Neustále mě svědí hlava

Anonymní
25.6.22 23:14

Neustále mě svědí hlava

Nemám vši ani lupy a už si nevím rady co s tím nevíte nějaké produkty a tak?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
74217
25.6.22 23:18
@Anonymní píše:
Nemám vši ani lupy a už si nevím rady co s tím nevíte nějaké produkty a tak?

Proč nejdeš na kožní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14943
25.6.22 23:45

Zkus si chvíli umývat vlasy žloutkem a místo kondicionéru voda s octem. To mi řekla kožní, když jsem já měla období svědící hlavy. Hodně mi i vypadalo vlasů a myslela jsem, že se pose. u, budilo mě to i v noci. Tím vysazením chemky se to trochu uklidní a pak uvidíš. A ještě doporučuji vyzkoušet šampón s březovým dehtem, smrdí, ale je přímo na svědění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
26.6.22 00:06

Kup si šampon se sírou nejprve umyj vlasy normulním šamponem, pak použij ten léčivý šampon - dávku větší než jen na mytí, pořádně napěnit a promasírovat aby se dostal k pokožce hlavy, zabalit do folie a ručníku na 30 minut, pak důkladně opláchnout a použít kyelý oplach - ředěný ocet a nebo kys citronvoou.

tohle nevypadá zle

https://www.vseprovlasy.cz/…1100638.html

Vlasy vyfoukávej - vlažný vzduch od kořínků. Nenechávej je schnout jen tak - posiluješ tím růst nežádoucích mikrobů, které tě nejspíš svědí.

Používej 2-3 týdně. Když se svědění do dvou týdnů nezlepší, jdi na kožní.

Docela to vysušuje, tak si kup nějaký rozumný kondicionér a nanášej ho pouze do délek, pokud máš krátké vlasy, tak to neřeš.

Příspěvek upraven 26.06.22 v 07:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2671
26.6.22 00:56

Nebalíš si mokré vlasy do ručníku (turban)? Může se vytvořit plíseň, ale klidně to může být i lupenka nebo nějaký ekzem. Určitě by to chtělo zajít na kožní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12594
26.6.22 03:04
@Anonymní píše:
Nemám vši ani lupy a už si nevím rady co s tím nevíte nějaké produkty a tak?

A co si dojit na kozni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
26.6.22 04:11

Já byla s tím samým problémem kdysi na kožním.. doktorka se ani nepodívala, hned vyloučila plíseň, lupenku.. A doporučila mi změnit šampon (nějaký pro citlivou pokožku, nejlépe dětský). Koupila jsem si v lékárně šampon na suchou a podrážděnou pokožku hlavy. Na to jak byl malý, stál majland… Pomohl mi vždy jen, než se mi vlasy trošku zmastili nebo spotili. Takže když jsem si ji umyla ráno, večer jsem se už chtěla uskrabat. 😂

Jsem kadernice.. tak doporučuji po mytí foukat vlasy fénem, nechodit spát s mokrou hlavou. Dál bych tu hlavinku neumyvala moc často.. stačí jednou dvakrát týdně a umývat vlažnou vodou (rozhodně ne moc horkou).
Taky se mi osvědčila Březová nebo kopřivová voda, kterou si aplikujes po mytí do pesinek a na pokožku hlavy, potom je nutné to jemně ale důkladně vmasirovat prsty. Pokožka je pak pružná, svěží, vyživena.

Důležité je příliš se neskrabat! To může dopadnout vypadáváním vlasů, lysinami, strupy nebo infekcí.

Držím palce.. ať je to co nejdřív v pořádku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
26.6.22 05:50

Me pomaha salvejova voda od Ina Essentials, ale asi bude zalezet, co je pricinou :think: Ja mam kuzi suchou a obcas svedi dost, parkrat prestriknu a zabere pomerne rychle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
26.6.22 08:26

Co vsechno jsi zkousela? Nejaky sampon na citlivou pokozku? Eucerin treba? Jestli nepomohla zmena kosmetiky, pak bych zkusila ty prirodni typy a pak kozni a kdyz nepomuze kozni, tak pak uz jen psychiatr :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
26.6.22 09:03

Mně pomohl šampon Urtekram kopřivový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4089
26.6.22 13:53

Mne pomohla jen jedna vec.
Sampon jsem snesla jen on Alverde (DM) na citlivoubpokozku hlavy, prestala jsem si myt vlasy kazdy den a urcite vyfoukat.

Mezitim snesu jeste sampon od Schwarzkopfu ale vse musi byt bez parabenu a pod nesmyslu, jinak se mi to hned vraci.

Hodne stesti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
np10021
26.6.22 13:55

Co špatně vymytý šampon?

• Citovat
  • Upravit
denisa.krbec
26.6.22 15:02

Nepoužívám šampony asi 20 let…vajíčko, voda s octem, jak zbyde pivo…šup s ním na hlavu, občas Niveu nebo oliv. olej, kopřivy…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex