Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím asi před 4 dny sem dobral prosulpin uz jej prý brát nemam když se cítím dobře což sem se cítil. Včera sem si dal 3 piva desítky a po probuzení šílená bolest hlavy a je mi cely den blbě jako na zvracení kocovina ze by to byla nevim po třech desítkách je pravda ze sem asi měsíc nepil na ty léky ale cítím se fakt hrozně připadá mi ze zachvilku to semnou někde sekne. Kdysi cca pul roku z5 sem normalne dával 6piv denně a uplne v pohodě jestli to muze byt jeďte tim prosulpinem? Diky ![]()
No, asi by jsi měl přestat pít. 3 nebo 6 piv denně opravdu neni rozhodně pohodě
ještě s léky
Prosulpin patří mezi neuroleptika (antipsychotika), nepíšeš, z jakého důvodu jsi jej užíval a pouze měsíc??? V psychiatrii se léčba počítá na měsíce až roky, opravdu ti psychiatr (???) dovolil lék vysadit? Alkohol se silně nedoporučuje během užívání většiny léků, u těch psychiatrických obzvlášť. Takže ano, v těle máš určitě ještě hladinku léku a mohl špatně reagovat s alkoholem. Není OK, co děláš.
Meěl sem problem se zažíváním byl sem na gastro napsal mi ze to bude nejspíš problem psychosomatický nasadil prosulpin tak sem ho poctivě bral bez alkoholu jednu rano jemu vecer. Napsal sem mu ze již dobírám poslední tablety napsal ze pokud se cítím oka tak mohu vysadit. Tak sem vysadil a asi po 3tim dnu sem si dal 3 pivka což si myslim neni takovy pruser. A dnes den po alkoholu a cejtim se strašně hlavne hlava a nevolnost a toto opravdu kocovina není byl sem zvykli pít 6piv denně uplne v pohode ted sem dal 3 a su vyřízen. ![]()
@Radek0007 píše: Více
Nejsem tady od toho, abych tě jakkoliv soudila ohledně počtu tvých obvykle vypitých piv, ale podle mě, to zcela určitě souvislost má… Účinky léků v krvi a celém organismu, přece jen nějakou tu dobu přetrvávají a proto mohly i vyvolat takovouto nežádoucí reakci na alkohol, která by možná nemusela být až tak „nepřiměřená“, kdyby šlo jen o to
jedno pivko…