Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Měla jsem známého, který měl sice jiné onemocnění, které ovlivňovalo prokrvení drobných cév a objevovaly se mu problémy se záněty v těchto partiích, až nakonec o celý penis přišel, takže já bych s obřízkou neváhala, neb je tam jasný zdravotní benefit. On o něj přišel už v pozdějším věku, ale u mladého bych neváhala se včasnou prevencí. Jasně, že žádnému chlapovi se do obřízky moc nechce, ale s každým dalším zánětem bude situace horší a horší.
Jinak sex s obřezaným mužem je stejný, jako s neobřezaným, v podstaně nejde poznat rozdíl, pokud by tě zajímala i tato praktická stránka
Muž si bude chvilku zvykat, ale nakonec si časem oba užijete i delší radovánky ![]()
@Nefesh
Děkuji za odpověď, manžel má samozřejmě strach z obnaženého žaludu a tření o prádlo, tak je asi pravda že lepší holý žalud bez předkožky než tělo bez penisu.
Další nováček s obřízkou? Tentokrát to není znepokojená matka od syna, ale manželka. A zase se rychle dostane k podrobnostem. To jsou mi věci…
@Ou
Prosím Vás, chci pouze vyřešit problém mého manžela, který má problém s penisem, opravdu nevím kam jinam napsat pro názor ![]()
Nechápu proč mě tady obviňujete z něčeho takového, manžel má ze zákroku strach a chtěl pouze nezaujaté názory o obřízce a zůžené predkožce způsobené cukrovkou. Chtěli jsme napsat na nějaký významný diskuzní portál, domluvili jsme se že bude lepší, když zrovna na emimino napíšu já, že jsou zde převážně ženy. Proto pokládám otázku ještě jednou: Co si myslíte o obřízce a fimóze u cukrovky, máte s tím někdo zkušenosti?
Obřízku jsem nedávno absolvoval, kvůli fimóze. Bylo to v celkové narkóze. Nebolelo to ani nenateklo. Na obnažený žalud jsem si asi měsíc zvykal. Jedinou nevýhodu vidím v tom, že se mi hůře sundavá kondom a že musím vždy používat lubrikační gel. Pocity u pohlavního styku jsou ve srovnání s bolestivým převalováním zúžené předkožky přes žalud MNOHEM příjemnější, hygiena je teď daleko jednodušší. Celkově lze říci, že mi obřízka velmi pomohla a neměnil bych. Jestli k tomu má manžel podobné důvody, ať se nebojí a jde do toho. Žádná hrůza, která by vyvolávala sebevražedné myšlenky, jak jsem kdesi četl, to teda určitě není.
Můj táta to absolvoval po padesátce, právě kvůli cukrovce. Problém to vyřešilo, zákrok v pohodě, hojil se dobře.
Tak to asi vypadá že obřízka u mužů s cukrovkou je nezbytná. Co jsem se snažila přečíst na různých diskuzích i zdravotně ověřených stránkách, tak většina diabetiků s obřízkou skončí. Potom co jsem manželovi tuhle diskuzi i internetové stránky přečetla, je k operaci opět o něco více nakloněný avšak stále ji nechce podstupovat, bojí se špatných dopadů na pohodlí, myslím si ale že to bude pohodlnější, než se každou chvíli drbat a upravovat se mezi nohama. Třeba ho další názory přesvědčí.
![]()
@Anonymní píše:
Můj táta to absolvoval po padesátce, právě kvůli cukrovce. Problém to vyřešilo, zákrok v pohodě, hojil se dobře.
Manžel začal uvažovat nad částečnou, ta prý ale problémy způsobené cukrovkou nevyřeší, u těch je vyžadována celková, co myslíte, je částečná dostačující?
U mě nebyla příčinou cukrovka. Obřízku mám úplnou a nízkou. Podle toho, co jsem si kdysi zjišťoval, se částečná obřízka hůř hojí, což si myslím, že by u cukrovkáře mohl být problém, protože s cukrovkou se všechno hojí hůře. Nicméně až na to hojení si myslím, že by částečná obřízka v této situaci pomoci měla.
Dnes byl manžel opět u doktora, ten mu na dotaz s částečnou obřízkou řekl že žalud musí být neustále na vzduchu aby se infekce už neopakovala, což se u diabetiků běžně děje, takže by tu zbylou předkožku stejně musel nosit za žaludem a že u mužů s cukrovkou nemá smysl částečnou provádět že infekce se na zbylé předkožce udrží a bude dále způsobovat problém jako předtím, na předkožce i žaludu. Takže manžel dnes přišel naštvaný, že mu cukrovka zničila penis, a že mu doktor řekl že bude obřízka nutná, i když předkožku nemá nějak extrémně zůženou, u cukrovkářů je prostě potřeba. Dnes je z toho celej den špatnej, na operaci se mu nechce.
Manželovi doporučuji, aby to bral tak, že mu to pomůže od zánětů, což asi také není bezvýznamné. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že s obřízkou se dá velmi dobře žít, možná lépe než bez ní (mluvím o obřízce ze zdravotních důvodu). Operace samotné se bát nemusí. Já jsem v úterý nastoupil a ve čtvrtek ráno jsem už jel domů. Hojí se to přibližně dva týdny, pohlavní styk až tak po měsíci. Takže ještě jednou hlavu vzhůru a ničeho se nebát. Vleklé záněty nejsou nic, po čem se manželovi bude stýskat.
Manžel už je na tom líp, po zánětech se mu určitě stýskat nebude. ![]()
Ahoj, manžel (29 let) má cukrovku 1.typu, kvůli ní se mu na penisu objevila infekce, která postihuje jak žalud tak hlavně předkožku, ta je teď kvůli infekci méně pružná a přetahuje se mu hůře než kdysi, manželovi doktor doporučil, aby si promyslel zda nechce podstoupit obřízku. Četla jsem že u mužů s cukrovkou se obřízka provádí často, protože se u nich infekce objevují pravidelně a jiná léčba prý nemá kvůli cukru v moči smysl. Manželovi se do obřízky moc nechce ale kvůli cukrovce nebude mít asi jinou možnost. Mám tedy otázku je toto tvrzení o cukrovce a obřízce pravdivé? Slyšeli nebo jste četli něco podobného? Jaký je váš názor na obřízku u mužů s cukrovkou?
Děkuji za odpovědi, jen chceme mít více názorů.