Žluté vřídky na mandlích

Anonymní
26.6.22 11:36

Žluté vřídky na mandlích

Ahoj, přišla jsem si sem pro radu. Už je to necelý týden co se mi udělali žluté vřídky na mandlích. Bez teplot, jsem jen mírně unavená. Zkoušela jsem je sundat špachtlí ale každé ráno se mi dělají další. Tenhle postup mi ukázala moje lékařka už kdysi. Zkoušela jsem i slanou vodu a strepfen sprej do krku. Antibiotika brát nechci, od začátku roku jsem brala už asi čtvery a mám z toho dost rozhozenou imunitu. Na tom krku jich je celkem dost a nevím jestli sami zmizí. Má s tím někdo zkušenost? V krku mně bolí ale dá se to vydržet. K lékaři jít nechci protože by mi předepsal právě ta antibiotika. Děkuji za radu :roll:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21585
26.6.22 12:38

Zašla bych na ORL a zkusila to řešit tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202
26.6.22 12:40

Jsi svepravna, tak je neber, kdyz nechces, ale resit to musis stejne jen s lekari. I kdybychom ti tady napsaly, ze u nas to byla angina, tak u tebe to muze byt herpeticky virus, kapavka, streptokok jine skupiny.. zaklad je to vysetrit (vytery, ASLO..) a to opakovane pri kazde infekci plus stanoveni resistence na atb z vyteru. Pokud by to byl, napriklad, beta haemol. Strept.,tak pri opakovanych infekcich nereagujicich na lecbu (i inj. Pendepon) je indikovane odstraneni krcnich mandli. A pri prechozeni podobnych infekci hrozi poskozeni srdce, ledvin.. takze nejde jen o to, ze je nechces brat. Nekdy to bez nich lze, nekdy ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
26.6.22 12:40

Zřejmě je to manmdlový kámen, někdo ho odstanuje třeba uchošťourem, mně pomáhá po čištění zubů, kloktat ústní vodu. Pokud tě ale v tom krku boloí, tak bych k doktorovi zašla, taky to může být hnisavá angína.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí