Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj maminky, ráda bych znala názor někoho kdo m nemocný žlučník. Už cca 3 roky mám problémy s bolestí břicha. Pokaždé mi začne hodně pálit žáha a mám neustále pocit plnosti. Poté začne bolet v oblasti žeber a to jak na pravé tak na levé straně. Tento stav je třeba hodinku opravdu hrozný, ale skutečně to přejde až po pár dnech. Věšina lékařů mě řekla, že jsme zcea zdravá. Jeden mi diagnostikoval začínající zánět slinivky a nasadil dietu. I přes dodržování této diety se ale cca co dva měsíce tento stav zopakuje. Proto jsem vyhledala léčitele a ten mi řekl, že to je určitě žlučník a mám tam prý písek. Nevím, ale jak si říci o vyšetření. Naposledy jsem se zmínila před lékařem, že je to divné, že už tři roky dodržuji dietu a přesto je mi tak často špatně a jestli to nemůže třeba dělat žlučník a on mi dal prášky na hlavu… opravdu jsem už zoufalá a nevím kam se obrátit. Kvůli stravě jsem uvázaná především doma, protože v restauraci mi nic takového neuvaří. Na internetu jsem se dočetla, že by mě mělo bolet v pravo pod žebry, ale dle léčitele a některých rad na netu to může bolet i jinde…Děkuji za rady
Ahojda já bych doktora poprosila o zaslání na ultrazvuk žlučníku + plus oni dělaj i okolní břicho…a pokud nebude chtít diskutovat tak bych se poohlédla po jiném. Jinak mě dost pomohla vláknila - rozpustná do vody člověk pak právě nemá tolik ty stavy plnýho břicha, a že mu je těžko apod, tak ji kdyžtak zkus. Já ji beru ve zdavé výživě balíček cca 70,– kč. (akorát mě teda vadí to vypít tak si do ní vždycky dám trošku citonu, ale prodávaj jí i ochucenou to jsem zatím nezkoušela) ![]()
Ahoj,
o co si neřekneš, to nemáš…viz Minnie. Ještě bych vyšetření doplnila o krevní odběr na lepek a helicobactera - oml pokud není správně napsáno, ale lékař pochopí…Pokud ne, jdi k jinému anebo přímo do nemocnice.
Drž se ![]()
Moc dekuji za rady… zkusim to, ale uz tomu moc nedava. Doktoru i nemocnic jsem prosla spousty a podle vsech jsem zcela zdrava. Nabery ani ultrazvuk mi teda nikde nedelali…:-)
Ahoj, já mam žlučníkový kameny a když sním něco co nemam, tak začne žlučovod pracovat a tlačit ty kameny a ta bolest skončí když ten kámen vytlačí a opravdu mě to bolí vpravo pod žebry. Zrovna včera v noci mě to chytlo, jsem myslela, že je po mě ![]()
A mě to právě zjistili z ultrazvuku, že tam mam písek i kamínky a jeden má 1,5cm.
@zdenik1988 píše:
Moc dekuji za rady… zkusim to, ale uz tomu moc nedava. Doktoru i nemocnic jsem prosla spousty a podle vsech jsem zcela zdrava. Nabery ani ultrazvuk mi teda nikde nedelali…:-)
Já jsem teda asi mimo ale jak teda pak věděli že ti nic není bez vyšetření?
Mě doktor dokonce dal předpis na kapičky ikdyž jsem měla žlučník „jenom“ podrázděnej(abych případně doma kdyby se zase ozval netrpělla) a hnal mě i na krev protože mě bylo tak zle že si myslel aby to nebyla nějaká otrava… ![]()
Mě žlučník bolel mezi lopatkama a pod hrudní kostí. Ani jsem pár let nevěděla, že je to od žlučníku. Spustil to stres a šílené nervy. Prostě mi někdo „hnul žlučí“ Pak ultrazvuk a šutr 3 cm. Plánovaná operace. Od té doby byl klid, ale některé problémy s trávením mám furt.
No žlučník bolí jak sviňa. Takže změň doktora. Ať tě pošlou na utz. Kromě toho máš jednou za 2 roky nárok na preventivní prohlídku u obvoďáka a tam se rozbor krve dělá.
A ještě bych zkusila nějaké čajíky a prý jsou i nějaké léky na rozpouštění šutrů a písku, ale asi jen na předpis.
