale rozhodně ne záměrně ublížil.

Také jsme plánovali nejdříve mít rodinu a pak pejska, ale příroda chce jinak a máme nejdříve pejska a snad bude i rodina. Ale jsme moc rádi, že ho máme, je to radost naší rodiny a všichni ho mají moc rádi. :-)

Posílám foto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný