Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, mám takový dotaz.
Opět se mi vrací neůnosné bolesti hlavy
.Včera jsem dokonce i zvracela. Mývala jsem to tak vždy po porodu holek, teď jsem po porodu druhé 4,5 měsíce a beru HA Katyu. Hlava mě bolí jakoby vzadu a je to hrozný tlak, nejsem schopná cokoliv dělat
.Prosím poraďte mi co s tím dělat a zda se může jednat o migrénu. Moc děkuji za případné rady
,přeji krásný sluníčkový den ![]()
O migrenu jít může. Mě bolí půlka hlavy - většinou levá. Nejhorší je tlak za okem.
Po vysazení HA mám migrén daleko míň.
Jsem migrenička od 13 let a vždy mě bolí při záchvatu pravý spánek. I když bolí je slabé slovo
. Jednu dobu jsem mívala záchvaty i 2× týdně, naštěstí po porodu druhé dcery (2,5 roku) jsem zažila migrénu jen párkrát.
Ahojki. Migrénu má každý na jiném místě. Já ji mám taky na boku ale valí mi to přes ucho a do toho mě tam bodá, takže škubu hlavou. HA migrény umocňuje a zvyžuje jejich výskyt. A zkoušela si někdy masáž? Mě kolikrát ty bolesti trochu uvolni, stáčí lehké masírování krčních svalů, zvládám to sama
Ahoj, řekla bych, že může jít o migrénu. Mě nejvíc vždycky bolí za pravým okem, to je vždycky neskutečný tlak. Tenkrát jsem kvůli tomu měnila i antikoncepci, dali mi tu s nejnižším obsahem hormonů. Jediný, co mi na migrénu pomohlo jsou kapky Clavigrenin, berou se denně, preventivně, ale fakt fungujou. Když se mi to rozjelo už moc, zabírala jedině injekce, dají Ti ji u doktora nebo na pohotovosti, jinak jsem všechno vyzvracela
Přeji, ať je brzo lépe ![]()
Ahoj, taky trpím migréou už od 14 let, je to děs, člověk pak už neví co by s tou hlavou dělala
mě bolí nejdřív půlka hlavy a pak celé čelo, zuby a pak už se ta bolest tak slije, že už nevím co mě vlastně bolí, hlavu mám jak střep… co jsem vysadila HA přišlo zlepšení o 50%, jo a dr. mi při HA doporučoval magnezium, takže jestli HA nechceš vysadit zkus to magnezium
No máš nejlepší zajít k neurologovi, tam ti to zjistí, co to je. Mě osobně bolívala půlka čela, pocit, že pod kůží mám zarytý drát, výpadky vidění- viděla jsem tunelově a takovou jakoby auru, neschopnost dát dohromady větu, když někdo mluvil, tak jsem nechápala, co chcou. Citlivost na světlo, špatně od žaludku -ukázková migréna. Zabrala mi injekce a pak později speciální tabletky. Naštěstí musím zaklepat, že od té doby, co jsme se dostala z puberty (cca20) to byly už jen občasné příhody- třeba při výměně HA- to jsem měla záchvaty 3dny. Dneska jsem ok a doufám, že se mi to nevrátí, nic příjemného to není.
Lituju všechny, kdo tím trpí. Už jsem i slyšela jak jedna kolegyně v práci říka- mám dnes šílenou migrénu- nemáte někdo paralen??
Zjevně netuší, o čem mluví..
Ahojky, taky trpím na migrény, vždycky mě bolí pravý spánek. Myslím, že u mě za to může HA. Když jsem ji nebrala, měla jsem klid.
@cheekymonkey tak to s tebou souhlasím a tím mě taky dorazí, tak si vem paralen, copak to jako zabere?! a kort když se to rozjede už není návratu a přetrpět to ![]()
Já mám migrény od úrazu krční páteře, nejčastěji mě bolí pravá polovina, spánek, oko je to hrůza. nesnesu hlasité zvuky, světlo nic… Jediné co pomáhá je tmavá ložnice, ticho, léky na bolest a mokrej hadr na hlavu. HA jsem nikdy nebrala a brát raději nebudu. Pokud nemůžeš s bolestí hlavy normálně fungovat, pak by to migréna být mohla…
Uplne vsude: v loznici, v obyvaku, v kuchyni, venku na ulici, v obchode, na zachode
![]()
@LouLou píše:
Uplne vsude: v loznici, v obyvaku, v kuchyni, venku na ulici, v obchode, na zachode
za mě - v posteli bolí nejmíň. Ve tmě bolí nejmíň.
Nejvíc pak bolí na ulici, s řvoucíma dětma v doslechu, tam, kde se nedejbože kouří nebo prostě kdekoliv jinde, než v posetli, tmě a s ledem na hlavě.
Ženy, mě ta hlava bolí vzadu a cítím jak pulsuje
.Loraine ty kapky jsou i volně prodejné? Moc děkuji všem za rady, zkusím i ty masázě zda mi zaberou
.Je to děsný
.
Jo a ještě jeden takový dotaz, pomohl někomu aspoň ten blbý paralen
???To je tak jediný co teď doma mám ![]()