Nemám suché lůžko?

2
25.6.22 12:37

Nemám suché lůžko?

Dobrý den,

mám 6 dní po extrakci zubu a chtěl bych se pouze zeptat, zda je toto normální stav v hojení rány. Vidím tam v raně nějaké bílé kousky. Rána celkově neboli, netepe, nic. Byl jsem u zubaře, kterému ale moc nevěřím, nepredepsal antibiotika a nic. Bojím se, aby to nebylo suché lůžko nebo tak. Moc děkuji za odpovědi a hezky den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
414
25.6.22 12:47

Nerekla bych. Bud to bude bordel a nebo povlak jak se to uzavira. Luzko boli jak hrom. Lehce proplachujte salveji, ta je protizanetliva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
679
25.6.22 13:03

Suché lůžko šíleně bolí, horší bolest jsem snad nezažila, tak pokud nebolí, nebude to ono:) hlavně pozor, aby se nevyplavilo krevní sraženina…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3799
25.6.22 13:08

Suché lůžko bolí a v díře po extrakci není nic. To bílé je naopak dobré znamení, že se rána dobře hojí. Proč by ti měl zubař předepisovat ATB, když je rána v pořádku. Nešťourej se tam, přímo tu ránu ničím nevyplachuj, celou pusu můžeš vypláchnout šalvějí nebo 3% peroxydem. Zvenčí můžeš prohřívat dvakrát denně po 20 minutách soluxem, to způsobí prokrvení a urychlí to hojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
25.6.22 20:54

Jak už tu zaznělo suché lůžko pekelně bolí. Na tu bolest nezabírá ani většina léků proti bolesti. Pokud tam máš bílej povlak a nic tě nebolí, tak to naopak znamená, že se rána dobře hojí. Šestý den už můžeš klidně ústa desinfikovat. Třeba ústní vodou Gum paroex. Nekloktat ať si nevypláchneš sraženinu! Jen nechat rozlít po ústech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
12.10.24 08:00

Hojí se to správně?

Jsem také 3. den po vytržení obou osmiček. Je to šité, mám ATB po 12 hodinách + Aulin. I přes ten to občas maličko pobolívá. Chtěla bych ho už přestat brát, ale když občas pocítím lehčí bolest i pres něj ( především v noci ), tak se bojím úplně vysadit. Tak nevím, jestli to je běžné, že to i tak cítím a jestli nemám suché lůžko. Jestli můžete kouknout, kdo s tím má zkušenost. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
9.8.25 16:45

Dobrý den. Mám dotaz. Hned na začatek upozornuji že jsem těhotná (na začatku).
Ve středu jsem byla na trhání zubů bohužel den po té hrozná bolest. Doktorka si myslela že je to od zubu vedle a tak vytrhla i ten. Přes vikend obrovska bolest chladila jsem zuby a myslela si ze to je ok ale v pondělí jsem už bolest nevydržela a šla znovu a svete div se první vytrhnutý se jeví jako suché lůžko. Duhý je v poradku a tak jsem celý týden chodila a dostavala ruzne dreny s antibi. Mastičkamy a rany cistila.. take se snazila vytvorit novou srazeninu bohuzel moc krve tam neteklo.. ted je to už tyden od snazeni se lecení sucheho luzka ktery stale bolí.. a tak jsem dostala antibiotika. Chci se zeptat takhle aktualne vypada rana.. (stale dost bolestiva) mam pockat co udelaji antibiotika a vyplachy nebo o5 navstivit doktorku? Hojí se to aspon nebo je to stale špatný? Dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.26 01:29

Probudila mě bolest zubu po extrakci. Je to horní pětka. Na vytrhnutí jsem byla ve čtvrtek. Je normální ze mě to takhle vzbudilo? Predtim jsem spala celou noc. Na díře po zubu je sedivobily povlak. Nemůže to byt suché lůžko?

• Citovat
  • Upravit
11744
8.2.26 09:23
@Anonymní píše: Více

Zkus si přečíst tuto diskuzi, je zde odpověď na suché lůžko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí