Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Muj syn ma 4 roky…A venku mezi detma se chova hrozne…Kope, krici, bije, pluje, haze piskem…neposloucha a ja slzy v ocich:-(Co s nim??Na zadek nepomaha..vyhrozovani nepomaha…Dnes jsem ho sebrala za tres dom a venku pekne my doma..Plakal omlouval se mi ze uz nebude, ale to rikal i pred tim..Kdo ma podobne zazitky? A nejaka rada? Dekujiiiii…
Duslednost. Kdykoliv by se tak zacal chovat, takbych mu rekla, zejeste jednou nekomu ublizia jdeme domu. Pokud tak udela, okamzite sesebrat a jit, i kdybys ho mela jeciciho odnyst. Necekej nemozne ihned, zazraky do tri dnu, ale po nejake dobe se to urcite zlepsi
Toto si myslim taky..jen skoda ze venku vazne pekne a domu se cloveku nechce..ale jinak to nevidim:-(Kdyby takove chovani nekde videl..ale co on nevymysli:-(jen chodi a dela naschvale detem okolo:-(
@andrejkamik no o to ucinejsi to bude, kdyz jekrasne a on bude drepet doma. Pokud vyslovene chodi a dela naschvaly, nepokousi se tim ziskat pozornost? Nektere deti se snazi ojakoukoliv, i negativni pozornost je pozornost. Nejsi tehotna nebo nema sourozence, na ktereho by zarlil?
Sourozence nema ale tehotna jsem…I kdyz toto delal i pred tim…On se neumi zahrat:-(A kdyz jo..je to zazrak…Asi se budu muset v necem napravit, jen nevim v cem:-(
A jak se chová doma a ve školce?? Ve školce taky bije děti?
Ve skolce mezi detma leta..z jednoho mista na druhe…a nic tak nedela..Nema tam asi maminku a ani babicku tak si netroufa..Doma treba ted po takem uzasnem dnu si pekne hraje..nosi mi knizky a je uplne v klidu…O je..Dnes jsem z toho byla zoufala jak na me druhe maminky pokukovali:-(
Jenom důslednost. Jakmile udělá něco z toho, cos popisovala, bez milosti jít z hřiště. Nemusíš hned domů, můžete si dát prostě prochajdu mimo hřiště. Být doma se čtyřleťákem je trest spíš pro rodiče než děti
Na druhou stranu, tohle je spíš chování dvouleťáka. Je to jakoby impulzivní (prostě dobrý, dobrý a najednou nějaká podobná věc)?
@andrejkamik Když si hraje, dokáže třeba dostavět stavbu nebo hned těká jinam?
To me nenapadlo..odejit se projit…moc dekuju:-))))Chovani dvouletaka no jo..ale on je provokater:-((musim ho nejak zmenit…
Takze by se dalo rict, ze ve skolce respektuje autority, ale tebe jako autoritu ne. To mi prijde celkem caste, z cizich ma dite preci jen ostych a nejvetsi lumparny provadi mamince. Kdyz potrebuje byt tolik v pohybu, neuvital by spis treba prochazku s kolem nebo koloodrazedlem, zakopat si s micudou nebo neco, pri cem by se trochu vyradil? Treba si zkratka s tim detskym kolektivem nevi rady, a s tebou to ventiluje, kdyz si ve skolce netroufne ![]()
Ma treba nejakeho stejne stareho kamarada, se kterym by se navstevovali, chodili na to hriste?
No jak kdy..nekdy postavi ale to ho musim motivovat jak se na tu stavbu tesim, ale jinak leta po vsech hrackach..A u jidla nema vydrz sedet..furt neco s rukama, nohama..Mam pocit ze asi bude hyperaktivni:-(
No uz mi to docvakuje…odrazedlo i kolo ma..ale to bude ono..on potrebuje akcni veci..Ano kamarada ma..hraje si s nim ale az je to moc dlouho provokuje ho a dela mu naschvale…
Mhm a asi jako autorita taky moc nebudu jak vidim:D:D kurna… ale jak to mam delat..chci byt aj hodna a aj mit respekt…Vychovavat dite neni sranda..aspon ze je slusny ![]()
No a mas treba nejakou znamou podobe starym deckem?? Myslim, jestli treba jdes k nekomu takhle na navstevu s malym nebo nekdo k vam - treba se jen neumi kamaradit a delit… na hristi potkava ruzne deti, ve skolce, pokud jak rikas u nicho nevydrzi asi takz zadnou pevnejsi vazbu s jinym ditetem nema… Proste si myslim, ze by mu mohlo pomoct, kdyby mel nejakeho kamarada, na kterho by se tesil, se kterym by si hrat naucil…