Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Terapie (nemusí stacit), psychiatr…některé léky pomáhají.
Okusovani nehtů je něco na způsob OCD, kompulze…na to se dávají některá psychofarmaka.
Zarazilo mne to „u muzu“, protoze mi to prijde beznejsi u zen a myslim si, ze castecnem uze jit i zvyk z detstvi, spatna puberta. Jednoho chlapa jsem mela co si takhle hryzal a byl celkem labilni to je fakt.
Psycholog, protože je nějaký důvod v tobě, proč to děláš a ten je třeba vyřešit.
Zdravím, na některých stránkách jsem se dočetl že na kousání nehtů i kůže na rukou pomáhají nějaké silné rukavice, co si o tom myslíte?
Původ problému znám, a řeším ho.
@Anonymní píše:
Zdravím, na některých stránkách jsem se dočetl že na kousání nehtů i kůže na rukou pomáhají nějaké silné rukavice, co si o tom myslíte?Původ problému znám, a řeším ho.
Když vydržíš si je nesundat, tak dobrý. Ale jak v nich budeš fungovat venku? Budeš za exota.
Když si je nějak přilepím, tak to snad zvládnu, jsem snad chlap
, nějaký pracovní by mohli být OK i na veřejnosti.
@Anonymní píše:
Když si je nějak přilepím, tak to snad zvládnu, jsem snad chlap, nějaký pracovní by mohli být OK i na veřejnosti.
Při práci ano, ale ne jen tak do města
V tom vedru.
@Russet Na nošení po doma si myslím že by to bylo v pohodě, je ale asi pravda že po městě je to asi trochu zvláštní, nic jínýho mě ale nenapadá. Chci se toho zlozvyku zbavit i za cenu spocených rukou z rukavic, ty jsou ještě jak takž nositelné.
![]()
@Anonymní píše:
@Russet Na nošení po doma si myslím že by to bylo v pohodě, je ale asi pravda že po městě je to asi trochu zvláštní, nic jínýho mě ale nenapadá. Chci se toho zlozvyku zbavit i za cenu spocených rukou z rukavic, ty jsou ještě jak takž nositelné.![]()
Terapie.
@Anonymní píše:
Zdravím, na některých stránkách jsem se dočetl že na kousání nehtů i kůže na rukou pomáhají nějaké silné rukavice, co si o tom myslíte?Původ problému znám, a řeším ho.
A to je to fakt tak sileny? Ten byvaly si je treba okusoval pod nejakym tlakem a tak a vizuelne to nebyl takovy sok.
@Anonymní píše:
@Russet Na nošení po doma si myslím že by to bylo v pohodě, je ale asi pravda že po městě je to asi trochu zvláštní, nic jínýho mě ale nenapadá. Chci se toho zlozvyku zbavit i za cenu spocených rukou z rukavic, ty jsou ještě jak takž nositelné.![]()
Tak použij náplasti a zalep si všech deset prstů. ![]()
Ahoj, omlouvám se za anonimitu, ale za problém se celkem stydím. Již od malička si koušu nehty a takovou tu kůžičku kolem nehtu, co jsem hledal na internetu tak všechna doporučení se týkala umělých nehtů či lakování, to však pomůže jenom ženám, slyšel jsem také o nějaké hořkém laku, ten ale asi nepomůže na okusování té kůže, proto by mě zajímalo, zda nemáte nějaké nápady jak se kousání nehtů i kůžičky zbavit a aby to bylo vhodné pro muže.
Ptal jsem se již na jednom serveru, tam mi však nějak extra nepomohli, proto to zkusím tady, děkuji!