A ještě zkus vypozorovat, kdy tě to bolí, myslím hodinu. Mě to chytlo vždycky v 11 večer…
@Minnnie píše:
Já jsem teda asi mimo ale jak teda pak věděli že ti nic není bez vyšetření?Mě doktor dokonce dal předpis na kapičky ikdyž jsem měla žlučník „jenom“ podrázděnej(abych případně doma kdyby se zase ozval netrpělla) a hnal mě i na krev protože mě bylo tak zle že si myslel aby to nebyla nějaká otrava…
Byla jsem pomerne silnejsi postavy a vzdycky mi promackali bricho a ze jsem tlusta a mam nejakou infekci nejspis nebo jsem snedla neco spatneho…a at drzim dietu, ze zhubnu…:) Tak jsem se uz objednala ke svoji dr a dnes se rozhone nenecham poslat pryc:)
@Roci píše:
Ahoj, já mam žlučníkový kameny a když sním něco co nemam, tak začne žlučovod pracovat a tlačit ty kameny a ta bolest skončí když ten kámen vytlačí a opravdu mě to bolí vpravo pod žebry. Zrovna včera v noci mě to chytlo, jsem myslela, že je po mě
A kdyz je po nejvetsi bolesti mas jeste par dni problem s travenim. Me pak jeste lehce poboliva bricho jako kdyz mas velky hlad…
@zdenik1988 píše:
Byla jsem pomerne silnejsi postavy a vzdycky mi promackali bricho a ze jsem tlusta a mam nejakou infekci nejspis nebo jsem snedla neco spatneho…a at drzim dietu, ze zhubnu…:) Tak jsem se uz objednala ke svoji dr a dnes se rozhone nenecham poslat pryc:)
No tak to je teda jednání hrůza děs…Určo se nech poslat na ten ultrazvuk to bych brala jako hlavní aby jsi věděla zda tam jsou nějaké ty kamínky apod. A ještě jsem si vzpoměla že fajn je žlučníkovej čaj sice jako lahoda to není ale zase léčí že ![]()
Fakt se nenech odbýt, žlučník dokáže pěkně potrápit. Měla jsem to přesně jak píše Anonymní, chytlo mě to ze stresu, bolest nejčastěji přišla večer a mezi lopatkama. V nemocnici si mě nechali tři dny, udělali ultrazvuk, s tím že našli pár drobných kamínků ve žlučníku, ale prý nemůžou způsobovat takovou bolest, a zřejmě mám jenom nějaký podrážděný žaludek. Poslali mě domů, za dva dny mě to chytlo takovým způsobem, že mi obvoďačka ihned zajistila odvoz do nemocnice, tam mě nechali hodinu čekat na chodbě, až jsem tam omdlela, teprve potom se slétli tři doktoři a valila jsem na operaci. Žlučník jsem měla plný kamínků a písku. Bezva přístup v některých našich nemocnicích ![]()
@zdenik1988 píše:
A kdyz je po nejvetsi bolesti mas jeste par dni problem s travenim. Me pak jeste lehce poboliva bricho jako kdyz mas velky hlad…
Jojo, to mam taky, po tý největší mi ještě chvíli trvá menší a pobolívá břicho, přesně..
Taky jsem z těch, co pořád jen taktrochu pobolívalo břicho, až jedné krásné noci mně ve tři odvezla houkačka do špitálu. Propustili mn sice druhý den, ale s doporučením, ať s eobjednám na operaci. Což jsem zatím neučinila, vím, co mi vadí, takže si dávám bacha (cibule a česnek, kupodivu), ale taky už vím, že kdyby náhodou to bolelo drobet víc než míň - je to žlučník.
Trvej u svého líkaře na doporučení na vyšetření. Objednej se k chirurgovi nebo interistovi. A ikdyby tohle všecno nějak nešo, jdi do nemocnice na chirurgii. No, budou mít kecy - ale nevyhodí tě. Respektve nějaká sestra to zkusit může, ale nedej se - a klidně si zasimuluj v předklonu s rukama pod žebrama šííííílenou bolest ![]()
@zdenik1988 píše:
No přesně. Po kolikách držím dietu a pak jsem chodila v noci jíst, páč jsem měla pocit, že mám šíííííílenej hlad… ale jako šílenej, jak to bolí!
No, te´d to už vím, že je to od toho…